Monday 17 February 2014

( FOTO ) - KEJAM !!! BOMOH WANITA DIBAKAR HIDUP-HIDUP !


Sydney: Seorang ibu muda yang dituduh mengamalkan sihir dibogel, disimbah dengan petrol dan dibakar hidup-hidup di depan orang ramai, termasuk kanak-kanak sekolah, di Papua New Guinea.Wanita itu, Kepari Leniata, 20, dilapor diseksa dengan besi dan diikat sebelum di simbah dengan minyak dan dibakar di atas longgokan sampah dan tayar kereta.

ANWAR KATA UMNO JAHAT.... SEDANGKAN DIRINYA UMPAMA SYAITAN !!!


"Umno memang jahat mereka menghalang kamu daripada menggunakan kalimah Allah, mereka halang kamu daripada mengedarkan bible berbahasa Melayu kepada orang Melayu, mereka membakar gereja, mereka melontarkan daging babi, jadi untuk apa kamu mahu sokong BN yang diketuai oleh umno yang penuh sifat perkauman, kata Anwar Ibrahim di Gereja Holy Family.

GAMBAR HIASAN PADA CERITA ROGOL - SHARIFAH ZARINA BUAT LAPORAN POLIS TERHADAP BLOGGER HIBURAN

zarina

Penyanyi Sharifah Zarina memberitahu tindakannya menyelar pengendali sebuah blog hiburan yang memuat naik gambarnya di laman blog mereka sebagai satu pengajaran yang perlu dijadikan iktibar.

GAGAL DIHUBUNGI SEJAK JUMAAT, MAYAT PENOLONG PEGAWAI DAERAH DITEMUI TERAPUNG


MISTERI kehilangan Penolong Pegawai Daerah (ADO) Pejabat Tanah Kuala Terengganu sejak Jumaat lalu akhirnya terjawab apabila mayatnya ditemui terapung dalam Sungai Kampung Tajin di Hulu Terengganu.

MURID LELAKI TAHUN 3 UGUT ROGOL GURU WANITA MELALUI SMS


MACAM-MACAM...... Seorang guru di Kedah mendakwa menerima ugutan rogol daripada seorang murid Tahun Tiga.

Murid lelaki dari SK Lanai menghubungi guru wanita itu dan menghantar khidmat pesanan ringkas (SMS) yang berbunyi: "Cikgu, tunggu saya akan rogol anda, tidak lama lagi." 

18 ORANG BERPAKAIAN CELORENG DITAHAN BERSAMA SENJATA API TIRUAN


Ladang Kelapa Sawit Jementah - 18 orang yang berpakaian celoreng lengkap dengan senjata tiruan di tahan.

BINA SEKOLAH DENGAN KOS RM8 JUTA HANYA UNTUK 10 MURID DAN 8 GURU ADALAH MEMBAZIR - SULTAN JOHOR

Sekolah RM8 Juta Untuk 10 Murid Membazir: Sultan Johor

Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar pada Ahad menegaskan pembinaan sebuah sekolah rendah dengan kos RM8 juta di Pulau Aur boleh dianggap membazir dan tidak masuk akal kerana hanya mempunyai 10 orang murid.

DUN SELANGOR AKAN DIBUBARKAN ???

Zulkifli Noordin

SHAH ALAM – Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dinasihatkan supaya menghadap Sultan Selangor mohon perkenan membubarkan Dewan Undangan Negeri.

KENAPA ISLAM HARAMKAN VALENTINE'S DAY ???

alt

Valentine’s Day Menurut Perspektif Islam

Islam sebagai agama fitrah dan sempurna, sentiasa menganjurkan kasih sayang sesama kekasih. Ini dapat dilihat melalui apa yang diungkapkan di dalam Kitab Al-Quran dan dijelmakan oleh Rasulullah S.A.W. bongkarlah khazanah yang ditinggalkan oleh Rasulullah S.A.W. itu bagi mencarinya. Menzahirkan kasih sayang kepada kekasih perlulah ada batasan selaras dengan fitrah manusia. Kasih sayang diantara dua jantina berbeza tidak boleh hanya dengan janji manis di bibir. Tetapi ia perlu diikat dengan satu ikatan akad yang mampu menyimpul ikatan kukuh bagi menjamin zuriat, akhlak dan peribadi. Ikatan itu dinamakan sebagai perkahwinan.

BANJIR DI SABAH - TV3 LAPOR BERITA PALSU ???


Semuanya bermula apabila Buletin Utama TV3 yang disiarkan pada jam 8.00 malam 15 Februari 2014 telah menggunakan video dengan imej blur pada tarikh dibawah video tersebut. Pada akhir laporan berita, terpapar tarikh sebenar yang menyatakan tarikh video tersebut adalah 29.5.2007. 

KEBIADAPAN PEMANDU KERETA VS PEMANDU BAS


Alkisahnya di pusat membeli-belah Tampines One, Singapura, satu perang mulut telah berlaku antara penumpang sebuah kereta Mitsubishi Lancer dan pemandu bas.

STOR BARANG RUNCIT STESEN MINYAK PETRONAS PRESINT 9D TERBAKAR


PUTRAJAYA - Sebuah stor penyimpanan barang runcit di sebuah stesen minyak di Presint 9D, dekat sini terbakar dalam satu kejadian kebakaran kira-kira pukul 9 pagi hari ini (semalam).