Thursday 8 December 2011

GUAN ENG DAN KAPAL SELAM TAK BOLEH SELAM...!!!


Seperti yang telah dijangkakan, Lim Guan Eng akan menerima tawaran Zahid Hamidi untuk menaiki salah sebuah kapal selam TLDM Malaysia iaitu KD Tun Abdul Razak. Tawaran tersebut dibuat oleh Zahid Hamidi apabila DAP secara berterusan mendakwa kapal selam berkenaan tidak boleh menyelam dan menjalankan rutinnya selaku salah satu aset pertahanan negara.

Bagaimanapun, seperti yang dijangkakan, tawaran tersebut biarpun diterima oleh Lim Guan Eng, akan disambut dengan sinis. Guan Eng tidak akan sama sekali menarik kembali tuduhan yang dilemparkan oleh DAP menerusi mulut Tony Pua yang mana dia sendiri adalah Setiausaha Agung parti berkenaan. Sebaliknya, Guan Eng menggunakan peluang keemasan itu untuk mengukuhkan lagi tohmahan DAP.
Guan Eng mempersoalkan mengapa kerajaan atau lebih tepat lagi Kementerian Pertahanan mengambil masa selama 21 bulan untuk membuktikan kapal selam tersebut boleh menyelam apabila mempelawanya belayar bersama-sama kapal berkenaan. Kata Guan Eng, tawaran selepas 21 bulan tersebut mengesahkan bahawa kapal berkenaan memang tidak boleh menyelam. (BACA DI SINI)
Maka timbullah persoalan, apakah sebenarnya Guan Eng ingin mengatakan bahawa dia merupakan orang yang boleh mengesahkan yang kapal selam berkenaan memang boleh tenggelam dan menyelam? Dengan kata lain sebarang pembelian aset pertahanan perlu melalui Lim Guan Eng terlebih dahulu?
Sememangnya DAP cuba mendapatkan butiran tentang sistem pertahanan dan persenjataan negara menerusi ulah dan onar mereka. Tony Pua merupakan tentera Lim Guan Eng yang berusaha agar Kementerian Pertahanan mendedahkan kekuatan senjata mereka. Sehinggakan senjata atau peluru berpandu jenis apa yang digunakan oleh tentera Malaysia juga perlu didedahkan kepada awam.
DAP lebih banyak dilihat sebagai agen tentera atau negara asing berbanding sebagai sebuah parti politik yang bertanggungjawab untuk memajukan negara ini serta membela rakyatnya. Tindak-tanduk DAP tidak memperlihatkannya sebagai sebuah parti politik, sebaliknya sebagai sebuah collaborator asing yang sanggup melakukan apa-apa sahaja hatta mendedahkan sistem persenjataan negara kepada awam.
Bukan satu perkara yang menghairankan apabila DAP mengungkit atau menghalang pembelian persenjataan dan sistem pertahanan yang lebih baik berbanding negara jiran yang terletak di hujung tanah. DAP seolah-olah tidak mahu Malaysia menyaingi negara itu dalam sistem persenjataan dan sistem pertahanan.
SELANJUTNYA... KLIK DI SINI

AKHIRNYA NIK AZIZ MENGAKU.... 1 MASJID DALAM TEMPOH 20 TAHUN..!!!

RANTAU PANJANG 7 Dis. – Kerajaan Pas Kelantan mengakui hanya membina sebuah masjid, iaitu Masjid Jubli Emas Sultan Ismail Petra, di sini, daripada wang sendiri tanpa bantuan Kerajaan Pusat sejak mentadbir negeri itu lebih 20 tahun lepas.


Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Perancangan Ekonomi, Kewangan dan Kebajikan Negeri, Abdul Fatah Harun berkata, masjid lain di seluruh negeri dibina oleh Kerajaan Pusat.


"Masjid Jubli Emas atau lebih dikenali Masjid China yang menjadi kebanggaan Pas ini dibina dengan perbelanjaan kerajaan negeri sendiri, tanpa satu sen dari Kerajaan Pusat,” katanya hari ini.


Katanya, bagi masjid mukim yang lain di seluruh negeri, kerajaan negeri hanya bertanggungjawab mengeluarkan peruntukan untuk kerja-kerja pembaikan dan pengubahsuaian.


Beliau berkata demikian sebagai menjawab dakwaan pemimpin parti pembangkang di Kelantan, bahawa sejak mentadbir negeri ini lebih 20 tahun, Pas tidak membina sebuah masjid pun di negeri itu.


Malah, mereka mendakwa semua masjid yang ada di negeri ini dibina oleh Kerajaan Persekutuan atau peninggalan pembangunan yang dibawa oleh Barisan Nasional ketika mentadbir negeri itu pada 1978-1990.


Abdul Fatah berkata, Masjid Jubli Emas yang berharga RM9.5 juta itu dibina pada 2005 dan siap sepenuhnya pada 2009 hasil ilham Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, selepas melawat Beijing, China sebelum itu. – BERNAMA  
MASJID Jubli Emas Sultan Ismail Petra yang terletak di Rantau Panjang, Kelantan


NIK AJIS OH NIK AJIS,20 TAHUN MU PEGANG KERUSI MB,BARU SEBUAH MASJID KE MU BINA??HOK ALOH GUANO NI NIK AJIS OI,MU KATO MU HEBAT NGAT BANGUNKAN KELATE..GUANO MASJID TEMPAT IBADAT BARU SEBUAH MU BINA..MU KATO PAS PERJUANGKAN ISLE SEJATI??SAMPAI MU HARAMKAN UMNO.UMNO NI ZALIM LA,KAKI JUDI LA,RASUAH LA,TAPI MU ADO KIRO DOK BAPE MASJID DAH UMNO BUAT BAGI KAT RAKYAT..ITU LAH BEZANYA UMNO DENGAN PAS NIK AJIS OI..

KALO MU NAK TAU UMNO NI LEBIH HEBAT DARI PAS.UMNO NI TAK BERMEGAH MEGAH MACAM PAS..UMNO TIDAK MEMPOLITIKKAN AGAMA UNTUK UNDI..MALAH UMNO TELAH LAKSANAKAN PERJUANGAN ISLAM LEBIH ADIL,BIJAKSANA DARI PAS.PAS KELANTAN HANYA LEBIH SUKA BUAT PATUNG BERHALA BESAR BESAR,SEBAB NAK TARIK UNDI BUKAN MELAYU,BIASALAH NIK AJIS KAN DAH TAHAP DEWA BAGI PENGANUT BUDHA..

APA APA PUN SYABAS LA YE POK NIK..PRU NANTI DH UMUM DAH NK TANDING LA LAGI JADI CALON


HO ALOH.... NK JADI MB SMPAI TUMPO KE..?????

Credit to :::  MTK

KEBIADAPAN DAN KETOLOLAN NGA KOR MING...TIDAK LAYAK BERADA DI PERAK..!!!!Cakaplah apa sahaja, buktikan apa sahaja tentang kelakuan hodoh Nga Kor Ming dan DAP serta Pakatan Rakyat di Perak, segala-galanya akan berakhir sebagai SALAH UMNO, UMNO RASIS, UMNO GUNA PERKAUMAN UNTUK KEKAL BERKUASA dan seangkatan dengannya.