Tuesday 22 October 2013

KEBIADABAN PELAJAR ANTARABANGSA DI UIAM

Makin kurang ajar pelajar International yang belajar di Univeraiti Islam Antarabangsa Malaysia. Sudah di beri betis, mahu peha pula. Hari ini MB diberitakan bahawa Pelajar Antarabangsa yang menyambung belajar di UIAM atas kerjasama atau perjanjian bersama dengana beberapa negara telah mula mempertikaikan kerajaan Malaysia dan Perdana Menteri Dato Seri Mohd Najib. MB difahamkan mereka ini diberi 1001 keistimewaan di UIAM yang mana dibiayai oleh kerajaan Malaysia.

MANGSA BANJIR DI PERAK MENINGKAT

Jumlah mangsa banjir yang dipindahkan di negeri Perak terus meningkat kepada 1,077 orang berbanding hanya 808 mangsa pada petang semalam (Isnin).

AZWANBRO PEMENANG NAIB KETUA PEMUDA UMNO MALAYSIA ...... ???


Kronologi apa yang jadi pada 17 dan 18 Oktober lepas, di PWTC....

17 Oktober  2013 (khamis)


1. Semasa alam mesyuarat yang turut dihadiri oleh wakil calon dari Bachok dan wakil dari Selangor iaitu Ketua Pemuda UMNO Selangor sendiri iaitu Saudara Zainuri Zakaria telah mengakui bahawa Bahagian Sabak Bernam tidak berikan undi kepada Jamawi Jaafar, bahkan telah memberi 'UNDI SOLID' kepada Azwan Bro. Ini bermakna Jamawi telah kalah di Sabak Bernam (1 bahagian). Namun, disebabkan KEBODOHAN JK PEMILIHAN, peti undi dari Bahagian Sabak Bernam telah hilang? 

KESESATAN AJARAN SYIAH


ANCAMAN SYIAH TERHADAP KESELAMATAN NEGARA (MALAYSIA)

Islam sunni (Ahli Sunnah Wal Jamaah) - yang selepas ini akan disebut sebagai ASWJ, menghadapi ancaman akidah kontemporari dari beberapa fahaman yang mendakwa PALING BENAR di antara segala macam ajaran yang berkaitan Islam. 

ISU KALIMAH ALLAH : KEPUTUSAN MAHKAMAH RAYUAN TIDAK LIBATKAN SABAH DAN SARAWAK

NAJIB PBB

KOTA KINABALU : Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata keputusan Mahkamah Rayuan berhubung penggunaan kalimah Allah tidak melibatkan amalan penganut Kristian di Sabah dan Sarawak.

GAMBAR NAKAL ZIZIE EZETTE UNTUK KEMENANGAN AMT BUNG MOKHTAR


Seperti jangkaan ramai, Datuk Bung Moktar berjaya memenangi kerusi Ketua Bahagian Kinabatangan dalam pemilihan Umno tahun ini setelah menewaskan pencabarnya, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sukau, Datuk Saddi Abdul Rahman.

ANGKARA CEMBURU : ISTERI TETAK KEPALA DAN BADAN SUAMI

Isteri Ditahan Tetak Kepala, Badan Suami Kerana Cemburu - Terbakor

“Saya tanya dia sama ada mahu bersarapan roti canai bersama saya atau tidak. Dia diam saja dan terus masuk ke dapur.
“Tiba-tiba dia keluar (dari dapur) dengan parang di tangan dan terus menetak saya,” kata pekerja ladang dikenali sebagai Azmi, 57, yang cedera di kepala dan badan akibat ditetak isterinya, kelmarin.

AL-FATIHAH : PELAKON POPULAR 80AN, NOREEN NOOR KEMBALI KE RAHMATULLAH

noreen noor meninggal dunia

Sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada pelakon dan penyanyi yang popular sekitar 80-an iaitu Noreen Noor. Allahyarhamah telah meninggal dunia awal pagi ini di Hospital Ampang Puteri akibat penyakit darah tinggi dan buah pinggang.