Thursday 22 May 2014

PEMBANGKANG 'RASUAH' PM 'BANKRAPKAN' NEGARA !!!


Jika dilihat keluh kesah sebahagian rakyat yang marahkan kerajaan kerana termakan hasutan, kita tentu percaya bahawa negara ini sudah berada dalam keadaan nazak, daif dan menunggu masa untuk runtuh. Membaca pandangan-pandangan di media sosial pro pembangkang, negara ini seumpama pariah ekonomi dunia.

#PRKTelukIntan - AKAR UMBI TIDAK SOKONG CALON, DAP IKLANKAN TUGAS POLLING & COUNTING AGENT ???

dap_buat_iklan

JARANG atau senang cakap, tidak pernah berlaku dalam mana-mana proses pilihanraya, parti bertanding tidak mempunyai polling agent dan counting agent – tugas yang biasanya dilakukan oleh ahli parti di peringkat akar umbi (cawangan, kawasan, ranting, cabang, bahagian dan sebagainya) pada hari pengundian.

CALON DAP PRK TELUK INTAN PENIPU.. ??? BELIAU BUKAN PEGUAM ???!!!


Dari blog  Angin Perubahan., dikatakan bahawa calon PRK Teluk Intan (Dyana Sofya) bukanlah seorang peguam seperti yang diwar-warkan selama ini. 

BEKAS MP MELAKA BERGELAR DATUK JALIN HUBUNGAN SULIT DENGAN ISTERI PEGAWAI KANAN POLIS ???!!!

ANTARA isi kandungan SMS Datuk kepada isteri pengadu.


AMPANG - Bekas Ahli Parlimen dari Melaka bergelar Datuk didakwa mempunyai hubungan sulit dengan isteri seorang pegawai kanan sebuah agensi penguat kuasa di negara ini.

RAYER CELAKAKAN MELAYU, TIDAK DIAMBIL TINDAKAN, TAPI APABILA MELAYU NAK 'BELASAH' RAYER, SERTA-MERTA MELAYU DI TANGKAP !!!!


Akibat dari rempuhan masuk ke bangunan Dewan Undangan Negeri P.Pinang semalam, pihak Polis negeri telah menahan 13 orang lelaki melayu untuk siasatan kerana menceroboh. Sehingga kini, difahamkan mereka masih berada di IPD Timur Laut untuk memberikan kenyataan.

PANDA FU WA DAN FENG YI YANG 'DIBENCI' PUAK-PUAK PEMBANGKANG !!!


Ketibaan dua ekor pasangan panda Fu Wa dan Feng Yi ke Malaysia telah mengundang rasa tidak senang Pakatan Pembangkang khususnya PAS yang mula menyerang isu ini dengan bersandarkan politik sempit.

INTAI TEMAN WANITA RAMKARPAL..... ATAU DIA SEORANG GAY ???!!!!

Sarah.... gadis Melayu penyeri iklan syampo Dove...
GEORGE TOWN : 
Calon DAP pada PRK Bukit Gelugor, Ramkarpal Singh dituduh gay kerana beliau belum berkahwin walaupun sudah berusia 38 tahun.

BUKAN MELAYU 'WAJIB' FAHAMI KONTRAK SOSIAL


Apa itu Kontrak Sosial dan Perlembangaan 153 :-

1.   Ketuanan Melayu ialah kontrak sosial hasil persetujuan orang cina dan Melayu dimana orang Melayu adalah tuan kepada Persekutuan Tanah Melayu (sekarang) adalah Malaysia. Orang Cina yang dibawa masuk oleh British adalah pendatang dan orang cina (nenek moyang mereka) bersetuju bahawa mereka sebagai orang cina akan patuh dan kekal disifatkan sebagai terhutang budi kepada orang Melayu kerana kesanggupan dan kesediaan orang Melayu menerima mereka sebagai warganegara Persekutuan Tanah Melayu (sekarang Malaysia) walau orang Melayu tidak mahu menerima orang cina.