Sunday 6 July 2014

KERANA AMARAH YANG MENGUASAI DIRI, RIEY KHAZHIEMA LANGGAR SAMPAI MATI BINATANG KESAYANGAN NABI YANG SEDANG NAZAK !!!

WAJAH yang segak itu adalah ciptaan Allah... kurniaan Allah... tetapi apa guna berwajah segak, kacak menawan tetapi miliki hati yang dikuasai SYAITAN..!!!


قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: أَلَا وَإِنَّ فِي الْجَسَدِ مُضْغَةً إِذَا صَلَحَتْ صَلَحَ الْجَسَدُ كُلُّهُ وَإِذَا فَسَدَتْ فَسَدَ الْجَسَدُ كُلُّهُ أَلَا وَهِيَ الْقَلْبُ
(صحيح البخاري)
Sabda Rasulullah saw: “Ketahuilah bahwa pada jasad terdapat segumpal daging, jika ia baik maka baiklah seluruh jasadnya, jika ia buruk maka buruklah seluruh jasadnya, ketahuilah itu adalah hati” (Shahih Bukhari)

ISU PEMBERSIHAN PENGEMIS : GELANDANGAN SEBAR FITNAH RUMAH KU NAN TERBAKAR ???!!!


Menteri Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor menafikan laporan yang menyatakan rumah beliau terbakar.

“Mana ada rumah saya terbakar. Ya Allah… satu lagi fitnah kenapa suka fitnah saya? Ramai yang telefon saya, saya terkejut, saya baru pulang dari KB (Kota Bharu),” katanya menerusi tulisannya di Twitter pada Sabtu.

ALHAMDULILLAH, KEINGINAN ALLAHYARHAMAH DATUK SHARIFAH AINI AGAR ALIFF OMAR MENGIMAMKAN SOLAT JENAZAHNYA, DIMAKBULKAN ALLAH.....

ALHAMDULILLAH... tengahari semalam, dengan izin Allah, Aliff telah mengimamkan solat jenazah ibu kandungnya, sebagaimana yang diharapkan oleh biduanita terkenal negara kita, Allahyarhamah Datuk Sharifah Aini ketika sebelum meninggal dunia.
Dikatakan berikut adalah nukilan Terakhir Allahyarham Datuk Sharifah Aini untuk Anak tunggalnya Aliff :- 

Hari ni saya ingin berkongsi cerita antara IBU & ANAK.

In Shaa ALLAH…..Dengan izin ALLAH Jika tiada aral melintang tidak lama lagi Aliff akan pulang bercuti selama 3 bulan…Bunyi nya lama tapi reality nya sekejap sangat setelah setahun tidak bertemu…kini masa dah hampir tiba untuk dia pulang..saya dah pun kemas kan bilik Aliff.