Monday 9 September 2013

PAK SAMAD : SASTERAWAN YANG BOBROK POLITIK SASTERANYA....!!!Konflik Sasterawan Negara A. Samad Said baru-baru ini tidak perlu diberi perhatian yang melampau-lampau. Jika anda tidak mengenali Pak Samad, anda akan tertipu dengan helah dan politik sasteranya. Karyanya, orangnya, gayanya dan pemikirannya memang dikagumi, namun politik sasteranya sangat menjelekkan khalayak sastera.

NICOL KECEWA, SQUASH TIDAK DITERIMA DI OLIMPIK


KUALA LUMPUR : Pemain nombor satu dunia Datuk Nicol David sedih dengan kegagalan skuasy untuk ke temasya sukan Olimpik.

MNLF SERANG ZAMBOANGA CITY, 30 TEBUSAN DICULIK


ZAMBOANGA CITY : Seorang anggota unit peronda Tentera Laut Filipina maut manakala beberapa lagi cedera selepas bertempur dengan pemberontak Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF) yang menaiki bot untuk memasuki selatan Zamboanga City awal pagi Isnin.

OSAMA BIN LADEN : MITOS DAN FAKTA

Selepas serangan 11 September 2001, pemimpin rangkaian Al-Qaeda, Osama bin Laden menjelma menjadi individu yang menakutkan sekaligus misteri bagi dunia, khususnya Amerika Syarikat. Selama ini tersebar begitu banyak mitos tentangnya.


Berikut 9 fakta di antaranya  yang terbukti tidak benar, seperti disiarkan tabloid harian terkemuka Inggeris, The Guardian. 

TIMBALAN PRESIDEN MCA TIDAK SABAR MAHU JADI PRESIDEN....???

chualiow

Bab isu jawatan Presiden MIC sudah beres minggu lalu bila Datuk G Palanivel menang tanpa bertanding jawatan itu menerusi kompromi dengan timbalannya Datuk Dr S. Subramanian.