Wednesday 23 July 2014

TRAGEDI #MH17 : KAD UCAPAN SELAMAT HARI RAYA DITEMUI DI LOKASI KEJADIAN....Sekeping gambar yang memaparkan kad ucapan Selamat Hari Raya yang ditemui di lokasi kejadian nahas MH17.

TRAGEDI #MH17 : BAPA DAKWA PRESIDEN RUSSIA BUNUH ANAK TUNGGALNYA !

MH17: Kamu bunuh anak tunggal saya, Putin!

NEW YORK – AMERIKA SYARIKAT. Susulan nahas MH17 yang mengorbankan 298 nyawa, Khamis lalu, seorang bapa kepada salah seorang mangsa menzahirkan kekecewaannya menerusi satu surat terbuka yang ditulis kepada Presiden Rusia, Vladimir Putin, lapor portal CBS News.

TAHNIAH JOKOWI, DARI PERDANA MENTERI


Datuk Seri Najib Tun Razak menghubungi Joko Widodo (Jokowi) yang dipilih sebagai Presiden baharu Indonesia, di bangunan Parlimen hari ini. 

Perdana Menteri mengucapkan tahniah kepada Jokowi atas kemenangannya itu. Najib kemudiannya turut menghubungi Jusuf Kalla yang dipilih sebagai Naib Presiden republik itu. 

TEKS PENUH PEMBENTANGAN USUL TRAGEDI #MH17 DI SIDANG PARLIMENPembentangan Usul Mengenai Tragedi Malang Yang Menimpa Pesawat MAS, MH17 Pada 17 Julai 2014, Di Bawah Peraturan 27(3), Peraturan-Peraturan Majlis Mesyuarat Dewan Rakyat
Tuan Yang Dipertua,

1. Kira-kira jam 11 malam, pada hari Khamis 17 Julai 2014, bersamaan 19 Ramadan 1435 Hijrah, satu tarikh yang tidak akan luput dalam ingatan, apabila saya menerima panggilan daripada Pengerusi Malaysian Airlines, Tan Sri Md Nor Yusof, berkaitan MH17.

( FOTO ) : 3 KENDERAAN TERBAKAR, LORI REMPUH PLAZA TOL USJ


Kuala Lumpur : Tiga pemandu kenderaan sempat melarikan diri dari terbakar hidup-hidup sejurus sebuah lori tiga tan merempuh Plaza Tol USJ, Lebuhraya Kesas di sini, sebelum dijilat api.

BEZA ANTARA NAJIB DAN ANWAR....


Terdapat jurang perbezaan yang begitu ketara baik dari segi pendekatan mahupun sikap di antara Perdana Menteri Malaysia Datuk Seri Najib Tun Razak dan "wannabe" Perdana Menteri Malaysia Datuk Seri Anwar Ibrahim.

#MH17 : DATUK SERI NAJIB TUN RAZAK DI SEBALIK DOKUMEN PERJANJIAN ANTARA ALEXANDER BORODAI DAN MALAYSIA.....


SEMALAM.... Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah berjaya menutup mulut ramai pengkritik beliau apabila beliau membawa berita yang dinanti-nantikan tentang MH17. Segala perjanjian telah tercapai apabila Najib Razak bercakap dengan Alexander Borodai, pemimpin yang dirujuk sebagai 'who is in command of the region where the tragedy occurred' oleh Najib Razak.

PAS SELANGOR TAK SETUJU LANGSUNG WANITA JADI MENTERI BESAR !!!


KUALA LUMPUR: PAS Selangor tidak pernah bersetuju untuk menggantikan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dengan Presiden PKR, Wan Azizah Wan Ismail, kata Pesuruhjayanya, Iskandar Samad.