Monday 13 October 2014

RITA RUDAINI PUN TUNJUK BUKTI AIDIL ZAFUAN PEMBOHONG.. !!! MANA SATU YANG BETUL DAAAAAA..........!!!


Pelakon Rita Rudaini Mokhtar, 38, membuat satu laporan polis selepas diugut bunuh oleh pengikut di Instagram milik bekas suaminya, Aidil Zafuan Abdul Radzak, 27, menerusi satu status yang dimuat naik Jumaat lalu.

AIDIL TUNJUK BUKTI SEMUA KENYATAAN RITA RUDAINI ADALAH BOHONG BELAKA !!!
Mungkin kerana terlalu berang dengan kenyataan bekas isteri, Aidil Zafuan baru-baru ini telah membidas Rita Rudaini dengan memuat naik beberapa keping foto di laman Instagramnya. 

CADANGAN HAPUSKAN SJKC BUKAN HASUTAN


Timbalan Ketua UMNO Bahagian Petaling Jaya Utara, Mohamad Azli Mohemed Saad menegaskan bahawa cadangan pemansuhan sekolah jenis kebangsaan Cina (SJKC) untuk dibahaskan dalam Perhimpunan Agung UMNO yang akan datang tidak mempunyai sebarang unsur hasutan kerana sekolah tersebut dilihat menjadi medium pembangkang dalam menabur sentimen perkauman dan antikerajaan.

PDRM BURU 4 SAKSI UTAMA KES BUNUHPort Dickson, 13 Oktober- Polis memburu dua lelaki dan dua wanita yang gagal menghadiri perbicaraan kes bunuh di Mahkamah Tinggi di Seremban sejak dua tahun lalu.

TUTUP PINTU SEDIKIT KUAT, TOK SIAK PARAH DIBELASAH DALAM MASJIDGEORGETOWN - Hanya kerana menutup pintu masjid sedikit kuat, seorang tok siak patah tulang rusuk selepas dibelasah seorang lelaki di sebuah masjid di Jalan Persiaran Gurney di sini, Selasa lalu.

BEKAS PELAJAR WANITA JURUSAN HAFAZAN, AL-QURAN DAN SUNNAH LARI KE SYRIA NAK KAHWIN DENGAN MILITAN ISIS


Walaupun pelbagai usaha telah dilakukan kerajaan untuk melarang rakyat Malaysia pergi berjuang bersama kumpulan militan Negara Islam Iraq dan Syria (ISIS) di Syria, namun masih ada yang berdegil untuk ke sana dengan alasan ingin mati syahid.

Malah, golongan wanita juga sanggup menggadai masa depan mereka di Syria semata-mata ingin berkahwin dengan pejuang ISIS tanpa menyedari kemungkinan mereka akan dieksploitasi dan dikhuatiri hanya menjadi 'hamba seks'.


Terbaharu, bekas pelajar Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS) bernama Syamimi yang baru berusia 20 tahun nekad lari ke Syria semata-mata mahu berkahwin dengan pejuang ISIS yang dikenalinya melalui Facebook.

BUMBUNG JEJANTAS PEJALAN KAKI DI LEBUHRAYA PERLING - PASIR GUDANG RUNTUH


JOHOR BAHARU: Bumbung sebuah jejantas pejalan kaki di Lebuhraya Perling-Pasir Gudang berhampiran Taman Kobena runtuh pada kira-kira 4.30 petang Ahad ketika hujan lebat.