Thursday 14 March 2013

2 HELIKOPTER TAMBAH KEKUATAN OPS DAULAT

Dua buah helikopter Pasukan Udara Tentera Darat Agusta 109 LOH tiba di Felda Residence pada hari kesepuluh Op Daulat di sini, Ahad. 

LAHAD DATU : Dua helikopter pelbagai guna milik Tentera Darat, Agusta Westland AW109 tiba di padang markas Operasi Daulat di Felda Sahabat 16, dekat sini, Khamis.
Helikopter jenis peninjau dan pengangkut menggunakan enjin berkembar serta mampu memuatkan lapan penumpang itu diperlukan bagi mengukuhkan lagi kekuatan pasukan keselamatan dalam usaha menggempur pengganas sejak pencerobohan dikesan 12 Feb lepas.

(VIDEO) BARUA KIRAM TERBONGKAR...!!!


Berikut adalah perbulaan yang dirakam adalah telefon kepunyaan salah seorang pengganas yang telah pun terbunuh. 

Di awal perbualan...

Komander Musa : "Bang kamu awn pustu/pusu?"
kalau kamu ada pusu 

DIPAPARKAN KEPADA UMUM ARTIKEL BODOH BANGANG DALAM HARAKAH....


Alhaqir – Entah mengapa, akhir-akhir ini kemualan membaca artikel-artikel yang tersiar di dalam Harakah sudah tidak terbendung lagi. Akhbar yang dinisbahkan kepada sebuah jemaah yang kononnya berjenama Islam itu kini benar-benar didokongi oleh kumpulan manusia lembam yang ketagihan menghentam parti lawan dan begitu taat menjulang Anwar.
Kali ini izinkan saya mengulas tulisan Ahmad Lutfi Othman bertajuk “Lahad Datu : Bebalisme Umno berdepan PRU13″ seperti yang tersiar di dalam laman Harakah Daily bertarikh 14.03.2013.

ANAK KIRAM SOKONG BAPANYA TERKORBAN DI SABAH....???


Jacel Kiram, iaitu anak perempuan ketua kumpulan penceroboh Sulu di Lahad Datu, Jamalul Kiram III, muncul dengan akaun Twitter rasminya semalam.

Jacel telah memulakan salam perkenalannya dengan mengesahkan ketulenan akaunnya.


Twitnya yang kedua pula mengucapkan kata-kata semangat kepada ayahnya.

AHLI KELUARGA AIDIL PAKSA CERAIKAN RITA....???


Ini satu cerita yang amat menarik daripada Rita Rudaini sendiri. Semalam Rita telah mengadakan sesi “chatting” bersama peminat di portal Murai. Di kesempatan itu, Rita mengambil kesempatan untuk bercerita mengenai kemelut rumah tangganya yang masih tidak selesai sehingga hari ini.

aidil rita

Menurut Rita, Aidil sebenarnya dipaksa oleh seseorang di dalam keluarganya untuk menceraikan Rita. Kata Rita:-
Rumahtangga saya telah diatur oleh orang lain dan orang itu datang dari keluarga Aidil sendiri. Aidil pernah membuat pengakuan pada saya. Dia juga pernah menangis kerana dia telah dipaksa oleh orang berkenaan untuk bercerai dengan saya. Oleh kerana itu juga, saya telah ambil masa dua bulan untuk menerimanya semula sebagai suami. Dari situlah, saya berikan kata putus kepada Aidil dengan meletakkan syarat agar rumahtangga saya tidak diatur oleh orang lain.

PERTEMPURAN DENGAN PENGGANAS BUKAN SANDIWARA....!!!


PASIR MAS - Panglima Tentera Darat Jeneral Tan Sri Zulkifli Zainal Abidin menegaskan pasukan keselamatan bertempur dengan pengganas sebenar dan bukan satu sandiwara sebagaimana yang dicanangkan segelintir pihak yang tidak bertanggungjawab.

"Saya tidak faham jika orang kata sandiwara. Nyawa dipertaruhkan... kami menghadapi musuh sebenar dan bukan lakonan.

NAMPAK WARAK RUPANYA 'SYAITAN' PENGGANAS..!!!

ASRAMA pekerja Felda Sahabat 17 yang terletak berhampiran jalan ke Kampung Tanduo.

  Semporna : Pengganas yang mati dibelasah penduduk selepas kejadian tembak-menembak di Kampung Simunul dan Sri Jaya mengakibatkan enam polis terbunuh 2 Mac lalu, berselindung di sebalik imej warak kerana sering menjadi imam ketika kenduri serta menguruskan jenazah, terutama dalam kalangan orang Suluk di perkampungan itu.

Penduduk Kampung Simunul menganggap lelaki dikenali sebagai Imam Rashid itu sebagai berpengetahuan agama, tetapi kini ramai menganggap Rashid bersama rakan pengganasnya sebagai ‘syaitan’ kerana keganasan mereka membunuh anggota polis dengan kejam.

( VIDEO ) : JENERAL MUSA SEBELUM TERKORBAN DALAM PERTEMPURANKlip video ini didakwa menunjukkan Jeneral Musa, ketua nombor dua  penceroboh di Lahad Datu bersama seorang tali barut warga tempatan.

Lelaki yang menerima topi dari Haji Musa adalah antara mereka yang bertemu Jeneral Musa sewaktu pasukan pengganas mula-mula mendarat di Kampung Tanduo, tidak jauh dari Kampung Tanjung Batu.

Di antara kenyataan sumber yang mengeluarkan klip video ini :

PENGGANAS WANITA SULU ANTARA YANG TUMPAS....


Gambar diatas merupakan gambar seorang wanita dari Rejim Lanun Sulu yang di tembak mati oleh pasukan  Keselamatan Malaysia setelah berbalas tembakan.

Bayangkan sekiranya berpakaian begitu apakah pasukan Keselamatan Malaysia dapat mengenal pasti sekiranya wanita itu menyelinap dengan menyamar di antara kalangan penduduk Lahad Datu ?.

Mujur la dengan kecekapan pasukan Keselamatan Malaysia mengetatkan kawasan kepongan di zon merah dalam Op DAULAT. Wanita terbabit tidak dapat menyelinap masuk ke dalam kalangan penduduk. SUMBER