Wednesday 22 October 2014

KERETA PEGAWAI KASTAM HANGUS TERBAKAR DI BALING MOLOTOV COCKTAIL


JITRA : Sebuah kereta Perodua Kelisa milik seorang pegawai kanan Jabatan Kastam Diraja Malaysia terbakar di kediamannya di Taman Bukit Indah pagi Rabu tadi dipercayai angkara perbuatan khianat individu tidak dikenali. 

ANWAR IBRAHIM MAHU MALAYSIA SPRING BERLAKU DI NEGARA INI ???

Keterangan gambar menyatakan Youssef Nada bersama Anwar Ibrahim dan keluarga pemimpin pembangkang Malaysia itu pada tahun 1995. Pada tahun 2012, Anwar Ibrahim berunding dengan Youssef Nada tentang ‘Malaysia Spring’ yang bakal berlaku.

Gambar di atas diambil dari buku ‘Inside Muslim Brotherhood – Youssef Nada’ ditulis oleh Douglas Thompson. Youseff Nada adalah antara pencetus Arab Spring di mana beliau terlibat secara langsung dalam menggerakkan satu pemberontakan untuk menjatuhkan kerajaan. Beliau melakukannya demi mewujudkan demokrasi di negara Arab dan bagi menentang kekejaman. Dari gambar di atas, jelas bahawa hubungan Anwar dengan Youseff Nada adalah rapat, iaitu sebagai rakan keluarga dan bukan sekadar kenalan biasa.

BENARKAH MELAYU YANG SENTUH ANJING TU SEMUANYA SUDAH MURTAD ???


SEMALAM.... mesej seperti di atas bertalu-talu menerjah ke aplikasi media sosial di telefon pintar admin. Adakah benar... wanita yang bertudung ini semuanya sudah murtad...begitu juga dengan pakcik tua di kerusi roda dan lelaki berbaju merah itu.... ANDA SEMUA SUDAH MURTAD????

ROSMAH SEDAR SERING DIJADIKAN SASARAN FITNAH


PETALING JAYA : Datin Seri Rosmah Mansor yang menyedari bahawa beliau menjadi sasaran khabar angin berniat jahat, menggesa orang ramai supaya tidak mempercayai semua yang didengari atau dibaca mengenainya.

SYED AZMI TIPU MAIS.... ???


Majlis Agama Islam Selangor (Mais) pada Selasa menjelaskan penganjur 'I want to touch a Dog' telah tidak menepati objektif program seperti dipersetujui dalam surat permohonannya.

WAKIL RAKYAT PR MAKAN DUIT HARAM !!!.... SELEWENG DANA SKIM WARGA EMAS


1) Tujuan saya membuat laporan ini adalah supaya pihak polis menyiasat beberapa persoalan yang timbul berkaitan dana tersebut yang disalurkan kepada ahli-ahli parlimen tertentu di daerah-daerah Hulu Langat, Gombak dan Petaling.