Friday 13 September 2013

AWAS !!! WIFI ANDA BOLEH DIGODAM SEJAUH 1 KM...!!!

Beini_Antcor_Robin_Hacking_WEP

Peranti yang berharga serendah RM47 boleh menceroboh talian jalur lebar dan WiFi rumah serta pejabat anda dari sejauh 1 kilometer (km).
Lebih buruk lagi, mereka juga membolehkan penggodam (hacker) untuk mencuri data peribadi anda, termasuk kata laluan untuk transaksi dalam talian.

PENYEBARAN SYIAH DI MEDIA SOSIAL : LAPORKAN SEGERA KEPADA POLIS


BahayaSyiah
Pelayar internet diminta menyalurkan maklumat kepada pihak berkuasa relevan sekiranya mengesan sebarang aktiviti atau kegiatan yang menjurus kepada penyebaran fahaman Syiah di media sosial.
Timbalan Menteri Komunikasi dan Multimedia, Datuk Jailani Johari berkata media sosial termasuk Facebook kini dilihat menjadi antara medium popular untuk gerakan tertentu menyebarkan fahaman Syiah yang dilarang di negara ini.

KALAULAH TALI BIKINI JUPE TERPUTUS......!!!


Julia Perrez, nama yang terlalu biasa dengan penampilan super duper seksi tanpa batasan. Berani mengenakan pakaian-pakaian yang halus dan mempamerkan kepada peminat-peminatnya.

MAHKAMAH ARAH PAPAGOMO BAYAR SAMAN FITNAH RM500K....???


KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi di sini mengarahkan penulis blog Papagomo untuk membayar seorang ahli perniagaan sebanyak RM500,000 sebagai ganti rugi atas saman fitnah.
Keputusan itu dibuat pada Jumaat selepas mahkamah mengenai pasti Papagomo adalah Muhammad Azri Wan Deris.
Ahli perniagaan Abdul Razak Mohd Noor telah memfailkan saman fitnah RM10 juta terhadap Papagomo, dengan mendakwa bahawa penulis blog secara tersirat mengatakan beliau adalah seorang pembohong yang memperoleh berjuta-juta ringgit dalam Sukan Komanwel.
Dalam keputusan itu, Pesuruhjaya Kehakiman Vazeer Alam Mydin Meera mengarahkan Papagomo untuk membayar RM200,000 sebagai ganti rugi am dan RM300,000 sebagai ganti rugi teladan.
Beliau juga memberikan injunksi untuk menghentikan Papagomo daripada terus memfitnah Abdul Razak.
JC Vazeer mengarahkan Papagomo membayar perniagaan RM50,000 sebagai kos-kos lain.
Dalam keputusannya, JC Vazeer berkata, Papagomo tidak menyesal terhadap tindakan itu dan ia tingkah laku dapat disaksikan apabila memberi keterangan dalam perbicaraan fitnah.
Beliau berharap keputusan itu akan menjadi pengajaran kepada penulis blog yang memuat naik artikel fitnah secara ketanpanamaan.
-  mStar Online

SELEPAS AZALINA TARIK HANDBREK...SHAHRIZAT TETAP DICABAR.... RAIHAN TAWARKAN DIRI....


raihan

Ahli Umno seumur hidup, Raihan Suleiman akan mencabar Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil bagi jawatan Ketua Wanita selepas dia memutuskan untuk membawa perubahan dari dalam parti itu sendiri.
“Untuk membawa perubahan kepada parti, saya perlu memimpin. Saya perlu membawa perubahan daripada dalam parti itu sendiri.

DIANA DANIALLE : NAMA ANAK SAYA 'MUHAMMAD FARID KAMIL'.....


KUALA LUMPUR : Pelakon Diana Danialle, 22, mendedahkan nama anak lelakinya yang kini berusia dua bulan sebagai Muhammad Farid Kamil.

IMCA BERI SURAT TERBUKA KEPADA KRISTIAN

IMCA-shaikhkareem

Persatuan Pengguna Islam Sedunia (IMCA) adalah sebuah pertubuhan bukan berasaskan keuntungan yang didaftarkan di Malaysia dan mempunyai majlis NGO Islam dari seluruh dunia.