Wednesday 3 April 2013

PAS BELI PELAJAR PONDOK UNTUK U-TURN....KOTA BHARU 3 April - UMNO Pasir Mas mendakwa pemimpin Pas telah 'membeli' beberapa pelajar Pondok Tal Tujuh di sini sehingga pelajar-pelajar tersebut yang baru menyerahkan borang keahlian UMNO pada Isnin lalu menafikan kembali tindakan mereka.

BAJU KESAN TEMBAKAN TIADA DARAH, BUKTI PENGGANAS KIRAM KEBAL....???


Baju pengganas Kiram ini tiada kesan darah walaupun ditembusi puluhan peluru.

DAKWAAN ramai pihak yang mengatakan pengganas Kiram mengamalkan ilmu kebal ketika bertempur dengan pasukan keselamatan negara mungkin tidak boleh dipercayai kerana merasakan ia mustahil berlaku.

Kemungkinan besar dalam kalangan kita juga tidak mempercayainya kerana tidak melihat sendiri di hadapan mata dan juga menganggap ia perbuatan syirik.

BERTUDUNG KETIKA HARI HIJAB SEDUNIA BUKA HATI GADIS INGGERIS UNTUK PELUK ISLAMLONDON - Pengalaman memakai hijab ketika Hari Hijab Sedunia telah menarik seorang gadis Inggeris untuk lebih mempelajari tentang Islam dan tak lama kemudian ia memeluk Islam.


Jessica Rhodes (21) mengatakan kepada Muslim Mirror bahawa ia mengambil bahagian dalam Hari Hijab Sedunia dengan memakai tudung selama sebulan.

"Saya ambil bahagian dalam Hari Hijab Sedunia pertama dan mencabar diri saya sendiri untuk memakai hijab selama sebulan," katanya, seperti dilaporkan Onislam.

SAKSI KES KHALWAT SAIPUL BAHARIN KATA OTAK NIK AZIZ TAK SIHAT...!!!
“Saya bersedia kerana saya adalah saksinya, saya ada bukti…kalau mereka nak saman, saya terima dan saya cabar Nik Aziz dan Saipul Baharin tolong saman saya kerana saya sudah bersedia masuk mahkamah sebelum Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13)”. 

PEMBAHARUAN DAN PENCAPAIAN DS NAJIB YANG AKAN KUBURKAN PR DALAM PRU 13


Berikut ialah antara pembaharuan yang dibawa dan pencapaian yang dilakar Datuk Seri Najib Tun Razak sepanjang empat tahun berkhidmat sebagai Perdana Menteri keenam Malaysia, sejak dilantik pada 3 April 2009:1. KESEJAHTERAAN RAKYAT/ PRODUK 1MALAYSIA

* 5 April 2009 - Memperkenal konsep 1Malaysia: Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan.

PENYOKONG TEGAR PR SERTAI UMNO TERIMA UGUTAN DALAM SAMPUL DUIT 'BERKAT'

Md Rashid

BAGAN SERAI - Tindakan nekad seorang bekas penyokong tegar Pakatan Rakyat (PR) menyertai Umno Januari lalu akhirnya mendatangkan ancaman keselamatan kepadanya apabila menerima sepucuk surat berbaur ugutan daripada individu tidak bertanggungjawab, baru-baru ini.

ANTARA 2 DARJAT : NAJIB VS ANWAR


Siapa yang tidak mengenali YAB PM Dato' Sri Mohd Najib Razak dan juga Anwar Ibrahim.
Malah seluruh dunia mengenali kedua-duanya.Kedua-duanya mempunyai persamaan tetapi, tetap ada perbezaan didalam persamaan tersebut.

JAWATAN PERDANA MENTERI

27 APRIL 2013 - HARI PENGUNDIAN PRU 13...???


Parlimen sudah dibubarkan secara rasminya. Yang ditunggu sekarang adalah tarikh penamaan calon dan tarikh pengundian. Itu akan ditetapkan oleh SPR. 

Namun begitu sudah ada congak congak tarikh, bila dua tarikh penting tersebut akan diadakan.

Jadual di atas adalah tarikh tarikh penting pada PRU yang lepas. PRU11 dan PRU12 hari pengundian jatuh pada hari Sabtu.

MB PERAK AKAN MENGHADAP PEMANGKU SULTAN PERAK, SEBENTAR LAGI.....


Zambry Abd Kadir

IPOH -  Berikutan pembubaran Parlimen oleh perdana menteri sebentar tadi, Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abd Kadir dijangka menghadap Pemangku Sultan Perak, Raja Dr Nazrin Shah jam 2.30 petang ini.

Ia akan berlangsung di Istana Iskandariah, Kuala Kangsar bagi memohon perkenaan membubarkan Dun.

Dun akan terbubar secara automatik pada 25 April ini jika tidak dibubarkan sebelum tarikh itu.

AGENDA KRISTIAN DALAM PR... PAS ANGGUK-ANGGUK...!!!

Di bawah ini GR lampirkan kenyataan teks ucapan daripada Bishop Datuk Ng Moon Hing, Chairman & Executive Committee, The Christian Federation of Malaysia yang menyanjungi dasar dasar dalam Pakatan Haprak..... - rujuk ayat paling bawah dalam gambar Antara lain mereka juga sebagai Persatuan Kristian selari dengan manifesto Pakatan Haprak yang inginkan hak kebebasan beragama mesti dibenarkan utk semua rakyat Malaysia tanpa kekangan dari mana undang-undang dan menyekat mana mana doktrin untuk disebarkan kepada sesiapa sahaja..

BICARA SEJARAH : SEJARAH RINGKAS BORNEO UTARA


    Peta Borneo di lukis oleh Sepanyol pada abad ke-16

Sebelum abad ke-6, hampir seluruh kepulauan Borneo adalah di bawah kuasa kesultanan Brunei. Sumber dari Rekod Sejarah Brunei (Brunei Annals)pada tahun 600 Masihi, merekodkan tentang perhubungan diplomatik dan perdagangan antara kerajaan Brunei  dan  Kerajaaan Cina pada ketika itu. Penempatan Cina dikatakan berada di kawasan Kinabatangan berdasarkan sumber arkeologi seperti seramik yang di temui di kawasan tersebut sekaligus menunjukkan bahawa aktiviti petukaran barang, seramik dan rempah ratus pernah berlaku.

PKR PASIR SALAK 'TERKUBUR', LAGI AHLI SERTAI UMNO....


PASIR SALAK 3 April - Selepas 338 ahlinya menyertai UMNO pada 8 Mac lalu, Parti Keadilan Rakyat (PKR) Cabang Pasir Salak terus menerima tamparan hebat apabila 62 lagi anggota diketuai Setiausaha PKR cabang itu, Ahmad Taufik Hassan meninggalkan parti tersebut.