Thursday 3 April 2014

ANALISIS TERAKHIR KEHILANGAN #MH370 YANG MENGEJUTKAN DARI BEKAS KETUA PILOT MAS ???


Akhirnya, segala analisis dan pengalaman Datuk Kapten Nik Huzlan Nik Hussain membawa kita kepada kunci jawapan terhadap misteri kehilangan MH370 yang sudah menghampiri sebulan lamanya. Sama ada kita suka atau tidak - beliau telah bercakap benar dan jujur, sekali gus melenyapkan seluruh teori berkenaan dakwaan bahawa pesawat MH370 mengalami masalah teknikal atau kerosakan.

KARPAL SINGH MAHU PAS DIHALANG DARI LAKSANAKAN HUDUD DI KELANTAN !!!


Peguam kanan Karpal Singh memberi amaran bahawa Parlimen tidak boleh membiarkan usul yang tidak mengikut undang-undang dikemukakan untuk membolehkan kerajaan Kelantan menguatkuasa hudud.

KENYATAAN PENUH SIDANG MEDIA #MH370 PM DI PERTH


KUALA LUMPUR, 3 April :

Berikut teks penuh kenyataan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dalam sidang media di Perth, Australia, berhubung misi mencari pesawat Malaysia Airlines (MAS) Penerbangan MH370 yang hilang :-

LELAKI BERSENJATA CULIK PELANCONG CHINA DI PULAU SINGGAHMATA, SABAH


Seorang pelancong China dan seorang pekerja sebuah pusat peranginan telah diculik di Sabah oleh kumpulan lelaki bersenjata.

BEKAS EDITOR JAPAN TIMES DEDAHKAN PERANAN ISRAEL DAN SOROS DALAM MISTERI KEHILANGAN #MH370


Ia bukan semata-mata satu kebetulan, apabila rahsia mengenai peranan Mossad dalam rampasan MH370 sudah mula meletup, apabila kedutaan dan konsulat Israel tiba-tiba ditutup disebabkan oleh kononnya "satu mogok oleh kakitangan diplomatik". Alibi ini diwujudkan bertujuan untuk menghalang agensi-agensi penguatkuasaan undang-undang di seluruh Asia dan dunia Barat untuk menyoal ejen perisikan Israel dan tenteranya mengenai keberadaan dan nasib beratus-ratus penumpang MH370.

WISMA PUTRA SAHKAN SEORANG RAKYAT MALAYSIA ANTARA YANG DISERANG TALIBAN


KUALA LUMPUR 3 April - Kementerian Luar Negeri mengesahkan seorang rakyat Malaysia antara warga asing yang diserang Taliban dalam sebuah rumah tamu di Kabul pada 28 Mac lalu.

PELAKON ZUL HUZAIMY NAFI KEKASIH ISTERI ORANG

Zul turut memuat naik sekeping gambar bersama seorang wanita dengan panggilan 'sayang' yang didakwa teman wanitanya.

PETALING JAYA: Pelakon Zul Huzaimy menyangkal laporan sebuah portal hiburan yang mendakwa teman wanitanya masih bergelar isteri orang.

PELAJAR TINGKATAN 1 MRSM ALOR GAJAH KRITIKAL DIPANAH PETIR

Pelajar Tingkatan 1 MRSM Alor Gajah Koma Dipanah Petir, Kepala Berasap

Seorang pelajar Tingkatan Satu Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) di sini, koma selepas dipanah petir di padang sekolahnya di Ayer Paabas, dekat sini, petang kelmarin. 

#MH370 - KETUA POLIS NEGARA SAHKAN PETUNJUK BARU KEHILANGAN PESAWAT TETAPI ENGGAN MENDEDAHKAN

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar mengesahkan pihak polis sudah mempunyai petunjuk kehilangan MH370 namun beliau tidak dapat mendedahkan petunjuk yang dinyatakan kerana bimbang ianya akan menjejaskan siasatan.

AIRASIA MAHU NAJIB CAMPURTANGAN ISU PINDAH KE KLIA2


PETALING JAYA : 

Syarikat penerbangan tambang rendah, AirAsia pada Rabu meminta supaya Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak campur tangan dalam menyelesaikan isu Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2) yang dijadualkan akan mula beroperasi pada 2 Mei ini.

RUMAH BAPA PENUMPANG #MH370 DI FELDA BUKIT MANDI DIROMPAK


BERA 

Belum reda dengan kesedihan berikutan kehilangan anaknya Mohd Khairul Amri dalam tragedi MH370, Selamat Omar, sekali lagi diuji apabila rumahnya di Felda Bukit Mendi, di sini dipecah masuk dua lelaki bersenjatakan parang awal pagi ini.