Friday 8 November 2013

MELAYU - ISLAM AKAN JADI TAPAI ... ???

Masjidil Aqsa wajib dibebaskan daripada penaklukan dan penjajahan ankal Yahudu-Walan-Nasara

Salam 2 all.

Pendakyah-pendakyah missionary kristian dan mereka yang menyokong kristian mengguna-pakai kalimah ALLAH sering menggunakan alasan bahawa kalimah ALLAH telah diguna-pakai sebagai terjemahan kalimah ‘God’ dalam bahasa Inggeris beratus tahun lamanya!

SULTAN JOHOR TARIK BALIK GELARAN DATUK BEKAS PENGARAH UPEN


Sultan Johor Sultan Ibrahim Ismail Almarhum Sultan Iskandar bertitah darjah membawa gelaran Datuk yang dikurniakan kepada bekas pengarah Unit Perancang Ekonomi Negeri (UPEN) Johor Hamsan Saringat ditarik balik serta-merta.

PELIK... LETAK JAWATAN PENGERUSI PKR TAPI TAK PERNAH JADI AHLI PKR... ??

KOTA KINABALU  –  Ahli Dewan Undangan Negeri Matunggong, Datuk Jelani Hamdan dari Parti Keadilan Rakyat hari ini mengisytiharkan peletakan jawatan Naib Pengerusi 1 PKR Sabah berkuat kuasa serta merta.

BUDAK PEREMPUAN 4 TAHUN MAUT DIBAHAM ANJING SENDIRI


Seorang kanak-kanak perempuan empat tahun maut apabila digigit dan dibaham anjing peliharaannya sendiri yang bersaiz agak besar.

TINDAKAN PANTAS ORANGRAMAI BERKAS LELAKI SEDANG BUKA SELUAR UNTUK MEROGOL MINAH VIETNAM


KUALA LUMPUR  - Seorang lelaki lewat 30an ditangkap orang ramai berikutan cubaan untuk merogol seorang gadis warga asing di Jalan Genting Klang di sini sebentar tadi (semalam).

DUN PULAU PINANG PENGECUT & PALING TIDAK DEMOKRATIK ...???


Ketika Ahli Parlimen Padang Serai, N. Surendran dari PKR mengatakan Dewan Rakyat tidak demokratik, tetapi sebaliknya berlaku apabila ramai Ahli Parlimen Pakatan Pembangkang mengkritik BN.

4 PELAJAR RUSSIA ROGOL PELAJAR MALAYSIA

Empat pemuda Rusia dari kalangan keluarga berada yang baru dua minggu mendaftarkan diri di sebuah kolej swasta yang eksklusif di sini akan berhadapan dengan hukuman penjara apabila mahkamah mendapati mereka bersalah atas dakwaan merogol dan melakukan hubungan seks tanpa kerelaan ke atas seorang pelajar Malaysia yang belajar di kolej yang sama.


MAJLIS SYURA ULAMA PAS AKAN DIBUBARKAN ....???


SHAH ALAM : Sebuah laman sosial Facebook mendedahkan, terdapat usaha licik dilakukan oleh pihak tertntu untuk menghapuskan Majlis Syura Ulama Pas.

SAH : KEMATIAN ARAFAT AKIBAT DIRACUN

Yasser Arafat
TINGGAL KENANGAN .......Suha (kiri) bersama Arafat ketika era pemerintahan sebagai pemimpin Palestin.
RAMALLAH - PALESTIN . Isteri pemimpin Palestin, Yasser Arafat mendedahkan, kematian suaminya itu sah akibat diracun.

POLIS TAHAN REMAJA HINA ISLAM DI FACEBOOK

KUALA LUMPUR – Polis menahan seorang remaja lelaki di Bandar Hilir Melaka semalam, bagi membantu siasatan berkaitan kes menghina Islam dengan menulis kata-kata mencerca Allah SWT dalam statusnya di laman Facebook baru-baru ini.

bhilm

KARPAL : PAS TERKEBIL-KEBIL, DAP TETAP PERTAHANKAN, USTAZ NASHA MAHU PAS BERTINDAK....

Portal pro-pembangkang telah menyiarkan kenyataan Lim Kit Siang yang dilihat cuba menegak benang yang basah ekoran daripada kenyataan kontroversi Karpal Singh :Pengerusi DAP, Karpal Singh tidak meminta pendaftaran rakannya dalam Pakatan Rakyat, PAS supaya dibatalkan, kata rakan sepasukan dalam DAP, Lim Kit Siang (gambar) yang menjelaskan perkara itu menerusi blognya malam tadi. Lim yang juga penasihat DAP turut memberi amaran kepada sesiapa yang cuba mengganggu perpaduan dalam Pakatan Rakyat iaitu gabungan parti pembangkang DAP, PAS dan Parti Keadilan Rakyat.

BR1M 3.0 : PERMOHONAN DIBUKA AKHIR NOVEMBER

Assalamualaikum dan Salam 1Malaysia, Menerusi Bajet 2014, kadar pemberian BR1M 3.0 telah dipertingkatkan dan diperluaskan.