Thursday 13 June 2013

PERWAJA DIPERINTAH BAYAR RM146.139 JUTA KEPADA PETRONAS


KUALA LUMPUR : Mahkamah Tinggi di sini hari ini memerintahkan Perwaja Steel Sdn Bhd membayar RM146.139 juta kepada Petroliam Nasional Berhad (PETRONAS) berhubung kegagalan membayar bekalan gas di Kemaman, Terengganu. 

DISEBAT 700 KALI KERANA SAMUN BERSENJATA

Hanya kerana di dapati bersalah menyamun dengan menggunakan pisau, 2 remaja lelaki di Arab Saudi dijatuhkan hukum penjara 7 tahun dan 700 sebatan... Kalaulah di Malaysia dikuatkuasakan hukuman sedemikian, mungkinkah ianya boleh mengurangkan jenayah samun bersenjata yang berleluasa kini...???

AZIZAN MASIH DI ICU, SEDAR DAN MINTA SURATKHABAR


ALOR SETAR 13 Jun - Bekas Menteri Besar Kedah, Tan Sri Azizan Abdul Razak masih menjalani rawatan di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Pulau Pinang (HPP) namun keadaannya semakin stabil.

PENGERUSI SPR CABAR ANWAR


Sehingga hari ini, Anwar masih tidak puashati dengan keputusan PRU 13 apabila PR kalah dan dirinya tidak dapat menduduki takhta  yang sangat diidam-idamkan sekian lamanya iaitu kerusi PERDANA MENTERI dan sekaligus menawan Putrajaya...

Tuduhan pastinya dilemparkan kepada SPR yang kononnya dianggap tidak telus.... mmbuat penipuan dan sebagainya.... Walaupun pada hakikatnya PAS masih memerintah Kelantan, PKR di Selangor dan DAP di Pulau Pinang...

Anwat dicabar oleh Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya, Tan Sri Abdul Aziz Mohd. Yusof agar membuktikan segalanya tuduhannya adalah berasas....!!!

TIKET BAS NAIK HARGA...??? SERVIS & BAS OK TAK..???


PETALING JAYA : Syarikat pengusaha bas ekspres mahu menaikkan tambang mereka sebanyak 30% dan memilih untuk tidak menjual tiket lebih awal pada Julai dan Ogos sehingga mereka mendapat pengesahan kerajaan mengenai kenaikan tambang.

BLOGGER PERLU DEDAHKAN IDENTITI......???KUALA LUMPUR : Pemilik blog dan portal yang menyebarkan maklumat tidak sahih dan fitnah akan dikenakan tindakan tegas selepas kerajaan mewajibkan mereka meletakkan maklumat identiti sebenar tidak lama lagi, kata Datuk Seri Najib Razak.

18SX : 8 BULAN TERSEKSA....'ANU' TEGANG....!!!


Wilmington : Seorang pemandu trak menyaman seorang doktor selepas kemaluannya tegang selama lapan bulan dan kantung buah zakarnya membesar seperti bola tampar setelah menjalani pembedahan implan kemaluan.

AWAS !!! ISTILAH BABI DALAM MAKANAN YANG PERLU UMAT ISLAM TAHU......

Hiasan

Mungkin banyak umat Islam tidak tahu bahwa label label yang bertulis 'This product contain substance from porcine'. Sebenarnya bermaksud 'Produk ini mengandungi bahan daripada babi. Selain itu, antara label yang kerap digunakan adalah 'The source of gelatin capsule is porcine' yang bermaksud 'Kapsul dari gelatin babi'.

Berikut antara istilah sains yang digunakan dalam produk yang mengandungi unsur babi: 

APABILA DAP & PAS BATAL BOIKOT SIDANG PARLIMEN, PKR PUN NAK IKUT SAMA.....PULAK DAHH!!!!

Post Pic


   PETALING JAYA : Setelah sekutunya dalam Pakatan Rakyat - DAP dan PAS bertegas bahawa ahli Parlimen mereka akan menghadiri majlis angkat sumpah sidang Dewan Rakyat pada 24 Jun ini, PKR pula mengumumkan keputusan muktamad parti itu akan dibuat malam ini.
 

TANGAN SIAPA NI....???

Foto metro.co.uk

ANWAR HANTUK KEPALA KE DINDING..!!! DAP & PAS BATALKAN BOIKOT SIDANG PARLIMEN..!!!

DAP & PAS Tak Jadi Boikot

Dalam PRU-13 yang lalu, parti pembangkang yang terdiri dari DAP, PKR dan PAS yang bernaung di bawah gabungan tidak berdaftar yang dikenali sebagai PR secara keseluruhannya telah menguasai 89 kerusi Parlimen selain mengekalkan tiga buah negeri.