Sunday 8 December 2013

( FOTO ) - KOLEKSI BOLA SEPAK YANG DIGUNAKAN DI PIALA DUNIA 1930 - 2014


Acara bolasepak paling berprestij dunia dan dinanti-nantikan oleh fanatik bolasepak seluruh dunia, Piala Dunia versi 2014 akan diadakan tahun depan dengan Brazil menjadi tuan rumah. Selain pemain handalan dan hebat yang menjadi pujaan dan kegilaan peminat, yang akan menjadi tumpuan adalah BOLA yang digunakan.

AMARAN PALSU - EMPANGAN SUNGAI LEMBING DIJANGKA PECAH


Baru sebentar tadi, Pihak Pengurusan Air Pahang Berhad (PAIP) memuatnaik status penafian tentang amaran palsu yang tersebar di media sosial kelmarin. Status tersebut seperti dibawah:

MAT SABU AKAN SAMAN ZAHID.... TAPI DAH LARI KE IRAN...???Mohamad Sabu sedang berbincang dengan peguamnya bagi mengambil tindakan undang-undang terhadap Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Ia berhubung kenyataan Naib Presiden UMNO itu ketika ucapan penggulungan di Perhimpunan Agung UMNO 2013 di PWTC Sabtu yang mendakwa Timbalan Presiden PAS itu mengamalkan ajaran Syiah.

MASJID TIDAK DITENGGELAMI AIR ....


Walaupun seluruh kawasan di sekitar Kampung Sungai Isap Kuantan ini di tenggelami air banjir, namun sekitar kawasan Masjid Kampung tersebut tidak di tenggelami air, itu lah keajaiban kuasa Allah melindungi tempat suci umat islam.

SITI ZAILAH BERSANGKA BURUK TERHADAP PELAWAAN MUZAKARAH BERSAMA SHAHRIZAT


Ketua Dewan Muslimat Pas, Siti Zailah Mohd Yusoff menyatakan keraguan dengan pelawaan Ketua Wanita Umno, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil untuk memulakan muzakarah dengan sesi minum teh bersama.

MALAYSIA MASIH ADA HARAPAN MILIKI PULAU BATU PUTEH


Alasan yang diberikan oleh ICJ yang memberi kedaulatan Pulau Batu Puteh kepada Singapura adalah berdasarkan fakta bahawa sejak 1850-1953, Malaysia tidak ada bukti menjalankan apa-apa kegiatan ataupun yang boleh diterima sebagai bukti kedaulatan sama ada pendudukan, pemerintahan mahupun penyeliaan atas Pulau Batu Puteh.

( FOTO ) - SITUASI BANJIR DI KEMAMAN

Dibawah ini adalah gambar gambar yang menunjukkan keadaan banjir di Kemaman , Misi bantuan dan meyelamat dilakukan oleh Pelbagai pihak  termasuk angkatan tentera Malaysia, Pertahanan awam, dan lain lain agensi kerajaan termasuk petugas dar Barisan Nasional. 

PUAK PR GUNAKAN KEADAAN BANJIR UNTUK SUBURKAN FITNAH DAN BURUK SANGKA

IMG-20131207-WA0008-1

RAMAI SUKARELAWAN  YANG TERLIBAT DALAM MEMBERI PERTOLONGAN IKHLAS KEPADA MANGSA BANJIR DARI KALANGAN ORANG BN, PUTERI, PEMUDA, NGO, BELIA DAN BANYAK LAGI AGENSI-AGENSI YANG TERLIBAT DAN DARIPADA JABATAN-JABATAN LAIN DI CERCA, DI HINA OLEH GOLONGAN YANG TIDAK BERTANGGUGJAWAB. SEPATUTNYA KITA PERLU MENYIASAT TERLEBIH DAHULU SEBELUM MEMBUAT SEBARANG ANDAIAN DAN TAMBAHAN YANG BOLEH MENGHINA SESEORANG, INI BOLEH MEMBURUKKAN LAGI KEADAAN DAN SALAH SANGKA......

CATATAN RINGKAS SEORANG PETUGAS BANJIR...!!!


INI CATATAN BIASA SEORANG PETUGAS BANJIR DI KEMAMAN...mungkin anda akan percaya semuanya tetapi jangan lupa ayat yang terakhir itu.....

TENGKU PUAN MUDA PAHANG YANG BERJIWA RAKYAT.....TIDAK PENTINGKAN DARJAT.....


DI PUSAT PEMINDAHAN BANJIR.... di Kuantan, Tengku Puan Muda Pahang Hjh Azizah, beri khidmat tanpa mengira darjat, tanpa publisiti meluas.... tanpa bodyguard....sempoi...

2,400 ANGGOTA ATM DIKERAH BANTU MANGSA BANJIR DI PAHANG


KUANTAN - Angkatan Tentera Malaysia (ATM) mengerahkan seramai 2,400 anggotanya bagi membantu mangsa banjir di Pahang.