Friday 14 February 2014

FILEM MELAYU 2013 - TIDAK LAKU DAN PALING LAKU

15 Filem Malayu Mendapat Kutipan Terburuk 2013

Bukan semua pembikinan filem dengan kos juta-juta mampu meraih pulangan juta-juta ... Banyak faktor yang mempengaruhi kenapa filem melayu kurang laku di pawagam... Antaranya adalah (ini sekadar pendapat admin blog ini sahaja) :
  • Jalan cerita yang membosankan
  • Pelakon tidak ternama
  • Boleh muat turun secara percuma.. haha
  • CD cetak rompak
  • Lakonan yang tidak original.....(pelakon gedik..dialog tah hapa2..)
  • Pakaian pelakon (terutama pelakon wanita) keterlaluan...
  • Lain-lain.....fikir sendiri....

MAZNIRA JALUBI JELASKAN DIRINYA DIFITNAH !!!


Siapakah yang menfitnah MAZNIRA JALUBI ? Penulis minta maaf kerana cerita tersebut.Siapakah yang menghantar email tersebut ? Apapun, yang berlaku ' Penulis ' harap Maznira Jalubi sabar dalam menghadapi dugaan yang berat ini. 

ROYALTI MINYAK MENGIKUT UNDANG-UNDANG DI MALAYSIA


FAKTA : Menjawab Persoalan Mengenai Royalti Minyak , mengikut Undang Undang Di Malaysia 

Pakatan Rakyat mahupun penyokongnya selalu memberi label kepada kerajaan pusat yan g dikuasai Barisan Nasional. Diantara label yang sering diberikan adalah “merampas hak rakyat”, “zalim”,”mencuri” dan pelbagai label yang lain. 

HINA ALLAH - MAZNIRAH JALUBI TULIS SURAT KHAS UNTUK ALLAH !


Salam perkenalan kepada semua pembaca. Nama saya Maznirah Jalubi.Inilah luahan hatiku.Kepada siapa lagi aku nak meluah ? Kepada siapa lagi aku nak ceritakan segala bebananku ? Kepada siapa lagi memandangkan Allah yang diagungkan oleh manusia sebenarnya tidak wujud.

WAKIL GOLDSINO KENAL TERESA KOK


Hari ini blogger The DAP Insider sekali lagi mengeluarkan artikel mengenai projek Solar Photovoltaic Power Plant . (sumber artikel : http://thedapinsider.blogspot.com/2014/02/chapter-2-chronology-in-early-stage-of.html) Artikel kali ini menunjukkkan kronologi bagaimana projek Solar Photovoltaic Power Plant ini diberikan kepada Goldsino Investment yang mana penulis artikel The DAP Insider itu percaya mempunyai kaitan dengan Teresa Kok .

PADAH BELI 4 PAKU DEMAK


Kuala Lumpur : “Saya tidak tahu perbuatan itu syirik dan terpedaya membeli empat paku demak berharga RM200 bertujuan mengubati isteri saya yang sakit selama dua tahun, tetapi tidak sangka kesan sebaliknya berlaku apabila dia bertambah sakit,” kata Fauzi, 32, yang insaf atas perbuatannya menggunakan pendinding untuk menghalau makhluk halus.

RAKAN KARIB PASANGAN MALAYSIA DIBICARAKAN DI SWEDEN DEDAH KEAKRABAN MEREKAAlhamdulillah ramai insan di Malaysia memberi pandangan yang baik dan mendoakan mereka.. Aku ucapkan terima kasih dan berharap doa dan solat hajat diteruskan untuk kebebesan mereka.. Tapi pada masa yang sama ramai juga yang memberi pandangan negetif dan buruk terhadap mereka ini.

HANYUT DI LAUTAN PASIFIK 14 BULAN...... DAN SELAMAT !!!


Nelayan yang hanyut selama 14 bulan di lautan Pasifik mendakwa pernah meminta bantuan daripada beberapa buah kapal yang melalui kawasan berkenaan namun ia tidak diendahkan, kata menteri kesihatan El-Salvador.

IKLAN CARI JODOH DAN HANTARAN RM160K - DILLA BUAT PENJELASAN .......


Whatsapp, telegram, FB, Twitter, blog dan pelbagai lagi media telah dipenuhi dengan gambarnya. Seorang gadis yang dikenali sebagai Dilla dikatakan telah menjadi mangsa fitnah di laman FB yang dikenali sebagai Agensi Pencari Jodoh (AAS).

RUMAH KARAM SINGH WALIA DIROMPAK, VOLKSWAGEN PASSAT DILARIKAN


SHAH ALAM  -  Kediaman wartawan terkenal TV3, Datuk Karam Singh Walia dipecah masuk petang semalam.

SEWEL KE HAPA - MUHDALENA PERCAYA KHALIL AFENDI ADALAH PAHLAWAN UTUSAN TUHAN KERANA BERPEDANG SAMURAI


PUTRAJAYA – Bekas penuntut Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Muhdalena Ahmad memberitahu Mahkamah Seksyen di sini pada Khamis bahawa dia percaya lelaki yang ditembak mati dalam kejadian amuk bersenjatakan pedang samurai di pekarangan kompleks Jabatan Perdana Menteri (JPM) dua tahun lepas, adalah ‘Imam Mahadi’.

MAYAT DITEMUI BERSAMA 'MINYAK PELINCIR' HOMOSEKS !!!

Foto

Kuala Lumpur : Misteri kehilangan seorang bekas penuntut universiti warga Sri Lanka terjawab apabila mayat lelaki itu ditemui dalam keadaan separuh bogel dipercayai dibunuh di sebuah unit kondominium di Taman Desa, di sini, kelmarin.

APA MOTIF LOGO PKR DALAM LRT RAPID KL ???


Apa motif stiker logo PKR dipasang di dalam tren di ruangan iklan yang menempatkan iklan Harian Metro? Lambang PKR ini dapat dilihat di dalam LRT Rapid KL laluan Seri Petaling. No 2229 adalah nombor gerabak LRT berkenaan. Mungkin ada macai-macai PKR yang cuba untuk membuat promosi murahan dengan menampal stiker parti berkenaan.

( FOTO ) - SUNGAI BERDARAH DI INDONESIA ???


BONTANG SELATAN (INDONESIA): Penduduk sekitar Sungai Jambatan Kuning, Bontang Selatan, Indonesia gempar apabila dikejutkan dengan bahagian muara air sungai itu berubah menjadi warna merah darah.