Tuesday 25 March 2014

LUAHAN CINTA DAN KASIH-SAYANG ISTERI PRAMUGARA #MH370 ..... SEDIH TETAPI REDHA....


Tersentuh hati tatkala membaca tulisan isteri Hazrin Hasnan atau lebih dikenali oleh sahabat handai sebagai Rain. Rain, salah seorang pramugara MAS yang bertugas di dalam pesawat MH370 meninggalkan seorang balu, Intan Maizura, seorang anak yang masih kecil serta bayi yang bakal dilahirkan bulan hadapan.

#MH370 - TITAH DYMM PEMANGKU RAJA PERAK, NAIKKAN BENDERA NEGERI SEPARUH TIANG ZAHIRKAN DUKACITA DAN SIMPATI


Dimaklumkan TITAH DYMM PEMANGKU RAJA PERAK sebagai menzahirkan rasa dukacita dan simpati kepada keluarga penumpang dan anak kapal pesawat MH 370, semua jabatan agesi,institusi,sekolah termasuk pihak swasta menaikkan bendera Negeri Perak separuh tiang pada hari Rabu 26 Mac 2014.....

#MH370 - MANUSIA-MANUSIA BINATANG BERHATI IBLIS !!!

MIMPI USTAZ MELIHAT PUNCA #MH370 TERHEMPAS ...... SURATAN ATAU KEBETULAN ???


Sebelum ini dilaporkan, Pensyarah Jabatan Geografi Fakulti Sastera dan Sains Sosial Universiti Malaya (UM) Prof Datuk Dr Azizan Abu Samah berkata bahawa, “Pasukan mencari sekarang bekerja di kawasan laut yang ada pusaran amat besar serta mampu memerangkap apa saja objek yang jatuh di dalamnya.” Beliau berkata demikian sebagai mengulas mengenai keadaan di selatan Lautan Hindi, kira-kira 2,500 kilometer ke arah barat daya Perth, Australia yang menjadi tumpuan dunia sekarang. Baca selanjutnya.... DI SINI

SAIFUDDIN NASUTION DILARANG MASUK KE SARAWAK !!!

Rakyat News

KUALA LUMPUR 25 Mac - Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Saifuddin Nasution Ismail dilarang memasuki Sarawak yang ingin membantu calon PKR dalam kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Balingian.

KEPILUAN YANG TIDAK TERTANGGUNG DI SAAT PENGUMUMAN #MH370 BERAKHIR DI LAUTAN HINDI


Tiada berita yang paling menyedihkan apabila mengetahui pesawat MH370 telah berakhir di Lautan Hindi. Tidak dapat digambarkan perasaan ahli keluarga penumpang dan krew pesawat yang terlibat.

#MH370 - TEORI JURUTERBANG LUAR TERHADAP PILOT MH370


Sebelum ini, Perdana Menteri Datuk Seri Najib mengesahkan bahawa seseorang telah mematikan alat pengesan radar pesawat MH370 dan melakukan pusingan U.

#MH370 - PENGGUNAAN FENOMENA GELOMBANG OLEH INMARSAT TENTUKAN LOKASI TERAKHIR PESAWAT


LONDON: Inmarsat dimiliki sebuah syarikat di Britain menggunakan fenomena gelombang yang ditemui pada abad ke-19 bagi melakukan analisis ke atas tujuh `ping' yang dicerap satelitnya daripada MH370 bagi menentukan lokasi terakhir pesawat itu.

#MH370 - TIADA HARAPAN MANGSA DITEMUI MASIH HIDUP.....


Pesawat Penerbangan Malaysia (Mas) B777-200ER MH370, bersama 239 penumpang dan krew, selepas 17 hari, kini disahkan hilang di selatan. Perdana Menteri Malaysia Dato Seri Najib Tun Razak mengumumkan bahawa semua penumpang di dalam pesawat tiada harapan ditemui hidup.

KRONOLOGI KEHILANGAN MISTERI PESAWAT #MH370

Misteri kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) penerbangan MH370 terjawab pada hari ke-16 operasi mencari dan menyelamat yang disertai pelbagai negara, apabila Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak malam tadi mengumumkan penerbangan itu berakhir di selatan Lautan Hindi.


Berikut kronologi insiden kehilangan MH370:

#MH37 - TEORI KONSPIRASI


Terdapat pelbagai teori dan versi mengenai kehilangan pesawat MH370, lebih-lebih lagi selepas pengumuman Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak semalam mengenai pesawat tersebut dipercayai terhempas di Lautan Hindi.

#MH370 DISAHKAN BAWA PALET KAYU KARGO


KUALA LUMPUR: Pemangku Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein mengesahkan kargo pesawat Malaysia Airlines (MH370) yang hilang sejak 8 Mac lalu membawa palet kayu.