Thursday 27 December 2012

THE 3-IDIOT OF PERAK


Macam mana DAP boleh menjadikan Nizar ini jadi balaci DAP ni yer?Kuat dan terpengaruh betul Nizar dalam peranan DAP ni.Gelaran NGA,NGEH DAN NGOK memang patut pun....Nak ketawa saja melihat mereka mereka ini bermain wayang di Perak ni.Nizar seperti Lembu dicucuk hidung...apa tidaknya DAP MENGAKU DAPAT TANAH DARI PAS UNTUK...Apa cerita nya?

Pengerusi DAP Perak mengaku buat pelaburan.....perghhhh rakyat kelantan diperbodohkan....nasib malang betul lah.

Ipoh: Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham mengaku beliau dan sepupunya, Nga Kor Ming yang juga Setiausaha DAP negeri itu, melabur dalam syarikat Upaya Padu Sdn Bhd yang mendapat projek pembalakan di Kelantan.ADUN Sitiawan dan Ahli Parlimen Beruas itu berkata, mereka menyertai perniagaan berkenaan selepas diajak oleh anak guam mereka untuk melabur.“Kami adalah sebahagian daripada pelabur dan semua transaksi diketahui oleh Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN). Saya sudah tulis surat kepada LHDN,” katanya pada sidang media di sini semalam.

KREDIT TO : 1 MALAYSIA

HENTIKAN PEMBALAKAN DI GUNUNG INAS SERTA-MERTA...!!!


KUALA LUMPUR  - Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar telah mengarahkan semua aktiviti pembangunan dan pembalakan di Gunung Inas serta Pedu di Kedah yang dipersoalkan banyak pihak dihentikan serta-merta.

Menterinya, Datuk Seri Douglas Uggah Embas berkata, pihaknya telah memaklumkan arahan itu kepada Jabatan Perhutanan Kedah untuk dikuatkuasakan dan menyampaikannya kepada Kerajaan Pas Kedah.

“Semua aktiviti penebangan hutan di kawasan Gunung Inas dan Pedu telah diarah dihentikan serta-merta sehingga laporan Penilaian Kesan Alam Sekitar (EIA) yang baharu siap. Ketika ini siasatan terperinci sedang dilakukan.

SKANDAL TANAH KUBUR PAS DI KELANTAN....???


Kira-kira 48 tahun dulu yakni sekitar tahun 1964, Kerajaan PAS Kelantan tika itu pernah menyerahkan tanah hutan balak yang luasnya melebihi 300,000 ekar di Gua Musang kepada sebuah syarikat Timber & Mine Industrial Corporation milik tauke Cina dari Singapura kononnya untuk tujuan pembangunan.
Namun rakyat bukannya buta kayu untuk melihat hakikat sebenar pajakan tanah selama lebih 30 tahun itu tujuan utamanya tak lain dan tak bukan ialah untuk kegiatan pembalakan kayu kayan.
Rentetan daripada itu, timbul riak-riak kemarahan rakyat terhadap Kerajaan PAS Kelantan namun untuk beberapa ketika suara protes rakyat dapat dibendung dan dikekang daripada merebak lebih luas.

PAS PUNCA DAP SEMAKIN BIADAP TERHADAP ISLAM...!!!!


KENYATAAN AKHBAR YB DATO’ DR HASAN MOHAMED ALI
PRESIDEN JATI MALAYSIA

Ada 2 perkara yang ingin saya sampaikan dalam sidang media ini.

1) Hal yang berkaitan dengan Kalimah ALLAH yang ditimbulkan semula oleh Lim Guan Eng, Setiausaha Agung DAP.

2) Amanat Hj Hadi yang terus menerus dipaparkan di dada-dada akhbar dan di layar-layar televisyen serta media sosial.

Mengenai Isu penggunaan Kalimah Allah, ada beberapa perkara yang ingin saya bangkitkan:


1) Saya merasakan sama sekali tidak wajar untuk isu yang begitu sensitif seperti Kalimah Allah yang telah pun reda dan tidak menimbulkan masalah lagi ditimbulkan semula. Lim Guan Eng mewakili DAP dalam Perutusan Hari Krismasnya telah meminta supaya Kerajaan Persekutuan mengizinkan penggunaan Kalimah Allah dalam Bible berbahasa Melayu.

PAS MUDAH DIPENGARUHI, TU SEBAB DAP TAK PERNAH HORMAT..!!!!


KUALA LUMPUR - Pas berpendirian kitab Injil versi bahasa Melayu harus menggunakan istilah God dalam merujuk kepada tuhan dan bukannya Allah untuk mencerminkan maksud sebenar daripada teks asal kitab itu.

Ketua Penerangan Pas, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, memandangkan kitab Injil versi bahasa Melayu adalah terjemahan teks asal bahasa Inggeris sewajarnya istilah God tidak diterjemah sebagai Allah kerana terjemahan tepatnya ialah tuhan.

PEMBANGUNAN DI LERENG BUKIT - KERAJAAN PP TAK PEDULI RISIKO


Kerajaan negeri Pulau Pinang perlu mengawal projek pembangunan di kawasan tanah tinggi bagi mengelak berlaku kejadian tanah runtuh, kata Ketua Penerangan Umno Negeri, Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya.

Beliau yang juga Anggota Dewan Undangan Negeri Teluk Bahang berkata pihaknya telah mengenalpasti 19 projek perumahan yang dibina di lereng bukit yang kecerunannya melebihi 25 darjah dan berketinggian 250 kaki di sekitar Sungai Ara, Bayan Lepas dan Batu Ferringhi di kawasan sebelah pulau.

"Semasa pentadbiran kerajaan Barisan Nasional dulu, kita tidak potong bukit sesuka hati. Memang kita buat juga pembangunan lereng bukit tetapi ia hanya melibatkan bangunan satu hingga dua tingkat dan ia tidak melanggar Garis Panduan Pembangunan Tanah Bukit," katanya.

MELAYU DAP MASIH MAKAN BABI BERSAMA GUAN ENG...???!!!


Sebelum ini beberapa media perdana melaporkan kenyataan kontroversi Lim Guan Eng sempena hari Krismas.

Diantaranya ialah laporan Sinar Harian :
Lim Guan Eng yang mendesak kerajaan membenarkan penganut Kristian di Semenanjung menggunakan kalimah ALLAH dalam Bible versi Bahasa Melayu......seterusnya....
Setelah beberapa hari panas dan dikritik hebat, kita mendapat respons daripada CEC DAP tetapi bukannya daripada Lim Guan Eng DAP yang mengeluarkan kenyataan tersebut.

Yang memberi respons ialah Zairil, anak tiri Allahyarham Khir Johari yang juga merupakan Penolong Setiausaha Publisiti Kebangsaan DAP.