Wednesday 2 October 2013

USTAZ AZHAR IDRUS DAPAT BAYARAN LUMAYAN BERLAKON FILEM DAVID TEO... ???

KUALA LUMPUR : Penerbit MIG Production David Teo menafikan mengambil pendakwah terkenal Ustaz Azhar Idrus berlakon sebagai strategi untuk melariskan filem terbaru terbitannya Ustaz, Mung Tunggu Aku Datang! arahan Pierre Andre.

27 MURID TERHIDU GAS BERACUN DI KEDAH

xLu2L14

SUNGAI PETANI  – Seramai 27 murid dan seorang guru Sekolah Kebangsaan Batu 4, Jalan Jeniang, Gurun dekat sini dikejarkan ke Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) dan Hospital Yan (HY) kerana terhidu gas beracun.

CEC DAP DISELUBUNGI MISTERI TERSEMBUNYI......

10 misteri di sebalik pemilihan semula Jawatankuasa Eksekutif Pusat (CEC) di Petaling Jaya Ahad lalu. adalah seperti berikut :
1. Janice Lee bekas ADUN Teratai sudah dipecat pada April 2013 kerana bertanding calon bebas pada Pilihanraya Umum ke-13 dibenarkan semula mengundi.


PELIK : 145 'MAYAT YANG TELAH DIKEBUMIKAN' MASIH DAPAT BANTUAN KEBAJIKANKUALA LUMPUR : Laporan Ketua Audit Negara 2012 mendedahkan bahawa bantuan kebajikan masih dibayar kepada 145 orang mati di Kelantan, Sabah dan Negeri Sembilan. 

SUBHANALLLAH..!!! MR. BEAN MEMELUK ISLAM....

 

KHABAR mengejutkan datang dari dunia komedi. Rowan Atkinson pelakon komedi yang popular dengan watak 'bodoh dan lurus bendulnya' sebagai ‘Mr Bean’, diberitakan mengikrarkan ke-Islamannya, pada hari semalam (Selasa 1 Okt. 2013).

AL-FATIHAH : PELATIH LUMBA BASIKAL TERENGGANU MAUT DILANGGAR


Pelatih lumba basikal Negeri Terengganu dilanggar dan meninggal pagi tadi di Pulau Serai, Dungun.... Al-Fatihah... Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya dan ditempatkan bersama roh orang-orang yang soleh dan beriman..... ameen

PRU13 : CINA TOLAK MCA KERANA PERSONALITI JELEK CHUA SOI LEK...???

chuavstionglai513

Nampaknya pertembungan antara orang nombor satu dan nombor dua dalam MCA berulang kembali, kini perang kem Datuk Seri Dr Chua Soi Lek dan timbalannya Datuk Liow Tiong Lai sudah tidak dapat disembunyikan lagi. Perang dingin sudah jadi perang mulut. Orang Melayu kata 'gayung bersambut'.

LELAKI DAKWA TEMAN WANITA MINTA SEKS 6 KALI SEHARI, SEJAM SETIAP SESSI


KUALA LUMPUR  - Bekas teman wanita kepada lelaki Bosnia yang mendakwa spermanya dipergunakan untuk mendapatkan anak genetik Eropah berkualiti tinggi, menuduh lelaki itu seorang yang ganas, sering menderanya dan mengugut untuk menyiarkan gambar-gambar intimnya.

PCA BUAT PEMBANGKANG MENGGELETAR

jenayah

Pembangkang mula gentar apabila kerajaan bercadang untuk membentangkan Rang Undang-Undang Akta Pencegahan Jenayah (PCA) pada persidangan semasa Parlimen.

HISAP ROKOK DAN ANDA SEOLAH-OLAH PRESIDEN AMERIKA SYARIKAT.....!!!

Bahaya merokok sudah sering digembar-gemborkan. Malah pelbagai masalah kesihatan berpunca dari asap rokok juga turut menghiasi kotak-kotak rokok pasaran tempatan. Meskipun begitu, menghisap asap dari tembakau yang dibalut kertas nipis itu masih terus menjadi gaya hidup dan kebanggaan. Perokok tegar lebih rela menghabiskan sebahagian kecil hasil keringat mereka setiap hari demi melayan ketagihan nikotin yang tidak mampu mereka lawan.

ROKOK TERMAHAL DI DUNIA...???

USAHAWAN BUMIPUTERA DITINDAS PETRONAS..???

Sejak awal dahulu Petronas sudah mulakan gerakan menolak peniaga islam secara halus dan terancang. Bermula dengan menyingkirkan peniaga melayu di KLCC dengan meletakkan sewa yang mahal, kini Petronas sudah mengorak langkah menyingkirkan produk melayu daripada rangkaian kedai Mesra Petronas.

BEKAL BAHAN MAKANAN KE TLDM : KEMENTERIAN PERTAHANAN RUGIKAN KERAJAAN MALAYSIA RM 34.5 JUTAKUALA LUMPUR : Laporan Ketua Audit Negara 2012 mengesahkan kerajaan kerugian RM34.5 juta setelah Kementerian Pertahanan membayar jumlah yang lebih tinggi berbanding nilai sebenar beberapa projek.

( FOTO ) : INGAT TERENGGANU, INGAT BUMBUNG RUNTUH....!!!


Mula-mula... bumbung stadium runtuh... baca di sini  juga  di sini

LAPORAN AUDIT NEGARA : BANYAK AGENSI KERAJAAN ENGGAN AKUI KELEMAHAN


KUALA LUMPUR : Jabatan kerajaan kadang-kala agak keberatan untuk mengaku kesilapan biarpun pelbagai salah urus didedahkan dalam Laporan Audit Negara setiap tahun, kata Pengerusi Jawatankuasa Kira-Kira Wang (PAC) Negara Datuk Nur Jazlan Mohamed.

BUNG MOKHTAR BAWA PISTOL KE PARLIMEN ...???


KUALA LUMPUR –  Ahli Parlimen Kinabatangan, Datuk Bung Mokhtar Radin hari ini membuat kejutan apabila mengisytiharkan beliau kini membawa pistol selepas khuatir akan keselamatan diri.