Sunday 19 October 2014

(FOTO) : KEMALANGAN NGERI 3 SUPERBIKE, PENUNGGANG RENTUNG TERBAKAR TULIS STATUS WHATSAPP TENTANG MATI.....


KUALA LUMPUR – Dua maut manakala seorang cedera parah dalam kemalangan jalanraya melibatkan sebuah kereta dan 3 buah motosikal berkuasa besar di KM25 Lebuhraya Karak.

LELAKI MELECUR 80% TERKENA RENJATAN ELEKTRIK MENINGGAL DUNIA


Minggu lalu, Blog ini telah memaparkan mengenai berita seorang lelaki yang badannya melecur 80% akibat terkena renjatan elektrik dipercayai ketika cuba mencuri kabel dan peralatan di sebuah pencawang milik TNB di Bachang. Bagaimanapun, selepas dua hari bertarung nyawa,  lelaki tersebut telah meninggal dunia. Lihat foto dan kisah sebelumnya DI SINI......

HACKER TERHEBAT DARI CHINA HANYA BERUSIA 13 TAHUN


Seorang kanak-kanak berusia 13 tahun bernama Wang Zhengyang digelar sebagai anak ajaib kerana mampu melakukan penggodaman pada sistem komputer. Kerana kemampuannya itu, Wang digelar sebagai hacker kecil. Wang yang berasal dari China ini memang sudah melakukan beberapa aksi hack . Dia pernah menggodam sistem komputer di sekolahnya. 

KISAH BENAR : KEKEJAMAN SEORANG SUAMI TERHADAP ISTERI PERTAMA KERANA MELEBIHKAN ISTERI KEDUA !!!


PAGI MINGGU yang santai.... admin tidak bercadang untuk ke mana-mana kerana awal petang ini ada program yang perlu dihadiri.  Sambil membaca satu demi satu artikel dari blog-blog hebat tulisan blogger-blogger terkenal seantero negara dan dunia.... admin agak tersentap dengan kisah benar yang dipaparkan oleh CUCU TOK WAN di dalam blognya. Jom kita baca bersama-sama....

FENOMENA MENGGEMPARKAN DI JAMBATAN PULAU PINANG !!!

GAMBAR ini dikatakan telah dirakamkan petang semalam di atas Jambatan Pulau Pinang menuju ke bahagian Pulau. SUMBER GAMBAR

BERITA PELAJAR PEREMPUAN POLITEKNIK IBRAHIM SULTAN DICULIK DAN NYARIS DIJUAL KE THAILAND HANYALAH CERITA REKAAN !!!


SUSULAN ISU : Pelajar Politeknik Nyaris Dijual di Thailand

DUNGUN : Hari ini kita dikejutkan dengan satu berita salah seorang pelajar sebuah politeknik di Pasir Gudang, Johor yang mana kononnya dia terpaksa menempuh detik mencemaskan apabila nyaris menjadi mangsa sindiket pemerdagangan manusia di Thailand.

(FOTO) : 'BELALAI AIR' DI BINTULU PULAK......


Puting Beliung atau lebih tepat dikenali sebagai belalai air kini melanda Bintulu, Sarawak yang belaku selama 10-15 minit. Tiada kerosakan dan kemalangan jiwa dilaporkan.

MUFTI ARAB SAUDI BERI AMARAN PENGGUNA MEDIA SOSIAL AGAR TIDAK MENGHASUT DAN INGKAR PEMIMPIN


DUBAI, 18 Okt – Mufti Besar Arab Saudi memberi amaran terhadap salah guna media sosial untuk menghasut kekacauan, bantahan dan mengingkari pemimpin.

Dalam kenyataan yang disiarkan dalam akhbar Al Madina awal minggu ini, Shaikh Abdul Aziz Abdullah al-Sheikh menggambarkan peralatan teknologi terkini dan media sosial sebagai pedang bermata dua dan berkata ia sebenarnya lebih banyak digunakan untuk tujuan keburukan daripada kebaikan.

PELAJAR PEREMPUAN POLITEKNIK IBRAHIM SULTAN DAKWA DICULIK BERSAMA 7 KANAK-KANAK UNTUK DIJUAL KE THAILAND !!!


DUNGUN : Seorang pelajar Politeknik Ibrahim Sultan mendakwa dia diculik bersama 7 kanak-kanak berbangsa Cina, India dan Melayu di Johor Bahru, sebelum beliau berjaya melarikan diri di sini, pagi tadi.