Wednesday 28 May 2014

BIOGRAFI ALMARHUM SULTAN AZLAN SHAH (19 APRIL 1928 - 28 MEI 2014)


IPOH, 28 Mei (Bernama) : 

Sultan Perak, Almarhum Sultan Azlan Shah, dikenali sebagai seorang yang bijak dan arif selain merupakan satu-satunya raja yang pernah menyandang jawatan tertinggi dalam institusi kehakiman negara.

(FOTO) - PERSIAPAN PEMAKAMAN DIRAJA...PERGINYA SEORANG HAKIM YANG PALING SABAR..... SEMOGA ALLAH MENCUCURI RAHMAT KE ATAS ROHNYA...


KUALA LUMPUR : 

Almarhum Sultan Perak, Sultan Azlan Shah merupakan seorang hakim yang sabar dan jawatan itu amat sesuai dengan diri baginda, kata Ketua Hakim Negara Tun Arifin Zakaria.

(FOTO) - ATHLET LUMBA BASIKAL NEGARA CEDERA DIREMPUH TOYOTA HARRIER KETIKA SESSI LATIHAN


KUALA LUMPUR: Pemenang pingat emas triathlon Sukan Sea 2005, Kimberly Yap, cedera selepas terbabit dalam kemalangan ketika menjalani latihan berbasikal di Penchala Link, di sini, pagi tadi.

BUDAK LELAKI USIA 6 TAHUN MATI DIPUKUL IBU TANPA HENTI DENGAN KESAN MELECUR TERUK SELURUH BADAN


GUGUR airmata ku tatkala menatap gambar di atas, apatah lagi ketika membaca berita seterusnya. Apa ke jadahnya seorang ibu TERGAMAK memukul tanpa henti anak kecil yang hanya berusia 6 tahun ketika anak itu terus meraung-raung kesakitan.... Di mana letaknya hati nurani seorang ibu yang penuh kasih dan sayang? 

BELASUNGKAWA DYMM PADUKA SERI SULTAN AZLAN MUHIBBUDDIN SHAH


SEPERTI YANG TELAH DIMAKLUMKAN......Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Ibni Al-Marhum Sultan Yussuf Izzuddin Shah, 86,  mangkat tengah hari tadi.

AMUKAN KOMANDO ATM DI LAHAD DATU - RAKAN SEKERJA MAUT, 3 CEDERA PARAH


Seorang anggota tentera maut manakala tiga parah selepas seorang anggota komando Angkatan Tentera Malaysia (ATM) melepaskan beberapa das tembakan di bandar ini, awal pagi tadi.

AL-FATIHAH... KEMANGKATAN DYMM PADUKA SERI SULTAN PERAKSembah takziah.
Dengan rasa sedih dan hibanya... dimaklumkan DYMM Paduka Seri Sultan Azlan Muhibbuddin Shah Ibni Al-Marhum Sultan Yussuf Izuddin Shah, Sultan Perak yang ke 34 telah mangkat kira-kira jam 1.30 petang tadi di Institut Jantung Negara (IJN). Baginda menjadi Yang di-Pertuan Agong yang ke-9. Semoga Allah menempatkan roh baginda di kalangan para anbia dan solihin.... 


Menteri Besar Perak, Dato Seri DiRaja Dr. Zambry bin Hj Abd Kadir dalam pengumuman rasmi sebentar tadi turut mengumumkan bahawa bendera negeri Perak dikibarkan separuh tiang selama 100 hari mulai hari ini dan 7 hari di seluruh negara bagi bendera Malaysia, sebagai tanda berkabung.Beliau turut mengumumkan, esok, 29hb Mei 2014 (Khamis) seluruh Negeri Perak Darul Ridzuan, cuti umum.

SIKAP SEBENAR ARTIS WANITA DI LOKASI PENGGAMBARAN DIDEDAHKAN !!!


Sebut saja nama Lana Nordin, pastinya anda sudah terbayangkan gelaran Pamela Anderson yang diberikan kepadanya. Begitu juga dengan Rita Rudaini, yang mendapat gelaran janda hot walaupun tidak dipinta gelaran sedemikian.

(FOTO) : PEROGOL BUDAK BAWAH UMUR !!!


Menurut blog kelateloni, gambar di atas merupakan seorang pemuda yang di tangkap dan dipukul separuh mati akibat merogol budak bawah umur di Tumpat Kelantan....

HADI AWANG YANG MUNAFIK ???!!!


Kehadiran Presiden Pas, Datuk Seri Hadi Awang yang turun padang membantu calon DAP berkempen untuk PRK Teluk Intan melayakkan dirinya dipanggil atau digelarkan sebagai seorang manusia yang munafik.

#PRKTelukIntan : YAMMY SAMAT KELUAR PERKASA, BUKTI CALON 'WINDOW DRESSING' BERBOHONG !!!


Sebelum ini Dyana Sofya telah membohongi wartawan bahawa emaknya tidak terlibat dalam penubuhan mahupun ahli PERKASA apabila sebuah blog telah mengeluarkan artikel serta gambar mereka dengan berlatarbelakangkan logo PERKASA.