Tuesday 13 October 2015

PEGI TESCO... BELI BAYAM DAPAT ANAK ULAR PERCUMA.... !!!


PENEMUAN objek aneh dan jijik seperti bangkai binatang dalam produk yang dibeli khususnya makanan boleh dikatakan sudah acapkali berlaku.

PEGUAM NEGARA SAHKAN 1MDB TIDAK MEMBUAT KESALAHAN


Peguam Negara Tan Sri Appandi Ali menegaskan keputusan untuk tidak mendakwa pegawai 1 Malaysia Development Berhad (1MDB) adalah kerana tiada kesalahan dilakukan berikutan Bank Negara telah dimaklumkan perubahan dan tidak menghalang perubahan tersebut.

KENAPA KADAR TOL DINAIKKAN ???


SOALAN : MENGAPAKAH PENGUMUMAN KENAIKAN KADAR TOL DIBUAT OLEH SYARIKAT KONSESI? 

 Pengumuman mengenai kadar tol yang baru di 18 lebuh raya tol bermula 15 Oktober 2015 telah dibuat sendiri oleh syarikat-syarikat konsesi lebuh raya yang berkaitan memandangkan mereka mempunyai tanggungjawab untuk menguruskan lebuh raya masing-masing untuk satu tempoh masa berdasarkan Perjanjian Konsesi yang ditandatangani. 

KENAIKAN TOL HANYA DI NEGERI DIKUASAI PKR DAN DAP IAITU SELANGOR DAN PENANG SAHAJA ???


Lebuh raya yang terbabit ialah Lebuh Raya Pantai Baru (NPE), Lebuh Raya Damansara Puchong (LDP), Lebuhraya Bertingkat Ampang-Kuala Lumpur (AKLEH) , Lebuh Raya Sprint , Lebuh Raya Shah Alam (KESAS) ,Lebuh Raya Maju (MEX) , Lebuh Raya Sungai Besi (BESRAYA) , Lebuhraya SMART dan Sistem Lingkaran Lebuh Raya Kajang (SILK).