Wednesday 10 October 2012

JAMBATAN KG. BHARU - KG. TELUK.... SEBUAH JANJI YANG DITEPATI....!!!


MAJLIS PECAH TANAH 
PROJEK MEMBINA JAMBATAN DARI KG. BAHARU KE KG. TELUK
DAERAH MAJUNG, PERAK DARUL RIDZUAN.

PAS SUDAH JADI ISLAMIS DEMOKRAT....??? UNDI PAS MASUK SYURGA!!


“Kami bukan lagi Islamis, tetapi Islamis Demokrat,” begitulah kenyataan Dr Dzulkefly Ahmad,Pengarah Penyelidikan PAS Pusat seperti dilaporkan Mkini DotCom yang turut disalinkan ke laman peribadi beliau, drdzul.com dan dipetik oleh AIDC.

BAJET BN 2013 VS BAJET BAYANGAN PR 2013


PUTRAJAYA  – “Mengikut perkiraan” bajet bayangan 2013 Pakatan Rakyat mengelirukan, dan pasti akan menambah defisit fiskal dan hutang Malaysia berbanding keluaran dalam negara kasar (KDNK) masing-masing kepada 7.2 peratus dan 57.8 peratus, kata Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah.

BONGKAR..!!!! PENDUDUK LUBUK MERBAU TUNTUT JANJI ADUN..!!!


JANJI SEBELUM MENANG..... JANJI NAK RAIH UNDI..... BERJANJI UNTUK MENIPU!!!

PANASSSS!!!! PAS PADANG RENGAS TIKAM RAKAN SENDIRI...!!!!PENDEDAHAN berikut adalah bukti bahawa puak-puak hijau haluan kiri ni benar-benar telah mempraktikkan KONSEP NEGARA BERKEBAJIKAN PAS yang mereka laung-laungkan dan inginkan!!!

AWAS !!! AES DI HADAPAN..!!! CHECK LOKASI ANDA.....


“Dengan mengetahui lokasi pemasangan kamera AES, pengguna jalan raya akan lebih berhati-hati dalam mereka memandu mengikut undang-undang.

Ini juga dapat mengurangkan jumlah kematian serta objektif kami adalah untuk memastikan keselamatan pengguna jalan raya tercapai dan bukannya bagi memberikan kuasa lebih besar kepada JPJ mengeluarkan saman,”

Katanya papan tanda di setiap lokasi kamera AES yang mengesan had laju dapat dilihat antara jarak 2 hingga 3 kilometer sebelum lokasi kamera berkenaan.

GEMPAR !!! CERITA HANTU PUNCA SAKIT JIWA KRONIK...???

Kementerian Penerangan harus bertindak tegas terhadap penerbitan dan penyiaran cerita hantu. Malaysia sebagai sebuah negara majoriti umat Islam menghadapi masalah sakit mental yang serius dimana 12 peratus rakyat negara ini atau 3.5 juta orang menghidap penyakit mental dengan purata 6 orang bunuh diri setiap hari dan 50,000 kes cuba bunuh diri setiap tahun.


AES KAUT RM RAKYAT UNTUK RAKYAT...???!!!


Hari ini saya terpaksa menulis perkara ini walaupun saya tahu ia ibarat menepuk air di dulang terpercik muka sendiri. 

USIA BUKAN PENGHALANG...UMUR 50 AMBIL PMR..!!!


JOHOR BAHRU  : “Sejak berbulan lalu, saya mengulang kaji pelajaran dengan bantuan anak lelaki berusia 12 tahun dan baru selesai menduduki Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR).

TERGEMPAR DARI SARAWAK...!!!!


TERGEMPAR!!!: PENAN MURUM TUMBUK MUKA PEGAWAI SPU DALAM MESYUARAT DI KUCHING!!!??

Sebelum mengulas selanjutnya, mohon maaf kepada pembaca serta pengikutAK2u kerana tidak sempat membuat liputan secara langsung perkembangan Rundingan Penan Murum dan pihak kerajaan negeri semalam.

YB & Wakil Penan ambil masa berdoa sebelum ke mesyuarat
Walau bagaimanapun, AK2u ada cerita dan sorotan yang mengenai Rundingan ini buat tatapan semua. Jika dilihat pada tajuk terbitan di atas!!!! tajuknya agak ganas....sebenarnya itulah perkataan yang dirasakan tepat untuk menggambarkan situasi dalam mesyuarat yang berlansung selama kira-kira 4 jam pada 8 oktober lepas.

IKUTI KISAH SELANJUTNYA DI...AK2u

KASUT TUMIT TINGGI YANG MENAKUTKAN....!!!


Kita telah melihat banyak kasut hodoh setiap hari, tetapi sepasang kasut baru yang digelar "Beautiful Scariest" adalah kasut yang paling buruk yang kita pernah dilihat. Tumit yang besar pada belakang kaki pemakai menyebabkan ia lurus ke belakang, seolah-olah memakai kasut balet. 

PEMANDU CAMRY MAUT ACCIDENT DENGAN GITARIS KRISTAL


 

Hiasan

KUALA LUMPUR : Gitaris kumpulan Kristal, Ammar Izwan Alwi Aizhar, 25, dan rakannya terselamat manakala seorang pemandu kereta mewah maut dan seorang pegawai Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) parah dalam kemalangan membabitkan tiga kenderaan di Jalan Bandar Sri Permaisuri, di sini, awal pagi semalam.