Friday 2 August 2013

PENAMPILAN TERBARU MANTAN RAJA PERMAISURI AGONG, SITI AISHAH....


Sekian lama menyepikan diri dari khalayak ramai, kini mantan Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong ke 11, Yang Amat Mulia Permaisuri Hajjah Siti Aishah binti Datuk Seri Abd Rahman telah muncul kembali.

Baginda yang kelihatan masih sangat jelita, telah menjadi penghias muka depan majalah Wanita keluaran Julai 2013 dan di majalah Nona Edisi Khas Aidilfitri Ogos 2013.

PENIAGA EMAS PULA KENA TEMBAK.....


Seorang lelaki cina berusia 34 tahun menjadi mangsa terbaru kes tembak. Kejadian berlaku lebih kurang pukul 9 pagi tadi ketika beliau memberhentikan kereta Toyota Camry yang dipandunya di lampu isyarat Jalan Pandan Makmur bila dua orang lelaki bermotosikal memberhentikan motosikal bersebelahan keretanya dan salah seorang dari mereka telah melepaskan tembakan ke arahnya. 

PERGINYA SEORANG WIRA HOKI BERSAMA NO.3 DALAM HIDUPNYA.... CHUA BOON HUAT


Dilahirkan Pada 3 May...

Meninggal Dunia Di Usia 33 Tahun...Pada Jam 3 Pagi...
Menyarung Jersi Hoki Malaysia No.3...
Bermain Bersama 3 Kelab Hoki Luar Negara...
3 Tahun Tidak Bermain Hoki Bersama Pasukan Malaysia... sebelum dipanggil semula...
337 Caps Untuk Malaysia...
Nombor kereta Proton Perdana V6 yang mengorbankan nyawanya CBH 3350....

MAZNAH TIDAK TAHU APA ITU NAJIS MUGHALLAZAH.....!!!Jurulatih anjing,Maznah Mohd Yusof berkata,mazhab Imam Shafie yang diikuti umat Islam di Malaysia tidak menyatakan bahawa anjing adalah haram tetapi hanya memerlukan umat Islam melakukan samak jika bersentuhan dengan anjing dalam keadaan tertentu.Jurutera industri itu berkata demikian ketika ditemubual G Vinod daripada Free Malaysia Today (FMT) pada 2011.

ALHAMDULILLAH.... BN KEKAL MILIK DUN PASIR PANJANG DAN MANJOI....


Mahkamah Pilihan Raya Batu Gajah, hari ini mengekalkan kemenangan Barisan Nasional (BN) bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Manjoi dan DUN Pasir Panjang pada pilihan raya umum ke-13 (PRU13) selepas menolak petisyen difailkan oleh dua pengundi.

PENYAMPAI BERITA TV PALING CANTIK DI BENUA EROPAH.....


Dilaporkan, beliau telah diiktiraf sebagai penyampai berita tv paling cantik di Eropah. Pemilik nama Theuriau merupakan wartawan Perancis dan penyampai berita di M6, TV swasta nasional Perancis. Dia memiliki latar belakang pendidikan kewartawanan.

CHETZ YUSOF JADI TOMBOI DAN AMALKAN GAYA HIDUP BEBAS SELEPAS PULANG DARI STUDI DI AS.....

Bapa saudara kepada Chetz Yusof atau Maznah Yusof, 38, jurulatih anjing yang terlibat dalam rakaman video sambutan Hari Raya Aidilfitri bersama anjing di laman sosial YouTube sedia memohon maaf walaupun untuk seribu kali demi menghormati saudara se-Islam yang lain di bulan Ramadan ini.

KENALI J.S KEVIN ...... ( AL-FATIHAH )

1

Secara jujurnya, admin sama sekali tidak mengenali empunya nama J.S. Kevin - seorang penulis lirik lagu-lagu 'rock jiwang' dan lagu-lagu 'cinta melankolia' yang popular.... Beliau dikenali kerana merupakan antara penulis lirik terhebat di negara ini.

Rupa-rupanya....Sudah genap 10 tahun beliau meninggal....

SUBHANALLAH.... IMAM SURAU MENINGGAL DUNIA KETIKA SEDANG BERSUJUD....


BANGI – Seorang Ahli Jawatankuasa yang juga bilal Surau Al Mujahiddin, Desa Surada di Bandar Baru Bangi dekat sini ditemui meninggal dunia ketika sedang bersujud di dalam surau terbabit di sini hari ini.
Kejadian di bulan suci Ramadan Al Mubarak itu menggemparkan penduduk setempat.
Sebelum ini kejadian seumpama itu hanya dilihat berlaku di negara luar yang boleh disaksikan menerusi laman Youtube semata-mata.
Pastinya inilah antara kematian yang dimimpikan kesemua umat Islam.
Apapun, semoga Allahyarham dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang beriman dan mendapat rahmat dariNya. Al-Fatihah.....
mynewshub