Friday 6 July 2012

GEMPAR!!! SPIDERMAN BERTUKAR JADI CICAK..!!!


Anda pasti kagum mengenai cicak yang satu ini kerana reptilia ini memiliki warna dan bentuk seperti superhero Spiderman.Dengan warna kulit yang ada dibadannya, merah dan biru,kelihatan seperti jelmaan spiderman.

Cicak spiderman itu ditangkap ketika merangkak di atas batu oleh sepasang suami isteri Cassio Lopes dan isterinya Alessandra ketika melawat Masai National Park di Kenya.Dalam sekelip mata pasangan suami isteri dan cicak spiderman ini menjadi terkenal diseluruh dunia.Gaya cicak diatas sangat mirip dengan pose Spiderman ini bukan?Cassio Lopes (kanan) dan Alessandra (kiri), pasangan suami isteri yang beruntung mendapatkan foto cicak spiderman yang menakjubkan!!KENYATAAN DARI NASA MATAHARI AKAN TERBIT DARI BARAT...???

Sains astronomi ada menyebut bahawa kelajuan putaran planet Marikh sedang perlahan sedikit demi sedikit ke arah laluannya ke timur. Para saintis agensi angkasa lepas kebangsaan Amerika Syarikat (NASA) pula mendapati pergerakan planet itu terhenti ke arah laluan tersebut.

PANASS..!!! LIM KIT SIANG DIBIDAS TUN M..!!!

"Saya tak tahu kenapa dia benci sangat pada saya"

Mantan perdana menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad menolak kewujudan 'Mahathirisme', dan mengingatkan pemimpin veteran pembangkang, Lim Kit Siang bahawa serangan berterusan terhadapnya akan memakan diri sendiri.

BENDERA TERAKHIR TENTERA ISLAM....


INILAH BENDERA terakhir milik tentera Islam di Sepanyol yang berperang menentang tentera Salib yang berakhir dengan kekalahan TENTERA ISLAM.

Bendera ini berada di dalam simpanan kerajaan Sepanyol dan mereka melakukan upacara ini sebagai memperingati kemenangan Salib ke atas tentera Islam.

Tetapi yang sedihnya umat Islam pada hari ini lupa sejarah hitam ini bahkan bergembira dengan kemenangan Sepanyol dalam Piala Eropah 2012.....malahan sanggup bersengkang mata semata-mata kerana mahu menyaksikannya.....

AWAS!! YAHUDI MENCIPTA QURAN BARU..!!!


Organisasi Yahudi, Yad Lahim, sekali lagi menunjukkan kebodohan dan kebiadaban dengan menerbitkan risalah setebal 222 muka surat yang digelar mereka ‘al-Quran baru’ bertujuan menyebarkan ‘mesej baru al-Quran’ itu kepada sesiapa yang ingin mengetahui kandungan sebenar al-Quran dan hadis.

Bagi tujuan bodoh itu, organisasi berkenaan mewujudkan telefon bebas tol dan mewujudkan dua pusat penerangan di Tel Aviv dan Baitulmaqdis Barat serta menerbitkan video mengenai kedudukan wanita dalam Islam yang digambarkan sebagai golongan yang patuh membuta tuli dan diberi layanan buruk.

Kandungan risalah itu jelas tidak mengiktiraf doktrin Islam yang diturunkan dari syurga malah mendakwa al-Quran ditulis secara langsung oleh nabi mulia, Nabi Muhammad.

Bagi umat Islam, keajaiban paling hebat dalam al-Quran ialah apabila Nabi Muhammad menghafal surah yang dibacakan kepada baginda oleh Jibril.Yad Lahim mendakwa tindakan mereka itu bertujuan membantu umat Islam yang salah faham mengenai al-Quran sebenar dan membongkar idea beracun yang berada dalam masyarakat Islam.

Penduduk Islam lantas melontarkan bantahan keras terhadap risalah terbitan organisasi itu kerana ia fitnah dan merendah-rendahkan al-Quran asal dan diterbitkan bertujuan mencetuskan keraguan mengenai kepercayaan asal umat Islam .Mufti Baitulmaqdis, Sheikh Akrama Sabri, cuba meredakan ketegangan itu dengan berkata itu bukan kali pertama ia dilakukan dan cubaan seumpama itu tidak pernah berjaya. Dia meluahkan keyakinannya tidak akan ada seorang pun berjaya merosakkan keaslian al-Quran kerana ia dilindungi Allah.

Kredit  di sini
 

TOM CRUISE PALING MAHAL..!!
LOS ANGELES - Pelakon terkenal, Tom Cruise mengungguli senarai pelakon lelaki yang menerima bayaran paling tinggi di Hollywood, dengan memperoleh pendapatan berjumlah AS$75 juta (RM236 juta) antara Mei 2011 hingga Mei 2012, terbitan majalah Forbes.

CEMETI EMAS KUNING NAGA AIR ASLI..!!!

Tak sangka miliki cemeti emas asli
Mazlan (kanan) dan rakan-rakannya bersama cemeti emas kuning terbabit yang berbentuk naga air.

BALING - Seorang kontraktor teruja setelah mendapati cemeti lama yang dimilikinya selama ini adalah cemeti emas kuning asli dipercayai berusia beratus tahun lalu.

Mazlan Md Nor, 48, terkejut setelah seorang tukang emas mengesahkan cemeti yang dimilikinya itu cemeti emas kuning asli yang sukar diperoleh kini.

SHARD ~ BANGUNAN TERTINGGI DI EROPAH

GAMBAR menunjukkan bangunan tertinggi di Eropah iaitu Shard yang terletak di tebing Sungai Thames, London.

LONDON – Bangunan pencakar langit tertinggi di Eropah, Shard yang dibina dengan 95 peratus dana dari Qatar, dirasmikan di sini semalam.
Struktur besi dan kaca setinggi 310 meter itu dirasmikan oleh Perdana Menteri Qatar, Hamad Jassem Al-Thani dan Putera Andrew yang merupakan anak lelaki pemerintah Britain, Ratu Elizabeth II.

MISTERI KEHILANGAN DEBU DI KELILING BINTANG

LAKARAN artis menunjukkan sejumlah debu mengelilingi bintang TYC 8241 2652.


WASHINGTON - Beberapa saintis terkejut dan hairan apabila mereka menyaksikan sejumlah debu kosmik yang bersinar di sekeliling sebuah bintang didapati telah hilang.

ROLLS-ROYCE 100 TAHUN BERNILAI HAMPIR RM24 JUTA


LONDON: Satu daripada kereta terbaik pernah dihasilkan Rolls-Royce dijual pada harga hampir �5 juta (RM24.7 juta) dalam satu lelongan, lapor media semalam.

Kereta unik berwarna perak dikenali sebagai The Corgi kerana bentuknya menyerupai kereta mainan pada era 1960-an ditempah khas pemilik asalnya.

Ketika ia dibina kira-kira 100 tahun lalu, nilai pasaran The Corgi hanya kira-kira �1,000 (RM4,900).
Pada awalnya, pakar kereta antik menjangkakan The Corgi akan dijual pada harga maksimum �2 juta (RM10 juta).

Bagaimanapun, persaingan antara dua pembida di majlis lelongan itu mendorong harga The Corgi melonjak naik kepada �4.7 juta (RM23.2 juta) ketika lelongan itu diadakan di Sussex Barat.

Kakitangan firma lelongan Bonhams, James Knight, berkata bidaan semalam adalah persaingan penjualan kereta paling lama pernah disaksikannya. The Corgi dilelong selepas pemiliknya seorang warga Amerika Syarikat meninggal dunia.

Kereta itu kemudian dibeli seorang warga asing tidak dikenali. - TS

CANDI BOROBODUR - ARKEOLOGI TERBESAR DUNIAJAKARTA: Buku Rekod Dunia Guinness (GWR) mengisytiharkan Candi borobodur di Magelang, Jawa Tengah, sebagai kawasan arkeologi candi Buddha terbesar di dunia, kata Pengarah Presiden PT Taman Wisata Candi (TWC), Purnomo Siswoprasetjo, semalam.

TWC adalah syarikat swasta yang menjaga kuil itu. 
“Pada 27 Jun lalu, kami menerima pengiktirafan rasmi daripada GWR di London,” katanya seperti yang dipetik oleh akhbar kontan.co.id. 

Dibina pada kurun kesembilan, besar Candi Buddha Mahayana adalah 123x123 meter persegi dan mempunyai kawasan 60,000 meter padu. Sebelum ini UNESCO telah mewartakan kuil itu sebagai warisan tapak dunia. - Jakarta Post"


MAYAT YASSER ARAFAT AKAN DIBEDAH..???RAMALLAH: Presiden Palestin semalam memberi kebenaran kepada kemungkinan membedah siasat mayat Yasser Arafat berikutan permintaan daripada balu bekas pemimpin itu.

KESILAPAN PILOT PUNCA PESAWAT TERHEMPAS

SEORANG pegawai penyiasat BEA, Alian Bouillard (kiri) memberikan penerangan tentang punca nahas pesawat Air France di Le Bourget, Perancis semalam

LE BOURGET, Perancis - Para penyiasat agensi BEA yang menyiasat kemalangan udara Perancis menyatakan kesilapan juruterbang dan kegagalan peralatan yang memberikan data silap sebagai punca sebuah pesawat syarikat penerbangan Air France terjunam ke dalam Lautan Atlantik pada tahun 2009.
Agensi itu turut mencadangkan supaya juruterbang diberikan latihan yang lebih baik dan undang-undang perakuan pesawat dilaksanakan dengan lebih ketat.
Dalam nahas itu seramai 229 orang terbunuh.
Pendedahan itu dibuat pada satu sidang akhbar tentang punca nahas tersebut di sini semalam.
Pesawat itu terbang dari Rio de Janeiro ke Paris dan terhempas semasa ribut.
Laporan siasatan itu menyatakan salah seorang juruterbang itu di kokpit menaikkan muncung pesawat Airbus A330 itu yang sepatutnya menurun sebelum ia terhempas.
Dia bertindak sedemikian kerana sensor memberikan data yang silap tentang kedudukan pesawat berkenaan. - Agensi