Monday 18 March 2013

INILAH TEMPAT PALING KOTOR DI DUNIA

1.  Linfen, Cina

Linfen memiliki lebih banyak polusi udara dari kota-kota lain di dunia. Duduk di jantung batubara Cina sabuk, asap dan jelaga dari polutan industri dan mobil menghitamkan udara di semua jam. Dikatakan bahwa jika Anda menggantung cucian Anda di sini, itu akan berubah hitam sebelum mengering

2.  Pasifik Utara Pilin

SANGGUP SHOPPING BOGEL UNTUK DAPATKAN DISKAUN...... gilerrrr!!!!


SHOPPING BOGEL untuk mendapatkan discount harga dan lain-lain lagi.... huh! Memang giler...beb!!! Tapi demikianlah  dilakukan oleh Supermarket Priss, di Suderlugum, Jerman yang memberikan kupon  belanja bernilai £ 220 kepada 100 orang pertama yang berbelanja.

Ratusan pelanggan sanggup mendirikan khemah di depan supermarket tersebut, demi menunggu supermatket itu dibuka dan menjadi pelanggan pertama pada hari tersebut. 

Menurut pemerhatian mereka, sekiranya 250 pelanggan bogel datang ke supermarket itu. Kebanyakannya adalah dari  warga Denmark yang sedang mencari minuman alkohol.OPS DAULAT : TANGKAL KEBAL VS KERETA KEBAL


UPDATE LAHAD DATU : Kereta kebal berantai dari Tawau tiba di bandar Lahad Datu kira-kira jam 2.30 petang tadi. 

Kereta kebal berantai itu diangkut menggunakan treler diiringi trak tentera dan polis, meneruskan perjalanan ke FELDA Sahabat untuk membantu Ops Daulat. 

POLIS WANITA ISLAM BERTUDUNG PERTAMA DI SWEDEN


Siapa sangka di sebuah negara bukan Islam iaitu Sweden masih ada yang berani menegakkan hak nya sebagai seorang Muslim walaupun dia hanyalah seorang perempuan, namun itu lah perkara sebenar yang telah berlaku..Kerjaya sebagai seorang pegawai polis di negara seperti itu bukan lah penghalang untuk seorang Muslimah sejati ini menutup aurat..Kalau korang nak tahu cerita tentang seorang pegawai polis wanita Muslim ini yang telah pertama kali menjadi pegawai polis bertudung di Sweden dengan lebih lanjut, meh baca kat bawah ni..Harap kita boleh mengambil teladan dengan ketabahan wanita ini...

SYIAH DI MALAYSIA SEMAKIN PARAH...???Oleh : Tentera Dajjal


Ketika tulisan ini ditulis golongan Syiah Melayu sedang berpesta meraikan kemenangan besar mereka ke atas golongan Ahli Sunnah di Malaysia iaitu keputusan mahkamah syariah membebaskan tokoh mereka serta penceramah warga Iran dari pertuduhan menyebarkan ajaran Syiah di pusat mereka. 


Kemenangan ini sangat besar ertinya kepada mereka kerana satu institusi undang-undang terbesar Ahli Sunnah tidak mampu menyekat mereka dari terus berkembang di Malaysia. Bahkan beberapa hari sebelum keputusan diumumkan ketua Syiah Melayu dengan penuh rasa yakin bahawa kemenangan pasti berpihak kepada mereka melampirkan dokumen-dokumen penting perbicaraan untuk tatapan umum dalam blognya bagi menyatakan mereka sebenarnya sangat yakin mampu memenangi kes ini.

HOKI PIALA SULTAN AZLAN SHAH 2013 : MISI 30 TAHUN MEMBURU JUARA KECUNDANG.....

Padah tiga saat
Pemain Malaysia dan Australia menunjukkan reaksi berbeza sejurus tamat perlawanan, malam tadi. 

Pukulan terakhir perlawanan rentap impian bergelar juara 

Ipoh : Skuad hoki negara terpaksa menggigit jari apabila misi menamatkan kemarau 30 tahun untuk bergelar juara berkecai apabila tewas 3-2 kepada Australia pada final Piala Sultan Azlan Shah edisi ke-22, malam tadi, melalui jaringan Trent Mitten tiga saat sebelum perlawanan berakhir. 

DENDAM KESUMAT MUSA HITAM PADA TUN M.....


TUN Musa Hitam pastinya satu-satunya personaliti dari luar Pakatan Pembangkang yang menyokong Buku Jingga dan sekurang-kurangnya itulah yang dijaja oleh PR mengenai Musa Hitam berikutan kenyataannya di dalam program  'Bicara Minda -Survival Ekonomi Melayu’ yang berlangsung baru-baru ini.   

Setelah diselidik teks asal, ternyata Tun Musa bukanlah ‘membela kitab suci Pakatan Rakyat’ itu secara langsung, tetapi Tun Musa hanya ‘membela Pakatan Rakyat’ dan Pakatan Rakyat juga menganggap kenyataan Tun Musa mengenai politik perkauman merupakan sindiran langsung terhadap Tun Mahathir.  Dan terbahak-bahaklah mereka, suka mendengarnya. 

WANITA 'TERBALIK'....

Tidak seperti manusia lain, Bojana Danilovic amat unik kerana dunianya boleh dianggap ‘terbalik’ secara keseluruhan dan keadaan itu membingungkan pakar perubatan.
Bojana memegang akhbar secara terbalik bagi 
membolehkan dia membaca ‘secara normal.’

Bagi Bojana, setiap sesuatu yang disaksikannya dilihat terbalik disebabkan perhubungan ganjil bagi otaknya memproses sesuatu imej.