Sunday 8 July 2012

RAHSIA PLASTER DI DAHI LGE.....

Plaster didahi dipercayai akibat pertengkaran bersama isteri.

SKANDAL GEREJA DAN DUIT KERAJAAN SELANGOR


Helen Ang - Ada wujud konspirasi Kristian, rasa-rasanya, di kalangan beberapa media utama bahasa Inggeris untuk sengaja menenggelamkan skandal gereja yang ada kaitan dengan Subang Jaya.
Penyelewengan berjuta-juta dolar Singapura oleh paderi Gereja City Harvest membabitkan cawangan Malaysianya yang beralamat di Subang Jaya.

UNIFORM SEKOLAH PUNCA ENGGAN AMBIL STPM..???


SESIAPA yang pernah menjadi pelajar Tingkatan Enam pasti ada menyimpan perasaan malu ketika berpakaian seragam sekolah dalam usia 18 -20 tahun ketika itu.


Pakaian sekolah inilah antara faktor yang tidak merangsang ramai pelajar lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) untuk menyambung pelajaran ke peringkat Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM).PREMIUM TANAH DAH BAYAR TAPI KERAJAAN PAS MASIH BELUM BERI HAK MILIK...!!!


      DAN      GUA MUSANG  - Kerajaan Pas Kelantan masih belum mengeluarkan hak milik tanah bagi dua agensi kerajaan Pusat yang sudah menjelaskan semua premium tanah sejak berpuluh-puluh tahun lalu.


Ahli Dewan Undangan Negeri Paloh, Datuk Nozula Mat Diah mendakwa, agensi terbabit ialah Lembaga Penyatuan Tanah Persekutuan (Felda) yang menjelaskan premium tanah berjumlah RM95 juta manakala Lembaga Kemajuan Kelantan Selatan (Kesedar) sebanyak RM32 juta. - BERNAMA

RM 11.7 JUTA BAYARAN RUMAH MESRA RAKYAT MASIH TERTUNGGAK


IPOH  - Jumlah bayaran bulanan Rumah Mesra Rakyat (RMR) yang belum dijelaskan oleh 5,641 penerima kini mencecah RM11.7 juta dengan jumlah tertinggi dicatat Kelantan sebanyak RM2.43 juta.

Pengarah Urusan Syarikat Perumahan Negara Berhad (SPNB), Datuk Dr. Kamarul Rashdan Salleh berkata, angka itu adalah jumlah terkumpul sejak tahun 2002.

"Jumlah tunggakan ini adalah berdasarkan kepada kategori penerima yang tidak bayar jumlah bulanan lebih daripada tiga bulan dan menjangkau lebih setahun," katanya kepada pemberita selepas penyerahan surat tawaran dan kunci RMR 1Malaysia kawasan parlimen Ipoh Timur, di sini hari ini. - BERNAMA

GEMPAR..!!! KALAI VANAR BURU SALAHUDDIN AYOB...!!!
Kaum India diketuai oleh Kalai Vanar masih terus memburu Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub kerana didakwa menghina perayaan Thaipusam yang disamakan seperti demontrasi jalanan, BERSIH 3.0. Naib Presiden PAS didakwa berkata demikian ketika debatnya bersama Datuk Saifuddin Abdullah anjuran Sinar Harian 19 Jun di Auditorium Kumpulan Media Karangkraf, Seksyen 17, Shah Alam.

 “Inikah PAS untuk semua ?,” kata wakil kaum India kepada YB Khalid Samad wakil Salahuddin, ketika kaum India mahu berjumpa dengan Naib Presiden PAS di bangunan parlimen, 2 Julai. “Yang you janji demokrasi, belum berkuasa sudah ini macam..kalau sudah berkuasa besok, Depavali pun jadi haram,”katanya lagi.

 Pada 27 Jun lalu, Kalai Vanar bersama beberapa NGO India telah berkumpul di hadapan parlimen bagi mendesak Salahuddin Ayub memohon maaf kepada masyarakat India di atas kenyataannya itu. Kalai Vanar berkata, Thaipusam adalah upacara keagamaan yang menyaksikan masyarakat Hindu melaksanakan nazar serta menyembah tuhan, dan bukan berbentuk demonstrasi jalanan. 

 “Kenyataan ini mengundang rasa tidak puas hati di kalangan masyarakat India. Kami hairan bagaimana seorang Anggota Parlimen yang matang boleh mengeluarkan kenyataan sedemikian, lebih-lebih lagi dengan mengaitkan dan mengutuk upacara keagamaan dan kepercayaan sebuah kaum.

 “Beliau tidak boleh mengaitkan Bersih dengan upacara agama kami Thaipusam. Kami mahu dia turun sekarang dan mohon maaf kepada kaum india,” katanya.

AWAS!!! VIRUS '9 JULAI' BAKAL MENYERANG KOMPUTER ANDA...!!!

Maklumat yang teman dapat dari blog <  di sini  > dalam bahasa Indonesia. Harap dapat difahami.  Kesahihan mengenai maklumat tersebut tidak dapat dipastikan. Cuma dapat berharap agar sabar sehingga esok adakah ianya benar-benar berlaku atau berlaku kepada orang lain tetapi tidak kepada kita atau sebaliknya....


Kita ikuti....Virus "9 Juli" Siap Blokir Internet, Periksa Komputer Anda
Jutaan komputer di seluruh dunia telah terinfeksi DNS Changer, sebuah virus yang membuat pemilik komputer kesulitan mengakses internet setelah 9 Juli 2012.

Di Australia, peringatan telah diberikan kepada masyarakat, seperti dikutip Sydney Morning Herald. Biro investigasi Amerika Serikat, FBI, sampai turun tangan mengatasi program jahat yang dianggap berbahaya ini.

Untuk mengetahui apakah komputer Anda terinfeksi DNS Changer, FBI menyediakan alatnya secara online. Berikut tahapannya:

1. Kunjungi http://www.dcwg.org.

DCWG merupakan kepanjangan dari DNS Changer Working Group, sebuah situs yang dibangun ahli keamanan untuk memantau virus DNSchanger

2. Klik tombol hijau "Detect" di pojok kiri atas.

3. Anda akan diarahkan ke halaman baru seperti gambar di bawah ini. Klik tautanhttp://www.dns-ok.us/ pada posisi yang telah NGEBLOG™ Tekno lingkari dengan warna merah.4. Jika komputer Anda tidak terinfeksi, di monitor akan muncul logo besar berwarna hijau dengan pesan, "DNS Resolution = GREEN". Maka, Anda tidak perlu melakukan apa pun.

5. Namun, jika yang muncul di monitor Anda adalah logo merah, tampaknya komputer Anda terinfeksi DNS Changer.

Silakan mengambil langkah segera untuk mengikuti petunjuk dan meng-install salah satu software antivirus gratis di tautan ini untuk membasmi program jahat DNS Changer.

Apa itu DNS Changer?

Pada 8 November 2011, FBI dan kepolisian Estonia berhasil menangkap beberapa penjahat cyber dari sebuah perusahaan asal Estonia, Rove Digital.

Rove Digital menyebar virus DNS Changer dengan berbagai cara, mulai dari mengunjungi situs tertentu ataupun mengklik iklan online, yang semua itu telah disisipi DNSchanger

Apa yang akan dilakukan DNS Changer?

DNS Changer yang menyerang sistem operasi Windows dan Mac mengubah konfigurasi Domain Name Server (DNS) pada komputer korban, dan diam-diam mengerahkannya ke server DNS palsu milik Rove Digital.

Rove Digital bisa saja mencuri data korban, mungkin kartu kredit atau dokumen penting lainnya, untuk mendapat keuntungan materi.

Saat ini masih ada jutaan komputer yang terinfeksi DNS Changer dan masih terhubung ke DNS palsu tersebut.

FBI sudah menyita server DNS palsu Rove Digital dan masih mengamankannya.

Karena ini adalah server DNS palsu yang sarat akan tindakan penyalahgunaan, penegak hukum Amerika Serikat memerintahkan FBI untuk mematikan server DNS palsu Rove Digital itu pada 9 Juli 2012. Dan, akibatnya, korban-korban DNS Changer akan kesulitan mengakses internet.

Tanpa DNS, pengguna internet tidak bisa mengakses sebuah situs dengan mengetik alamat situs web-nya, misalnya google.com, facebook.com, dan wordpress.com.

Untuk mengakses tanpa DNS, pengguna harus memasukkan alamat Internet Protocol (IP) situs-situs tersebut.

Masalahnya, tidak semua pengguna internet hafal nomor IP address situs-situs tersebut. Hal ini akan membuat seseorang kesulitan mengaksesinternet atau berpikir bahwa jaringan internetnya terputus.

KEBOCORAN DOKUMEN SULIT KERAJAAN... SALAH SIAPA

Hari ini, teman amat tertarik dengan tulisan dari blog SANGGAHTOKJANGGUT .... entry bertarikh 7/7/2012.  


Bukan sahaja di blog-blog puak PR serangan demi serangan cuba di lancarkan...tetapi juga di status-status group di facebook. Ada sahaja isu-isu yang diperhangatkan oleh mereka....


Berikut dipaparkan tulisan tersebut.......SIAPA KONDUKTOR YANG MENGOKESTRAKAN ISU PEMBANGKANG?


Najib sedang diserang dari dalam..
SIAPA sebenarnya yang menjadi konduktor untuk mengokestrakan isu terutamanya yang membabitkan Perdana Menteri Najib dan isteri beliau Rosmah Mansor hingga sehingga ke hari ini Najib dan isterinya dijadikan sasaran serangan bertubi-tubi daripada pihak pembangkang.

Serangan terhadap Najib, keluarganya serta kepimpinan beliau dilihat begitu tersusun rapi dan sebagai contoh isu lama seperti Scorpene, kematian Alatantunya dan mengaitkan kononnya Rosmah sebagai Perdana Menteri terus dicanangkan.

Pemerhati politik tempatan melihat bahawa ada konduktor sebenarnya yang menjadi perancang kepada segalanya ini malah bukan sahaja isu Scorpene yang sedang hangat diputarbelitkan oleh pembangkang, kebocoran maklumat juga menjadi begitu tidak terkawal sejak akhir-akhir ini malah terbaru pemerhati politik dan rakyat mula berteka teki bagaimana Minit Mesyuarat Pelaksanaan projek MRT boleh jatuh ke tangan pembangkang.

Berbagai-bagai tekanan sedang diberikan terhadap Najib dan kepimpinannya. Berbagai-bagai serangan peribadi sedang dihalakan kepada beliau seolah-olah mahu Najib mengaku kalah.

Rakyat dibawah menjadi hairan bagaimana dokumen itu boleh berada ditangan Rafizi Ramli dan didedahkan oleh bloger AnakSungaiDerhaka tapi kita percaya kepada kecekapan polis yang pasti akan berjaya membawa tali barut ini ke muka pengadilan. Dan kita sedang menunggu siapa dalangnya?

Itu yang paling baru, sebelum ini bocor juga satu Minit Mesyuarat berkaitan FELDA terutamanya membabitkan penyenaraian Felda Global Venture Holding hingga otak para peneroka ada yang berjaya diputarsongsang oleh pembangkang.

Mangkuk ayun ini dapat Minit MRT ini dari mana?
Kebocoran maklumat sebegini tidak harus dipandang ringan dan sesiapa sahaja, tidak kira siapa yang terlibat harus dihadapkan di muka pengadilan dan diberikan hukuman setimpal seandainya terbukti mereka menjual maklumat dan hidup kaya raya, bermewahan hingga mampu membina rumah berharga jutaan ringgit(khabarnya ada lift).

Pembocoran maklumat dalaman yang diklasfikasikan dibawah Akta Rahsia Rasmi membuatkan pihak polis menubuh pasukan untuk menyiasat bagi mencari dalang sehingga pembangkang memperolehi segala dokumen-dikumen itu dan polis sudahpun mula menyiasat siapa konduktor tersebut.

Kita juga menjadi hairan bagaimana senarai keanggotaan petugas untuk Ops 2020 (sebelum ini saya sebut Ops Kampus) boleh jatuh ke tangan Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution dan kerana kebocoran maklumat tersebut Ops ini dihentikan dan Bilek gerakan diarahkan agar ditutup.Siapa atau agensi mana yang mencatat Minit Mesyuarat Sekretariat itu yang diPengerusikan oleh Naib Ketua Pemuda UMNO Malaysia,Razali Ibrahim?

Siapa yang dedahkan maklumat ini kepada SUA PKR?
Kita juga hairan bagaimana SUA PKR ini dengan segala pembuktian melalui dokumen seperti laporan perubatan Psurawi dibenarkan sewenang-wenangnya menghina mahkamah sedangkan ketika itu sedang berlangsung perbicaraan Anwar Ibrahim. Adakah Saifuddin juga kebal dari tindakan polis ataupun tindakan undang-undang  sepertimana kebalnya Anwar dan siapa yang melindungi beliau?Betulkah ada yang mengarahkan pihak polis supaya tidak menangkap SUA PKR itu? Siapa yang mengarahkannya?

Adakah Najib membela biawak hidup di sekelilingnya?Adakah Najib bersetuju pada perlantikan yang salah pegawai-pegawai yang sepatutnya membantu beliau mengukuhkan parti dan kerajaan? Gerakan pembangkang menjadi semakin kuat apabila pendedahan-pendedahan maklumat sebegini jatuh ke tangan mereka dan Anwar terus beraja di mata, bersultan di hati walaupun selayaknya beliau tidak harus lagi mendapat tempat walau seinci pun di negara ini.

Adakah kebocoran maklumat ini datang dari Pejabat Perdana Menteri? Datang dari Biro Tata Negara atau Majlis Keselamatan Negara ataupun JASA? Kita bukan mahu prejudis tetapi bila melihat kebocoran maklumat berlaku, kita merasakan ada yang tidak kena dan kalau ini dianggap ringan pasti pihak Polis tidak menubuhkan Pasukan Khas Siasatan yang di ketuai oleh Dato Hadi Ho Abdullah, Timbalan ketua Siasatan Jenayah Bukit Aman.

Isu Scorpene sepatutnya sudah lama mati sepertimana matinya Altantunya dan mahkamah sudahpun memutuskan keputusan yang tidak ada kaitan dengan PM Najib termasuklah Rosmah tetapi pembangkang terus memainkan isu ini dan seolah-olah ada arahan agar isu ini terus didendangkan. Moga saya tidak prejudis ketika menulis tentang ini.

Kerana laporan ini SUA PKR dihalang dari ditangkap polis..Mahkamah memutuskan dalam kes Altantunya, bukan sahaja Najib, Rosmah pun tidak terlibat baik secara langsung atau tidak langsung tetapi bila berkaitkan Najib, pembangkang seolah-olah tidak mahu menerima dan tetap menganggap Anwar yang keji itu lebih mulia moralnya dari Najib.

Kisah percintaan hingga membawa kepada pertunangan anak PM Najib dan Rosmah juga sedang dimainkan oleh pembangkang di pentas ceramah.Dimana salah Najib dan Rosmah dalam soal anaknya ini dan kalau benar tunang anak Najib itu terlibat dalam kegiatan jenayah, adakah Najib dan Rosmah akan dipersalahkan malah kita percaya kalau benar tunangnya itu seorang penjenayah seperti yang dilaporkan, kita pasti anak Najib dan Rosmah ini akan memutuskan pertunangan tersebut.

Tapi pembangkang mainkan isu ini seolah-oleh menjadikan Najib, Rosmah dan anaknya itu sebagai seoarang penjenayah. Lihatlah betapa jahat, kotor serta kejinyanya pembangkang manipulasikan isu tetapi yang nyata Najib sedang ditikam dari belakang malah apa yang sedang berlaku seolah-olah mahu menamatkan pemerintahan Najib sebagai Perdana menteri dan meruntuhkan keperkasaan UMNO dan Barisan Nasional sebagai pemerintah.

<   SANGGAHTOKJANGGUT  >

DERITA BUDAK BERBULU AKAN BERAKHIR....

Derita budak berbulu berakhir
Jiangli dilahirkan dengan setompok lapisan rambut hitam pada mukanya kemudian merebak sehingga ke 60 peratus badan.SHANGHAI - Kisah pilu seorang kanak-kanak berumur enam tahun yang menghidap sejenis penyakit kulit pelik iaitu 60 peratus badannya ditumbuhi bulu hitam, di China bakal berakhir.

Gadis comel, Liu Jiangli telah ditawarkan rawatan oleh pakar-pakar di Shanghai yang akan cuba memulihkan keadaan kulitnya yang ditumbuhi bulu atau rambut di bahagian
muka dan badan sejak dilahirkan.

Lebih menyedihkan, semasa berumur dua tahun ibu bapa Jiangli bertindak meninggalkannya di sebuah pusat jagaan kanak-kanak sehingga memaksa pusat berkenaan menyiarkan berita meminta saudara terdekat tampil menuntutnya dan enam bulan kemudian, Jiangli dituntut sepupu datuknya.

Sehingga kini, Liu Mingying menggalas tanggungjawab memelihara dan menjaga Jiangli di kediamannya di bandar Guiyang, wilayah Guizhou.

Namun sepanjang tempoh membesar, kanak-kanak ini dibuli rakan-rakan sepermainan.

Keadaan itu menimbulkan kebimbangan terhadap Mingying kerana anak kecil itu akan sentiasa dicemuh tambahan pula Jiangli kini agak sukar dirapati teman-teman sepermainan yang takut dengan rupanya itu.

Pakar mendedahkan keadaan kulit Jiangli dikenali sebagai sindrom Hypertrichosis Universalis yang mana menyebabkan kulit seseorang itu diliputi sepenuhnya dengan rerambut dan hanya terjadi kepada satu dalam sejuta manusia.~ Sinar Harian

100 PARTI BERTANDING PILIHANRAYA LIBYA...!

Libya

TRIPOLI – Pilihan raya Libya semalam mampu memberi kuasa kepada golongan Islam tetapi puak liberal di bawah kepemimpinan arkitek pemberontakan yang menumbangkan bekas pemimpin negara itu, Muammar Gaddafi, berkata mereka yakin akan menang.

Dengan lebih 100 parti bertanding dalam pilihan raya itu, negara yang tiada sejarah demokrasi dan tiada teknologi pilihan raya, sukar meramalkan pembentukan Kongres Umum Kebangsaan.
Namun tiga parti dilihat sebagai pesaing utama, termasuk Pakatan Tentera Kebangsaan, diketuai Perdana Menteri ketika peperangan melanda negara itu, Mahmud Jibril, yang berdepan cabaran sengit parti Islam, Keadilan dan Pembinaan serta Al-Wattan.
“Kami tidak melakukan tinjauan pendapat, jadi, kami tidak tahu sejauh mana kekuatan dan kelemahan kami,” kata pemimpin parti dalam gabungan itu, Ali Tarhuni, yang bertindak sebagai Menteri Minyak dan Kewangan pemberontak Libya ketika konflik tahun lalu.
Pengaruh kebangkitan Arab
Angin pemberontakan di dunia Arab yang membawa kepada penguasaan parti Islam di Tunisia dan Mesir mungkin memberikan keputusan yang sama semalam dalam pilihan raya pertama negara itu sejak kejatuhan Gaddafi.
Ketua parti Keadilan dan Pembinaan yang dilancarkan Ikhwanul Muslimin di Libya, Mohammed Sawan, berkata partinya mendapat sokongan akar umbi di negara itu, tidak seperti teknokrat yang liberal.
“Kami percaya Kongres kebangsaan perlu memiliki blok kukuh yang mempunyai sokongan popular di seluruh negara,” katanya.
Sawan menambah, partinya mensasarkan untuk menguasai kongres menerusi kerjasama dengan parti seperti Al-Wattan, yang menarik perhatian dengan populariti anggotanya seperti bekas pejuang, Abdelhakim Belhaj, dan Barisan Kebangsaan. – ANP/AFP
****100 PARTI UNTUK 6 JUTA PENDUDUKNYA.....???