Wednesday 22 May 2013

GERAKAN BLOGGER PRO-KERAJAAN TERKONTANG-KANTING...???


Betulah kata Tun Mahathir...Yang selalunya "Pakatan" dikaitkan dengan gerakan2 subersif dan jahat.
 
Mereka amat tersusun...
 
Propaganda mereka berterusan...Kekadang tak terjangkau oleh akal..

TUN M PERANTARA MOHON PERDAMAIAN SUNNAH DAN SYIAH, PAS TERKEDU...!!!


PUTRAJAYA - Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad dan bekas presiden Iran Mohammad Khatami hari ini meminta Pertubuhan Kerjasama Islam (OIC) membentuk sebuah pasukan petugas bagi mengkaji secara mendalam perpecahan yang berlaku antara puak Sunnah dan Syiah.

BAGAIMANA BOLEH BERLAKU UNDI 2 KALI ..??? PETUGAS SPR, BARONG DAN POLLING AGENT TIDUR KE..???

Fuziah Protes Kemenangan Sendiri

Semalam ada satu kes unik dan agak tak masuk akal apabila seorang pemuda berusia 23 tahun, Mohd Fadhli Khaharruddin tampil dengan dakwaan kononnya dia dibenarkan mengundi dua kali di pusat pengundian Sekolah Kebangsaan Sungai Isap Kuantan, Pahang.

NIK ABDUH MINTA KHALID ISMATH BERSABAR...!!! TAPI KHALID ISMATH HANGIN SATU BADAN....!!!


Apa sudah jadi ni? Disebabkan Nik Abduh keluarkan kenyataan ini "mengajak orang ramai memikirkan kemenangan melalui kesabaran, bukannya melalui ledakan di jalan raya"......

 "Anda terfikir untuk 'spring' dan memperolehi kerajaan melalui ledakan di jalan raya? Itu adalah gopoh. "Fikirkan kemenangan melalui kesabaran. Kesabaran adalah kunci yang membuka. Apa perlu kemenangan yang isinya belum ranum."

TENTERA FILIPINA ADA BUKTI KUKUH AHLI PARLIMEN PEMBANGKANG SERAH WANG PADA PENGGANAS KIRAM

lahad-sulu-army513

Penyerahan wang oleh ahli Parlimen pembangkang kepada kumpulan pengganas Kiram di Manila, yang dikesan perisikan tentera Filipina adalah sebahagian daripada bukti kukuh pembabitan pembangkang dalam insiden pencerobohan di Lahad Datu, Sabah pada Februari lalu.

5 AHLI KABINET TIDAK SAH...???

Lim Kit Siang

SEGAMAT – Penasihat DAP, Lim Kit Siang (gambar) mendakwa, upacara mengangkat sumpah dua Menteri dan tiga Timbalan Menteri baru-baru ini tidak sah dan terbatal.

Menurutnya, walaupun kelima-lima mereka telah mengangkat sumpah di hadapan Yang di-Pertuan Agong minggu lalu, ianya tidak sah kerana kelima-lima mereka perlu mengangkat sumpah sebagai Senator terlebih dahulu sebelum mengangkat sumpah sebagai Menteri atau Timbalan Menteri.

AWAS !!! SPIKED DRINKS..!!! AMARAN OLEH PDRM...


Spiked Drinks adalah minuman yang telah dimasukkan dengan bahan asing seperti dadah atau alkohol tanpa pengetahuan pemilik minuman tersebut atas tujuan jahat seperti ingin merogol, melakukan rompakan, penculikan, sabotaj kepada ahli sukan, juga sebagai hiburan.

Seseorang yang minum spiked drinks mungkin tidak dapat mengawal kelakuannya sendiri; berasa mengantuk, keliru, sangat pening sehingga mendapati sukar untuk bercakap atau bergerak.

JUSTIN BIEBER HENTI KONSERT KETIKA AZAN BERKUMANDANG


Justin Bieber seorang remaja miskin yang tiba-tiba menjadi menjadi popular seluruh dunia yang menyebabkannya dirinya tergolong dalam golongan selebriti popular yang mempunyai paling ramai haters. Apapun tindakan bijak penyanyi pop remaja paling popular ini yang menghentikan seketika konsert’nya ketika azan berkumandang di Istanbul, Turkey baru-baru ini mendapat pujian daripada peminatnya kerana dia disifatkan sebagai seorang yang sensitif dan peka terhadap asas kehidupan di negara itu.

WOW!!! KENAIKAN 3 KALI GANDA GAJI MENTERI, DUN SARAWAK..!!!

Gaji Menteri, Adun Sarawak Naik Tiga Kali Ganda - Terbakor

Gaji bulanan ketua menteri, timbalan ketua menteri, menteri, pembantu menteri dan anggota dewan undangan negeri Sarawak akan naik sebanyak kira-kira tiga kali ganda di bawah rang undang-undang yang diluluskanoleh Dewan Undangan Negeri (DUN).

MISTERI ORANG MINYAK GANGGU KETENTERAMAN FELCRA CHANGKAT LADA

Orang minyak serang Felcra

CHANGKAT LADA - Sosok misteri didakwa orang minyak, ditambah bayangan jelmaan tertentu yang menyelubungi Felcra Changkat Lada sejak 10 hari lalu mengganggu ketenteraman penduduk.

Penduduk, Shamidi Shaari, 44 memaklumkan, dia sudah tiga hari tidak pulang ke rumah sejak ia disinggahi orang minyak yang disedari anaknya bersama seorang rakan sewaktu pulang dari rondaan malam.

PENEMUAN SAINS MINGGU INI

Inline image 1