Monday 1 October 2012

JUMLAH KES JEMAAH HAJI HADAPI TEKANAN TERKAWALMEKAH  : Unit kaunseling Tabung Haji mula menerima beberapa kes jemaah haji Malaysia menghadapi tekanan di Tanah Suci namun jumlahnya terkawal, kata Pengurus Kaunseling Tabung Haji Zakiah Othman.
"Jemaah haji kita masih dalam percubaan untuk menyesuaikan diri terutama dengan keadaan cuaca yang panas dan persekitaran baru serta terpaksa bergaul dengan rakan sebilik yang datang dari pelbagai latar belakang," katanya kepada pemberita di pejabat unit kaunseling Tabung Haji di Janadariah hari ini.
Katanya, klinik kaunseling di bawah pengawasannya masih belum menerima kes tekanan kritikal sejak ketibaan jemaah haji negara di Tanah Suci pada 17 Sept lepas.
Sehubungan itu, katanya, jemaah haji diminta bersedia untuk berhadapan dengan cabaran mental akibat berada di persekitaran asing dan terpaksa hidup dengan rakan sebilik yang tidak dikenali.
 - Bernama

PEMBACA BULETIN AWANI DIRAGUT DI HADAPAN RUMAH


KUALA LUMPUR  - Pembaca berita Buletin Awani, Aida Mohamad berdepan detik mencemaskan apabila diragut sekumpulan lelaki bermotosikal di hadapan rumahnya di Jalan Perkasa 5, Taman Maluri, Cheras di sini awal pagi ini.

GENNEVA MALAYSIA SDN BHD DI SERBU


Hiasan


Satu operasi serbuan bersama ke atas Genneva Malaysia Sdn Bhd dan syarikat-syarikat sekutunya telah dibuat hari ini oleh Polis Diraja Malaysia, Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Suruhanjaya Syarikat Malaysia dan Bank Negara Malaysia kerana dipercayai telah melakukan kesalahan di bawah undang-undang yang ditadbir oleh agensi-agensi penguatkuasaan berkenaan.


Jabatan Hal Ehwal Komersial Singapura juga telah mengambil tindakan yang sama ke atas Genneva Pte. Ltd. di Republik itu.
Orang ramai dinasihatkan supaya berhati-hati ketika melabur wang mereka bagi mengelakkan daripada menjadi mangsa kegiatan yang menyalahi undang-undang.
Polis Diraja Malaysia
Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan
Suruhanjaya Syarikat Malaysia
Bank Negara Malaysia
01 Oktober 2012

SUMBER  :  WARTA RAKYAT

KUCING BOLEH DIMAKAN...???


Sampai hatikah anda menyembelih kucing gebu dan comel peliharaan anda untuk di masak bagi hidangan makanan anda sekeluarga.... Urghhh!!! Kerja giler!!!

Kita ikuti apa pendapat dan pandangan Ketua Pengarah DVS, Datuk Mohamed Radzuan Malek yang mengatakan bahawa TAK SALAH MAKAN KUCING.......

Mohamed Radzuan Malek
Datuk Mohamed Radzuan Malek

{FOTO} KEJADIAN GILER, PELIK DAN ANEH

Sebenarnya kalau nak dikumpulkan, terlalu banyak kejadian-kejadian giler dan pelik yang berlaku di persekitaran kita, mahupun di dunia luar sana.  Berikut dipaparkan sebahagian gambar-gambar dari berbagai sumber mengenai kejadian-kejadian tersebut :

CABARAN TERBUKA KEPADA PAKATAN ROSAK RAKYAT DARI PERSATUAN GERAKAN NAMBIKKAI


CABARAN TERBUKA UNTUK PAKATAN HARAMI! KORANG NAK BERDEBAT KAN? MEH SINI


Aku baru diberitahu bahawa Persatuan Gerakan Nambikkai mahu berdebat dengan mana-mana pemimpin Kaum India dalam Pakatan Rosak. Saudara Kalai beritahu dia bersedia untuk berdebat dengan sesiapa saja pemimpin dari kalangan Pakatan.

Apa lagi? Kan korang semua suka nak berdebat kan? Ni si Kalai dari Persatuan Nambikkai dah offer, sahutlah, takkkan tak cukup jantan kot pemimpin India dalam PKR? Takkan nak guna gangster kencing manis nak serang lagi kot?

Kalau nak terima cabaran ni, silalah tinggalkan item diruangan komen, boleh la aku perpanjangkan kepada Nambikkai! Kalau korang betul-betul jantan la ok!

PETIKAN DARI :  Buzz Sociopolitics Malaysia

{FOTO} SELEBRITI HOLLYWOOD TANPA SOLEKAN

Ini adalah foto tanpa solekan (make-up) Sarah Jessica Parker, Melanie Griffith, Tori Spelling, Rosanna Arquette, Renee Zellweger, Kirstie Alley, Kate Hudson, Julia Roberts, Jessica Biel, Jennifer Lopez, Hillary Duff, Helen Hunt, Brooke Shields, Alicia Silverstone, Uma Thurman, Penelope Cruz, Paris Hilton, Pamela Anderson, Laura Linney, dan selebritis lainnya....(ada beberapa di antaranya ni teman tak kenal)

BORANG PERMOHONAN BR1M 2.0 AKAN DIEDAR MULAI BULAN INI


Borang untuk mendapatkan wang Bantuan Rakyat 1Malaysia saringan kedua (BR1M 2.0) dijangka mula diedarkan bulan ini, kata Timbalan Menteri Kewangan Datuk Ir Donald Lim Siang Chai.

TARIAN TIANG DARLING BETONG DI SIANG HARI

http://diariartis.files.wordpress.com/2011/11/tarian-tiang3.jpg?w=560
Ini bukan tarian tiang di Betong, cuma nak tunjukkan pd yg masih dungu apa itu tarian tiang, mcm ni lah tarian tiang dilakukan.....

BETONG (Selatan Thailand) – Melihat aksi ghairah penari tiang pada waktu siang selain dibelai manja sambil meminum arak di meja masing-masing menjadi salah satu sebab mengapa ramai lelaki Malaysia gian untuk ke sini berulang kali.

KM MANA TU RENOVATE RUMAH RM 2.5 JUTA.......

Pengubahsuaian rumah pemimpin tertinggi negeri di utara yang dikatakan mencecah RM2.5juta.

Berikut adalah dokumen-dokumen yang berkaitan dengan pengubahsuaian ini.

KANTOI !!! TUDUH UMNO RASUAH, DAP SENDIRI AJAR PENGIKUT MERASUAH


Dalam video ini, DAP cuba nak fitnah kerajaan bahawa Kerajaan sekarang korup.

Namun dengan izin Allah SWT, pengarah dan penulis skrip tersebut tersilap dan dalam video ini jelas menunjukkan rakyat yang menyokong pembangkang merasuah untuk memudahkan urusan mereka. Dan dalam video ini juga tiada langsung tanda-tanda penjawat awam tersebut meminta rasuah.

LIHAT VIDEO BERIKUT  :  

PKR MIMPI SIANG HARI


Timbalan Presiden DAP, Dr Tang Seng Giaw menyifatkan hajat PKR untuk menawan Putrajaya pada pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) seperti bermimpi siang hari.