Sunday 1 March 2015

BERSALAH BUNUH PELAJAR BERUMUR 7 TAHUN, GURU AGAMA DIHUKUM GANTUNG SAMPAI MATI

guru

ALOR SETAR: Seorang guru agama dijatuhi hukuman gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi di sini, Ahad selepas didapati bersalah membunuh seorang pelajarnya empat tahun lepas.

5 LELAKI MALAYSIA ANGGOTA MILITAN ABU SAYYAF TERLIBAT AL-QAEDA DIBURU TENTERA FILIPINA


KUALA LUMPUR 1 Mac - Tentera Filipina sedang memburu anggota militan Abu Sayyaf termasuk lima rakyat Malaysia yang mempunyai hubungan dengan kumpulan yang dikaitkan dengan al-Qaeda.

BILA MASANYA ROSMAH DANDAN RAMBUT BERHARGA RM1,200 ???


Kenyataan isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor tentang 'dandanan rambut bernilai RM1,200' telah diputarbelitkan dan diselewengkan dari maksud asal. Malaysiakini telah berjaya menjadikan rungutan Rosmah Mansor itu sebagai satu rungutan kemewahan kerana terpaksa mengeluarkan RM1,200 semata-mata untuk mendandan rambutnya.

NIK ABDUH DEDAH DALAM PAS ADA BARUA
KUALA LUMPUR 1 Mac - Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Nik Mohamad Abduh Nik Aziz mendakwa terdapat sekumpulan pemimpin 'barua' dalam parti yang merancang untuk membandingkan kepimpinan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dengan ayahnya, Allahyarham Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

PENGURUSAN BANGUNAN BAKAL KENAKAN CAJ PENYELENGGARAAN LEBIH TINGGI KEPADA PENDUDUK KERANA GST ???


PETALING JAYA : Pemilik kondominium, apartment dan pangsapuri diberitahu supaya bersedia berhadapan dengan caj penyelanggaraan yang lebih tinggi bermula April ini walaupun bayaran itu dikecualikan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST).

KUTUK ISLAM, BLOGGER TERKENAL WARGA BANGLA-AS DITETAK HINGGA MATI, ISTERI PARAH

tt4

SEORANG blogger terkenal warga Bangladesh-Amerika Syarikat (AS) ditetak sehingga mati di tepi jalan oleh kumpulan militan selepas dia lantang mengutuk Islam.

(FOTO 18 SG) : BOMBA NAFI KEMALANGAN NGERI KANAK-KANAK PUTUS KEPALA BERLAKU DALAM NEGARA

 

ALOR SETAR - Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah menafikan gambar-gambar kemalangan ngeri melibatkan seorang kanak-kanak perempuan yang tersebar dalam laman sosial berlaku di Jalan Jeniang-Gurun petang semalam seperti didakwa.

WARGA EMAS JUAL PIL TENAGA BATIN PADA JEMAAH SOLAT JUMAAT

BANGI 28 Feb - Seorang peniaga warga emas dikesan mengambil kesempatan menjaja pil perangsang seks kepada orang ramai yang menunaikan solat Jumaat di masjid Seksyen 9, Bandar Baru Bangi di sini.