Saturday 15 February 2014

FAKTA MENARIK MENGENAI ANGKA 1-10 DALAM ISLAM


ANGKA 1

Istiqamah itu satu jalan. Awalnya kemuliaan, pertengahannya keselamatan, dan akhirnya adalah syurga yang menanti.

PROTON EXORA TIBA-TIBA TERBAKAR, 2 KANAK-KANAK NYARIS MAUT


Dua kanak-kanak nyaris rentung apabila kereta yang mereka naiki dengan tiba-tiba terbakar di perkarangan tempat letak kenderaan di Hospital Selayang semalam.

AL-FATIHAH ~ 2 PEGAWAI KANAN PDRM MENINGGAL DUNIA


Polis Diraja Malaysia (PDRM) hari ini telah kehilangan dua pegawai kanan pagi tadi masing- masing berpangkat Inspektor dan Penolong Penguasa Polis (ASP) dalam kemalangan jalan raya dan serangan jantung. Foto - Facebook PDRM

PANAHAN PETIR BAKAR HUTAN DI GUA TEMPURUNG

IPOH : Kawasan hutan seluas lapan hektar di Gua Tempurung dekat Ipoh, terbakar dipercayai berpunca daripada panahan petir.

( FOTO ) - HOSPITAL UMUM SARAWAK TERBAKAR, SEORANG MANGSA RENTUNG


Sebentar tadi, satu kejadian kebakaran telah berlaku di Hospital Umum Sarawak (HUS) di Bandaraya Kuching ini.

INILAH FOTO TERBAIK DUNIA 2013

Foto memaparkan imigran berusaha mendapatkan isyarat telefon bimbit di Djibouti, oleh John Stanmeyer menang anugerah World Press Phot0 2013.

GAMBAR yang memaparkan imigran yang berusaha untuk mendapatkan isyarat telefon bimbit di pantai Djibouti yang dirakam oleh John Stanmeyer memenangi hadiah Foto Terbaik World Press Photo 2013. Pengumuman itu dibuat dalam satu sidang media yang diadakan di Amsterdam. sumber

CHEF WAN KRITIK CHEF MUDA MUKA JAMBU.....FARISH JAWAB PERTAHANKAN KAWAN...


Pastinya semua yang sentiasa mengikuti program masakan akan mengenali chef nombor satu negara, Datuk Redzuawan Ismail atau Chef Wan.
 
Baru-baru ini , Chef Wan lantang menegur nasi lemak yang dibekalkan syarikat penerbangan MAS yang dikatakan menghidang sajian kebanggaan negara dalam keadaan yang tidak lengkap atau telanjang.

JPN ARAHKAN GURU BELASAH 4 MURID DI SMJK DI SITIAWAN JALANI PEMERIKSAAN MENTAL

alt

IPOH 15 Feb - Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) Perak jumaat, telah mengarahkan guru lelaki yang dipercayai mencederakan empat pelajar dua hari lepas, menjalani pemeriksaan kesihatan mental di Hospital Manjung.

LELAKI NORMAL INGIN MENJADI 'MANUSIA SYAITAN' SANGGUP LAKUKAN PEMBEDAHAN TANPA BIUS !!!

Foto

SETIAP ibubapa pastinya inginkan anak yang dilahirkan berada dalam keadaan normal dan seterusnya membesar menjadi 'manusia'. Tetapi agak pelik dengan seorang lelaki dari London yang ingin mengubah dirinya menjadi 'syaitan' seperti yang digambarkan di dalam filem-filem fiksyen. Ikuti kisahnya.....

AL-AZHAR - TANAH PERKUBURAN ISLAM PALING MAHAL DAN MEWAH YANG PERTAMA DI DUNIA ???


Al Azhar Memorial Garden yang terletak di Jakarta adalah tanah perkuburan mewah Islam yang pertama di Indonesia.