Tuesday 27 August 2013

(VIDEO) : SIAPA PENYAMPAI RADIO WANITA BERBOGEL KETIKA TEMURAMAH VIP .... ???


INILAH AKIBATNYA APABILA KESAKSAMAAN GENDER DIPERJUANGKAN....

Terus terang aku cakap, aku memang tak tahu bahawa pada hari Ahad lepas (25 Ogos 2013) adalah hari separuh bogel sedunia ( International Go Topless Day ). Dan aku juga tak tahu bahawa berbogel ni pun ada 'hari' untuk diraikan..... sapa punya kerja ni pun tak tahu lah..!!!

HARAM TENGOK MAJALAH MANGGA........ ???!!!


Mungkin ramai yang tidak tahu, Jabatan Mufti Kedah Darul Aman telah agak lama menfatwakan bahawa Majalah Mangga terbitan Utusan Karya sebagai haram untuk dibaca dan dilihat....

DENDAM BUKAN PUNCA PEMILIK RESTORAN NASI KUKUS DIBUNUH

Kematian pemilik restoran nasi kukus bukan bermotif dendam - Polis

DUNGUN : Kematian pemilik restoran nasi kukus akibat ditembak di Paka, di sini baru-baru ini bukan berunsur dendam sebaliknya bermotifkan samun, kata Timbalan Ketua Polis Terengganu, Datuk Hamzah Mohd Jamil. 

INILAH SARJAN YANG LETAK BOM ATAS KERETA HINGGA KERANI SEKOLAH TERKORBAN....


sarjan
Seorang anggota tentera berpangkat sarjan didakwa di Mahkamah Majistret hari ini atas tuduhan membunuh seorang kerani sekolah dalam kejadian letupan bom dalam bungkusan, pada 11 Ogos lepas.
Che Rosli Che Daud, 29, yang bertugas di Batalion 21 Rajimen Askar Melayu Diraja (RAMD) Pengkalan Chepa, Kota Baharu, didakwa membunuh Mohd Yusrizal Mat Zain, 32, antara 10 pagi dan 11 pagi, di sebuah rumah di Lot 127, Blok N, Perumahan JPN Kok Seraya, Chabang Empat di Tumpat.

JENAZAH ANGGOTA MALBATT 5 YANG TERKORBAN DI LUBNAN DIJANGKA TIBA KE TANAHAIR PETANG INI

sarjan

AL-FATIHAH....

KUALA LUMPUR : Jenazah anggota pasukan Batalion Malaysia (Malbatt 5), Sarjan Rosdi Mohamad Zan yang meninggal dunia akibat kemalangan kenderaan tentera di Lubnan, dijangka tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KLIA) pada 2.30 petang Selasa.

PIERRE VOGEL YANG LANTANG, BERANI DAN TIDAK GENTAR MEMPERTAHANKAN ISLAM...!!!

Pierre Vogel bersama rakan-rakan bekas peninju profesional.

Salah seorang wartawan bertanya kepada pendakwah terkemuka German iaitu Pierre Vogel atau nama islam nya Abu Hamza tentang kaitan antara keganasan dan Islam,beliau dengan lantang dan berani menjawab :

" Siapa yang mencetuskan Perang Dunia Pertama ? Adakah orang islam?

ISTERI PUKUL SUAMI DENGAN KOLEH KOPI HINGGA MAUT

AWAS..!!! KOLEH KOPI PUN BOLEH MEMBUNUH....!!!
Tokyo : Seorang suri rumah memukul suaminya yang berusia 70 tahun hingga mati dengan koleh kopi selepas mendapat tahu lelaki itu bermain kayu tiga.

APA KATA DR. FATHUL BARI MENGENAI PERTUMPAHAN DARAH DI MESIR


Pendirian Dr Fathul Bari dalam isu Mesir :

1. Kezaliman dan pertumpahan darah adalah dilarang di dalam islam

2. Pemerintah muslim yang mendapat kuasa melalui apa jua cara sekalipun adalah sah menurut islam. Lihat ulasan panjang Ibnu Hajar Al Asqalaani (wafat 852h) yang mengulas shahih Al Imam Albukhari: telah berijmak ulama-ulama fiqh bahawa wajib mentaati imam yang merampas kuasa imam sebelumnya.dan ketaatan itu disebabkan oleh usaha untuk mengelakkan pertumpahan darah.

BN TIADA JENTERA CYBER BERBAYAR SEPERTI PR ...???

Pic: blog.socialmaximizer.com

SHAH ALAM : Dominasi Pakatan Rakyat (PR) di alam maya dilihat lebih ketara jika dibandingkan dengan Barisan Nasional (BN) dalam menarik penglibatan orang ramai di media sosial seperti Twitter, blog, dan Facebook.

DJ ERA MOHON MAAF PADA PEMINAT SARAWAK FC


DEEJAY Era FM iaitu Johan, Ray dan Hanif telah membuat permohonan maaf kepada penyokong Sarawak FC dan juara Liga Perdana, Sarawak berhubung komen 'cap ayam' dalam rancangan Johara Pagi, kira-kira jam 8.38 pagi semalam.


Antara ucapan mereka adalah: "Dengan rasa rendah diri kami, Johara Pagi Era ingin memohon maaf di atas keterlanjuran kata-kata kami. Sejujurnya kami tiada niat untuk menyinggung perasaan penyokong Sarawak FC. Kami sememangnya penyokong tegar Liga Malaysia kita. Sekali lagi dengan rendah diri kami mohon maaf dengan kata-kata kami," ujar mereka bertiga secara bergilir.