Sunday 9 December 2012

AL-KISAH PEMILIK AL-RAJHI BANK......


Berikut adalah catatan yang menarik mengenai Sulaiman al-Rajhi, pemilik al-Rajhi Bank iaitu bank Islam paling besar di dunia. Anggaran harta beliau yang dimiliki oleh Forbes adalah USD 7.7 bilion.
Namun kini beliau hanya tinggal sehelai sepinggang. Hartanya telah pun diberikan kepada anak-anaknya dan juga projek-projek wakaf. Ini adalah contoh orang kaya yang beriman yang dapat kita jadikan teladan selain dari kisah Ahmad Dawjee Dadhaboy yang mewakafkan tanahnya di ‘Golden Triangle’ Kuala Lumpur.
Bagaimana Sulaiman al-Rajhi Bermula?

SIMPAN MAYAT ANAK SELAMA 6 TAHUN DALAM PETI PEMBEKU....


Beijing – Pasangan suami-isteri di China menyimpan mayat anak mereka selama 6 tahun di dalam rumah mereka. Hal ini kerana mereka terlalu menyayangi dan merindukan si anak sehingga tidak mengkebumikannya. Insiden ini dilaporkan terjadi di kawasan Chongqing, China seperti disiarkan The Star. Buah hati pasangan yang tidak disebutkan namanya ini, meninggal dunia 6 tahun lalu kerana sakit.

Namun pasangan ini memutuskan untuk tidak mengkebumikan anak mereka. Jasad anak lelaki ini disimpan di dalam almari pendingin besar yang ada di rumah mereka. Tapi sayang tidak disebutkan berapakah umur anak tersebut ketika meninggal dunia. 

GAMBAR YANG BOLEH BIKIN ANWAR TERKENCING TERBERAK DALAM SELUAR..!!!!

GAMBAR: PM Singgah Restoran Daun Pisang

PM bersama isteri tiba di restoran daun pisang  di Jalan Gasing, PJ, untuk menjamu selera..... drive sendiri bro...!!!

Sempat bersalaman dengan pelanggan restoran yang sedang minum di situ....

KISAH NABI ISA BUAT WARGA AMERIKA PELUK ISLAM.....


Lelaki warganegara Amerika Syarikat, Robert Paulding Rovers, 30-an (tengah) memeluk Islam di hadapan imam selepas solat Jumaat di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya, kelmarin.

PUTRAJAYA  - Seorang lelaki warga Amerika Syarikat (AS) tertarik memeluk agama Islam selepas membaca kisah Nabi Isa dalam al-Quran yang tidak terdapat dalam kitab-kitab agama lain.

Robert Paulding Rovers, berusia dalam lingkungan 30-an atau nama Islamnya, Rahim Abdullah membuat keputusan memeluk Islam selepas menyelami dan mengkaji secara mendalam agama itu hampir tiga tahun lalu.

Walaupun pernah melawat beberapa negara lain, pintu hatinya terbuka untuk memeluk Islam di Malaysia kerana tertarik dengan cara hidup sederhana dan harmoni masyarakat Islam bersama penganut-penganut agama lain.

SURATAN ATAU KEBETULAN....???


BRANDY AKIKO..... TOP AMOI BLOGGER...???

Malaysia Top Amoi! - Brandy Akiko
Siapa amoi ni?

Sejujurnya, penulis tidak pernah langsung mendengar nama Brandy Akiko ini. Jika nama seperti Amber Chia atau Datuk Seri Michelle Yeoh tahulah.


Menurut beberapa blog, Brandy sebenarnya seorang model berbangsa Cina yang agak popular juga di negara ini.

AES DICAT MERAH....!!!

Kamera AES di Lebuh Raya Kuala Lumpur-Seremban, dekat Bangi, dicat warna merah. 

Kamera AES di Kilometer 6.6 Lebuh Raya Lembah Klang Selatan disembur cat merah, dipercayai dilakukan pagi tadi. 

SHAH ALAM – Dua kamera Sistem Penguatkuasaan Automatik (AES) di Lembah Klang menjadi sasaran perbuatan vandalisme dengan kedua-duanya disembur cat merah, dipercayai dilakukan awal pagi tadi.

Hasil tinjauan Sinar Harian Online di Kilometer 6.6 Lebuh Raya Lembah Klang Selatan (SKVE) petang ini mendapati kamera itu masih berfungsi seperti biasa, namun proses rakaman mengalami gangguan ekoran cat merah pada permukaan kamera.

PAYUDARA CHE TA JADI TUMPUAN.....


“Saya tak pernah menjalani pembedahan untuk kecantikan tubuh mahupun wajah,” kata aktres popular, Rozita Abu Bakar @ Che Wan atau lebih popular dengan panggilan Cik Ta. Dia menjawab dakwaan segelintir peminat hiburan di utara tanah air kononnya dia pernah menjalani pembedahan rekonstruktif payudara akibat barah sebelum menjadi artis. Alasan diberi ialah, setiap kali bergambar, pelakon kelahiran Alor Setar, Kedah ini hanya akan mengiring ke kiri bagi memastikan kedudukan tubuhnya stabil dan perkara itu tidak disedari umum. Ada pihak percaya dakwaan itu memandangkan pada 2008, Che Ta dilaporkan menjalani pembedahan kecil dan ditahan di hospital selama 10 hari.

GEISHA LELAKI YANG GEMPAK....!!!!

Siapa sangka..... geisha comel itu adalah seorang lelaki...!!!

Di Jepun modern, geisha sudah jarang ada di pusat-pusat hiburan yang didirikan di beberapa kota-kota besar dan resort air panas. Hal ini mungkin kerana ekonomi Jepun yang berubah-ubah dan   pusat hiburan yang menjadikan tingginya nilai hiburan tradisional dengan meletakkan harga yang tidak terjangkau. Seratus tahun yang lalu, ada lebih dari 80,000 geisha di Jepun. Berbanding sekarang, jumlah geisha yang masih setia dengan kerjayanya hanya lebih kurang berjumlah seribu orang  sahaja.  Tahukah anda, Eitaro adalah satu-satunya geisha lelaki Jepun yang tampil sebagai penari perempuan. Dia adalah pemilik 'okiya', sebuah rumah geisha di pelabuhan Omori, Tokyo.