Wednesday 29 October 2014

LUAHAN HATI BAPA KECEWA DALAM SEPUCUK SURAT UNTUK ANWAR IBRAHIM


Daripada Hj Yusof
Kg Parit I

Tarikh 28 Okt 2014

Kepada :  Khas untuk
Sdra Anwar Ibrahim dan keluarga

Assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh

          Saya sebagai ayah kepada Osman, Pelajar tahun I Jurusan Undang-undang di UM amat kesal di atas situasi di UM malam semalam.  Kekesalan dan kesedihan ini  disebabkan anak saya dibabitkan dengan soal peribadi sdra dan keluarga. Ia tidak langsung membabitkan keluarga terutamanya anak saya.

LIM KIT SIANG BANGGA DAN PUAS BERJAYA PERBODOHKAN MAHASISWA MELAYU UM !!!


Penasihat DAP, Lim Kit Siang melahirkan rasa bangga terhadap tindakan mahasiswa daripada Universiti Malaya (UM) yang berani menentang pemerintahan kerajaan dengan cara mempertahankan hak mereka sebagai rakyat di negara ini.

PENGAWAL KESELAMATAN JUMPA MAYAT BAYI BERBAU WANGI


KUALA LUMPUR : "Bayi itu berbau harum meskipun mayatnya ditutupi sampah-sarap. Saya segera menghubungi polis bagi memaklumkan kejadian itu," kata seorang pengawal keselamatan sebuah kondominium mewah di Taman Melati di sini, yang menemui mayat bayi lelaki di dalam tong sampah.

JENAYAH LIWAT ANWAR IBRAHIM : POLIS DIBALING TELUR, KES DITANGGUHKAN LAGI ????


Berlaku kekecohan di luar Istana Kehakiman, di sini, apabila sekumpulan penyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim cuba merempuh besi penghadang yang dipasang pihak berkuasa.

RAJA AHMAD SHAHRIR ISKANDAR MASIH SAYANG, ENGGAN CERAIKAN NURUL IZZAH


KUALA LUMPUR 28 Okt. – Suami Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar hari ini enggan menceraikan wanita itu kerana masih menyayanginya dan mahu menyelamatkan rumah tangga mereka.

AKTIVIS 'TELANJANG DADA' TUNJUK PERASAAN 'GANTUNG DIRI' DI BERLIN


Kali ini dengan memakai tudung, aktivis FEMEN beraksi pula di Kedutaan Besar Iran di Berlin sebagai membantah hukuman seorang wanita di Iran pada 25 Oktober 2014 yang baru lalu.

AKAUN FB CHOPZ SUEY GUNAKAN GAMBAR INDIVIDU LAIN UNTUK UGUT BUNUH VVIP


ADMIN ingin menarik perhatian pembaca setia blog yang tidak sepertinya ini. Kelmarin, telah disiarkan post dengan tajuk ADA YANG SANGGUP NAK BUNUH KETUA MENTERI SARAWAK !!! Secara jujurnya, post tersebut telah dicopy dari blog   beliabangkit

FAKTA ISA 1960 YANG PERLU RAKYAT TAHU


ISA 1960 atau Akta Keselamatan Dalam Negeri 1960

Diperkenan DYMM SPBYDPA pada tahun1960. Pindaan pada tahun 1988 berkaitan Akta Kediaman Terhad 1933, Akta Buang Negeri 1955.

Kerajaan telah mengumumkan bahawa adalah mustahil untuk Akta keselamatan Dalam Negeri (ISA) dimansuhkan, tetapi ia boleh dipinda supaya lebih bersesuaian dengan keadaan semasa. Antaranya tujuan ia dikekalkan adalah seperti berikut :

PENYOKONG SAIFUL BUKHARI SEMAKIN BERTAMBAH DI LUAR ISTANA KEHAKIMAN
Keadaan terkini di luar Istana Kehakiman mula menjadi sedikit menarik apabila bilangan penyokong Saiful Bukhari mula bertambah sedikit demi sedikit. Dianggarkan penyokong Saiful bertambah dari semalam dimana dianggarkan kira-kira 600 pada hari ini berbanding 400 pada semalam.