Thursday 26 January 2012

LIM GUAN ENG SUKA BERBOHONG..???

Kita ketahui... Lim Guan Eng memang suka CAKAP BESAR....
Mereka selalu mendabik dada.... bahawa kerajaan di bawah pimpinan Guan Eng adalah sebuah kerajaan yang mempunyai pentadbiran yang sangat hebat walaupun belum genap sepenggal memerintah Pulau Pinang...
Di dalam  ceramah Guan Eng di Selangor beliau berani bercakap bohong mengenai kejayaan kerajaan DAP melupuskan hutang RM600juta yang sebenarnya dilupuskan oleh kerajaan pusat.


Guan Eng Mengaku Hobinya Adalah Berbohong

IKUTI SETERUSNYA.. KATA2 LIM GUAN ENG YANG SANGAT TULUS!!!!!

GEORGE TOWN: Hard bargaining by the Penang Government with the Federal Government is the reason for the state’s success in reducing its debt reduction.
Chief Minister Lim Guan Eng said the hard bargain had resulted in the Federal Government taking over the state government’s RM630mil in water supply loans.
“These water debts were not incurred by us, but we managed to strike a hard bargain with the Federal Government to take these over when we signed over the state’s water-related assets.
“We refused to sign the water deal (with the Federal Government’sPengurusan Aset Air Bhd) until they agreed to our conditions.
“At the end of the day, no one can dispute that our debts have been greatly reduced and future generations of Penangites will not be saddled with this burden,” Guan Eng said yesterday.
He said that in addition to the water debt being solved, the water deal also ensured that the expansion of the Mengkuang Dam in Bukit Merta­jam would be borne by the Federal Government while the dam’s ownership was retained by the state.
On Monday, Deputy Finance Minister Datuk Donald Lim was reported as chiding Guan Eng for allegedly misleading the public into thinking that the state had settled the loan on its own.
Guan Eng had claimed that the Penang government had successfully reduced its debt from RM630mil in March 2008 to RM30mil in October last year through prudent and transparent financial management.-Thestar 
SUMBER : I4TT 

FITNAH ISTERI PM : PEMBANGKANG MUFLIS MODAL....SELEPAS KANTOI...KANTOI LAGI....!!!

Salah satu dari teknik propaganda yang terkenal adalah card stacking atau dalam bahasa mudahnya pemilihan fakta. Maknanya yang buat propaganda itu tidak terang semua, tetapi memilih yang mana sesuai untuk dijadikan bahan bagi balun subjek yang dijadikan sasaran.
Macam itulah gayanya portal dan blog pembangkang buat kempen memburukkan isteri Perdana Menteri Datin Seri Rosmah Mansor. Nak balun PM tidak ada isu, hendak lawan kehebatan kerja tak terdaya, nak bersaing cara 'jantan' tidak mampu, makanya guna pintu belakang. Mencampur-adukkan fakta dan realiti serta dibesar-besarkan oleh kilang fitnah yang berkerja 24 jam sehari.
Kisah Rosmah berbelanja sakan kat luar negara ini bukan propaganda baru, sudah berkali-kali pembangkang cuba dengan berbagai cara dan seringkali gagal bila maklumat demi maklumat diperolehi kemudiannya.
Macam cerita cincin RM24 juta, serta kisah Rosmah dan anak perempuanya shoping sakan semasa ikut rombongan PM ke Australia semasa Sidang Kemuncak Ketua-Ketua Kerajaan Komanwel tahun lepas.
Kedua-duanya cerita tersebut 'mati' selepas informasi sebenar didedahkan, antaranya tak ada anak perempuan PM yang ikut ke Australia masa itu.
Memang akhbar asing yang lapor itu minta maaf, tapi apakah 'damage" yang terlekat pada Rosmah berikutan fitnah itu hilang? sudah tentu tidak.
Pembangkang menggunakan medianya untuk menyebar pembohongan dengan melaporkan fakta-faktar terpilih dan memburukkan pemimpin kerajaan.
Tapi biar pembohongan mereka didedahkan, dengan 'selamba mat enon' mereka ubah ke isu lain pulak, dengan pembohongan yang lain pulak.
Pada Rabu, pereka fesyen Sydney, Carl Kapp terpaksa buat satu kenyataan media bagi menjawab pembohongan pembangkang dalam kisah Rosmah berbelanja lebih kurang RM325,000 di butik milik beliau dalam satu lawatan peribadi bulan lalu.
Modus operandinya sama, akhbar Sydney Morning Herald dalam satu kolum gosipnya siar tulisan Andrew Hornery yang memetik sumber dari blog frockwriter.com.
Berita itu tidak disahkan oleh sesiapa, gosip saja, kemudian diangkat dan dilambung oleh portal pro pembangkang kat Malaysia. Berita semacam itu disensasikan dan komen-komen pemimpin pembangkang diminta.
Sementara blog, FB, twitter milik penyokong pembangkang tolong sebar cerita tak belum disahkan itu dan akhirnya bila ramai orang bercakap, maka empunya badan terpaksa membuat penjelasan.
Bila buat penjelasan dan disiarkan oleh media arus perdana, terpaksa buat background story, maka tersebarkan cerita yang 'Rosmah nafi belanja mewah.'
Sedangkan menurut pemilik butik, Rosmah datang ke kedainya secara rombongan dan membeli belah untuk Festival Fesyen Islam yang mana Rosmah merupakan penaungnya.
"Saya tidak pernah saya membuat apa-apa rujukan khusus kepada jumlah yang dibelanjakan di kedai saya.
"Pihak Datin Seri Rosmah datang ke kedai kami dalam kumpulan yang agak besar, dan semasa lawatan mereka, ahli-ahli parti, termasuk rakan-rakan dan pengerusi dan penganjur Festival Fesyen Islam telah membuat pelbagai pembelian.
"Saya percaya Datin Seri Rosmah adalah penaung bagi Festival Fesyen in Islam," katanya.
Rosmah pada Isnin berkata beliau menjadi mangsa dakwaan beliau berbelanja boros tersebut  "liar dibesar-besarkan,".
"Sila berlaku adil kepada saya," kata Rosmah.
Kapp menafikan bahawa mendedahkan jumlah yang dibelanjakan pelanggannya, seperti yang telah dinyatakan dalam blog fesyen Frockwriter dan kolum 'Private Sydney' kelolaan Andrew Hornery dalam akhbar Sydney Morning Herald.
kapps-statement"Saya ingin menjelaskan bahawa dalam kenyataan saya mengenai kunjungan pelanggan kehormat tersebut, saya tidak pernah membuat apa-apa rujukan khusus kepada jumlah yang dibelanjakan di kedai saya," kata pereka fesyen tersebut.
Kapp, juga menafikan laporan konon beliau akan diterbangkan ke Malaysia semata-mata untuk faedah Rosmah.
"Ini juga tidak tepat. Lawatan ke bahagian-bahagian Asia, termasuk Malaysia, bagi tujuan pemasaran saluran untuk barangan dan mendapatkan bahan-bahan untuk produk akan datang sebahagian tetap kalendar kerja saya dan dalam urusan perniagaan biasa.
"Ia adalah pandangan kami bahawa barang itu telah tidak adil diberi gambaran bahawa penubuhan Carl Kapp tidak berhati-hati dan bersedia untuk mendedahkan maklumat peribadi dan swasta tentang pelanggan kami," tambah beliau.
Walaupun isu ini boleh dikira selesai dengan kenyataan pemilik butik sendiri. Tapi percayalah, dua tiga hari lagi, pembangkang akan main isu ini dari sudut lain pulak, dan jentera pembohongan yang bekerja 24jam akan sebarkan.
Motifnya, hendak lawan kehebatan kerja PM dan Barisan Nasional tidak mampu, pembangkang tidak boleh tawarkan apa-apa kepada rakyat. Kecuali membuat isu memburukkan PM, UMNO, BN dan kilang-kilang fitnahnya akan bekerja keras untuk menyebar-luaskan 'dosa' tersebut.
rosmah-capp513