Thursday 20 March 2014

PROJEK IC DI SABAH : MAT SABU DAN MUSTAFA ALI DIARAH BAYAR GANTI RUGI KEPADA TIMBALAN PENGERUSI SPR


KUALA LUMPUR : Mahkamah Tinggi pada Khamis memerintahkan Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu dan Setiausaha Agungnya Datuk Mustafa Ali membayar ganti rugi berjumlah RM200,000 kepada Datuk Wan Ahmad Wan Omar kerana memfitnah bekas Timbalan Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) itu berhubung isu ‘Projek IC’ di Sabah.

AWAS ! TUNTUTAN COMANGO !


Umat Islam di Malaysia pada dasarnya sedia maklum akan tuntutan-tuntutan COMANGO yang bertentangan dengan Islam. Antaranya ialah hak pengamal seks songsang dan juga hak untuk murtad bagi orang Islam.

ERRA FAZIRA KONGSI KEGEMBIRAAN JUMPA ALEESYA SELEPAS PERCERAIAN

Erra memeluk anaknya Aleesya selepas lama tidak bertemu.

Gambar Erra Fazira peluk erat Aleesya jumpa kali pertama - Erra Fazira tanpa berselindung telah berkongsi sekeping gambarnya memeluk erat Aleesya ketika bertemu buat pertama kali baru-baru ini. Mereka berdua dilihat melepaskan rindu satu sama lain.

SALINAN EMAIL PEMBELIAN GADGET SIMULATOR PILOT #MH370 DIDEDAHKAN


Rakan Maya kepada Kapten Zaharie yang berkongsi minat yang sama dalam pembinaan simulator penerbangan, Thanos Kontogiannis tampil mendedahkan beberapa email perbualan bersama Kapten Zaharie di dalam blognya.

PM AUSTRALIA UMUMKAN OBJEK TERBESAR BERUKURAN 24 METER DI LAUTAN HINDI MUNGKIN MH370 ???


KUALA LUMPUR: Pihak Berkuasa Keselamatan Maritim Australia (AMSA) hari ini mengesahkan bahawa salah satu objek terapung yang ditemui di kawasan pencariannya berukuran 24 meter.

2 OBJEK DARI GAMBAR SATELIT DI DAKWA PESAWAT MH370 DITEMUI DI LAUTAN HINDI


KUALA LUMPUR : Objek sepanjang 24 meter yang dikesan satelit di kawasan selatan Lautan Hindi berkemungkinan sayap pesawat Boeing 777-200ER, kata penganalisis.

#MH370 - KENYATAAN PENUH SIDANG AKHBAR HISHAMUDDIN 19/3/2014


Berikut kenyataan Menteri Pertahanan dan Pemangku Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein pada taklimat media mengenai operasi mencari pesawat Malaysia Airlines (MAS) Penerbangan MH370 di Sepang, Rabu:

SENSOR CTBTO TIDAK MENGESAN SEBARANG LETUPAN PESAWAT DI DARAT ATAU LAUT .... HARAPAN BARU 239 PENUMPANG #MH370 MASIH SELAMAT ......


KUALA LUMPUR : Laporan Organisasi Perjanjian Pengharaman Ujian Nuklear Komprehensif (CTBTO) yang berpengkalan di Austria memberi harapan baharu terhadap usaha mencari dan menyelamat (SAR) pesawat MH370 yang hilang sejak 8 Mac lalu.

RADAR MILITARI MALDIVES TIDAK MENGESAN PESAWAT #MH370


PETALING JAYA: Penerbangan MAS MH370 yang hilang dan dilaporkan dilihat di pedalaman pulau Maldives, di Kudahuvadhoo Atoll, tidak dikesan pada radar tentera negara itu.

US KATA TAK MUNGKIN #MH370 MENDARAT DI DIEGO GARCIATerbaru kenyataan dari White House menolak sebarang kemungkinan MH370 mendarat di Diego Garcia :-