Wednesday 4 April 2012

LIHAT BUKU KANAK-KANAK YG KAMI JUMPA : Z UNTUK ZAKAR

Lihat Buku Kanak-kanak Yang Kami Jumpa : Z Untuk Zakar

Semasa berjalan-jalan di sebuah hipermarket di Cheras semalam, penulis terjumpa sebuah buku yang mengajar anak-anak yang membaca …
BACA SETERUSNYA..... DI SINI
Dan tolong perjelaskan camna buku begitu boleh terlepas ke pasaran?

****Tak ada benda lain ke kat dunia ni yg bermula dgn huruf z, selain dari yg dinyatakan di atas tu????

SIDANG DUN PERAK KE-12 : NIZAR KANTOI MENIPU.... LANGSUNG TAK SEBUT MENGENAI MASALAH RAKYAT DI DUN PASIR PANJANG!!!!

Sebelum ini, Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir ada menyatakan bahawa beliau akan mengeluarkan dokumen yang membuktikan Nizar Jamaluddin terlibat dengan Projek Vale di zaman pemerintahan Pakatan Rakyat di negeri itu selama tempoh 11 bulan.
Maka, di persidangan hari ini dokumen terbabit telah dikeluarkan dan terpamerlah tandatangan si muka ‘Tidak Reti Malu Si Penipu’ yang kononnya membantah projek berkenaan dengan mendakwa mengambil tanah milik orang Melayu selain menyekat pendapatan rakyat.
Daripada dokumen yang dikeluarkan itu, ada dinyatakan bahawa Nizar selaku Menteri Besar ketika itu mengutus surat sokongan kepada Pengarah Pemasaran Komersial Vale, Mr Renato Neves.
Selain itu, antara isi kandungan surat yang menyatakan hubungan dua hala antara kerajaan negeri ketika itu dengan Vale adalah seperti berikut:
“Let me reassure you again that the State Government of Perak will response accordingly to the decision of MITI on this project byproviding all the necessary supports and assistance needed for it to be implemented successfully here”
“The state will process the transfer of the said land to Vale and conversion of the land to industrial use once the appropriate application received by the Department of Land and Mines”
Inilah bukti Nizar bersetuju dengan pelaburan projek itu di Perak ketika beliau memerintah namun ia dibantah sekarang.
Sudah la menipu, beliau masih nak menegakkan benang yang basah. Itulah sikap sebenar Nizar yang hanya pandai bercakap terlolong-lolong tanpa sebarang bukti.
Apa tidaknya, dalam masa beberapa minit ketika membahaskan titah perasmian beliau telah melakukan banyak fitnah, bermula dari soal projek Vale, berkaitan Tanjung Hantu selain fitnah tentang pembayaran kepada AC Mizal sebagai Duta Tahun Melawat Perak sampailah isu berkaitan NFC.
Namun, tidak ada satu pun masalah berkaitan rakyat di kawasannya dinyatakan dalam perbahasan.
Bukankah antara peranan persidangan Dewan Negeri sebenarnya adalah untuk para pemimpin negeri atau ADUN mewakili rakyat di kawasan masing-masing untuk menyuarakan pendapat dan berbincang secara terbuka melalui keistimewaan berparlimen di bawah peruntukan Ordinan Dewan Undangan Negeri (Privileges, Immunities and Powers), 1963.
Malah, perkara-perkara yang disuarakan meliputi isu-isu yang menjadi tumpuan, rungutan atau masalah rakyat. Ini bolehdilakukan melalui perbahasan biasa, rayuan-rayuan dan membangkitkan perkara-perkara yang mempunyai kepentingan dan sebagainya.
Namun, apa yang Nizar lakukan, sibuk mencanang masalah orang lain, sengaja mencipta 1001 fitnah tetapi masalah rakyat dipinggirkan.
Atau mungkin Nizar sebenarnya tidak tahu langsung masalah sebenarnya rakyat di kawasan Pasir Panjang.
***...............DAN MASIH BERCITA2 SANGAT TINGGI UNTUK BERTANDING SEBAGAI ADUN LAGI..!!!!

KANTOI..!!!!NIZAR SAHKAN SURAT PR SOKONG PROJEK VALE DALAM SIDANG DUN PERAK KE-12..!!!

Seperti dijangka, sesi perbahasan Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) yang bersambung hari ini kecoh apabila Menteri Besar, Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir tampil membongkar pembohongan mantan Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin berdasarkan surat sokongan kerajaan Pakatan Rakyat (PR) terhadap pelaburan syarikat SA Vale di Teluk Rubiah.
Selepas pendedahan berlangsung hampir 15 minit, Adun Pasir Panjang itu bangun dan mengesahkan surat yang bertarikh 17 Disember 2008 adalah benar dan sahih.
Terdahulu, ketika menjawab soalan lisan Datuk Ngeh Koo Ham (DAP-Sitiawan) berhubung kelulusan projek pengagihan bijih besi syarikat nasional dibina di Teluk Rubiah bukan di Tanjung Hantu, Zambry berkata, pihak pembangkang terutamanya Nizar telah menggunakan projek itu meraih sokongan politik.
Menurutnya, berdasarkan surat yang ditandatangani oleh Nizar, kerajaan Pakatan Rakyat ketika itu mengalu-alukan projek itu bagi mendapatkan lesen pengilang daripada kerajaan Persekutuan dan kementerian, memaklumkan perkembangan positif perundingan positif antara syarikat Vale dan Harta Makmur Sdn Bhd untuk membeli tanah padang golf di Teluk Rubiah serta kerajaan negeri akan memproses urusan pindah milik dan tukar syarat tanah.
“Isu Vale SA ini yang dipolitikkan pihak pembangkang boleh menjejaskan tahap keyakinan pelabur untuk melabur di Perak.
“Baru-baru ini, pemimpin pembangkang termasuklah Nizar, Ngeh Koo Ham dan Adun Tronoh, V Sivakumar menyertai demonstrasi membantah projek ini di Teluk Rubiah sedangkan ketika PR memerintah Perak, ia mendapat sokongan mereka,” katanya lagi.
Tidak berpuas hati dengan penjelasan Zambry, Koo Ham bangun mencabar kerajaan negeri mendedahkan semua surat dan minit mesyuarat berhubung kelulusan projek Vale SA untuk didedahkan kepada rakyat jelata.
Beliau juga mendakwa kerajaan negeri mempunyai kepentingan dengan syarikat Harta Timur Sdn Bhd dan KYM Holdings yang mempunyai cukai tanah bernilai lebih RM20 juta hingga menyebabkan lokasi Teluk Rubiah dipilih untuk tapak projek, bukannya Tanjung Hantu.
Ketika menjawab soalan itu, Zambry berkata, percanggahan maklumat berhubung projek Vale SA antara Nizar dan Koo Ham yang ketika itu memegang exco kanan jelas menunjukkan bahawa Adun Pasir Panjang itu hanya boneka kepada kerajaan Pakatan Rakyat.
Adun Pengkalan Hulu, Tan Sri Mohamad Tajol Rosli Ghazali meminta dewan menghadapkan Nizar ke Jawatankuasa Hak dan Kebebasan kerana menipu rakyat kerana wujud dua Menteri Besar ketika Pakatan Rakyat memerintah Perak.

JANGAN POLITIKKAN ISU PROJEK VALE DI TELUK RUBIAH..!!!


Kira-kira 300 orang ahli pertubuhan badan bukan kerajaan (NGO) sekitar daerah Manjung mengadakan perhimpunan aman di pintu masuk utama syarikat Vale di Teluk Rubiah, Seri Manjung dekat sini lewat petang semalam bagi melahirkan sokongan mereka terhadap pelaksanaan projek tersebut.
Apa yang menarik, kesemua mereka yang menghadiri perhimpunan tersebut terdiri daripada 100 peratus penduduk setempat sekaligus memberi tamparan kepada pihak pembangkang yang mengadakan demonstrasi di tempat sama, Sabtu lalu yang dihadiri oleh pengacau dari luar daerah ini.
Perhimpunan aman selama sejam mulai 5.30 petang itu disertai 10 NGO diadakan sebagai membantah tindakan pihak pembangkang yang terus meracun pemikiran orang ramai berkaitan dengan isu syarikat tersebut di situ.
Antara NGO yang terlibat, Barisan Pembela Melayu Manjung, Pertubuhan Belia Warisan dan Integrasi Rakyat (Perwira), Pertubuhan Belia 4B Lumut, Kawasan Rukun Tetangga (KRT) Taman Berpadu Sitiawan, KRT Kampung Datuk Seri Kamaruddin Seri Manjung, Belia Melayu Manjung, Kumpulan Nelayan Teluk Rubiah dan Pulau Pangkor.
Pengerusi Pertubuhan Belia 4B Lumut, Mohd Rafiq Mohd berkata, seramai lebih 50 ahli pertubuhan tersebut menyertai perhimpunan aman tersebut.
“Kami berhimpun pada hari ini bagi melahirkan sokongan generasi muda kepada kepimpinan Menteri Besar Datuk Seri Dr. Zambry Abd Kadir yang terus berkerja keras membawa pelbagai pembangunan di sini.
“Pembangunan yang dibawa turut mewujudkan peluang pekerjaan kepada penduduk tempatan dan sewajarnya disokong penuh,” katanya kepada pemberita selepas Perhimpunan Aman Teluk Rubiah, lewat petang semalam.
Presiden Pertubuhan Belia Warisan dan Interaksi Rakyat, Azmi Murid, berkata pihaknya kesal berikutan tindakan pihak pembangkang yang cuba meracuni fikiran orang ramai untuk membantah operasi projek Vale di situ.
“Kami kesal dengan tindakan mereka (pembangkang) yang majoritinya terdiri daripada orang luar yang cuba menjadi hero dalam isu tersebut.
“Kami sebagai orang tempatan disini berhak menentukan hala tuju dan kehendak kami.. kamu pembangkang.. jangan cuba campurtangan,” katanya.
Pengerusi Kuil Sri Minachi Aman, Kampung Datuk Seri Kamaruddin Seri Manjung, S. Vasan berkata, pihaknya menyokong tindakan syarikat Vale yang menjalankan operasi di situ kerana mampu memberi peluang ekonomi kepada penduduk pelbagai kaum di situ.
“Selain peluang pekerja, kami juga boleh menjalankan perniagaan sekaligus mampu mengubah taraf hidup penduduk dan mampu memperat lagi hubungan yang terjalin sejak dahulu lagi.
“Tindakan pembangkang yang mahu membuat kacau ini…. seolah-olah cuba meruntuhkan hubungan baik kami pelbagai kaum di sini,” katanya.
Pada Himpunan Teluk Rubiah Perak, Sabtu lalu yang kononnya dianjurkan oleh Jaringan Aktivis Alam Sekitar Perak (JAASP) namun ‘dikepalai’ Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pasir Panjang, Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin hanya dihadiri kira-kira 100 peserta yang rata-ratanya terdiri di kalangan orang luar termasuk Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Tronoh, V. Sivakumar dan Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Ko Ham. ~ Perak Today

ISU MURTAD UNTUK BERKAHWIN ADALAH BIASA DI INDONESIA....!!!

.

KONTROVERSI 3 SELEBRITI POPULAR INDONESIA MURTAD..!!!

Memang cukup sensitif isu murtad ni baik dikalangan umum mahupun di kalangan mereka yang bergelar artis. Nak jadikan cerita, kontroversi terbaru timbul di dunia hiburan Idonesia apabila diberitakan tiga selebriti mereka didakwa telah keluar dari agama Islam atau dalam erti kata lain, murtad!


Menariknya adalah kenyataan dari salah seorang dari mereka iaitu  Happy Salmah atau nama sebenarnya Jero Happy Salma Wanasari yang mengulas mengenai tindakannya itu....

”Saya tidak akan bercakap mengenainya. Isu masyarakat Islam di Indonesia, baik lelaki mahupun wanita yang menukar agama lain untuk berkahwin dengan pasangan masing-masing adalah perkara biasa sejak era Sukarno dan Suharto kerana mendakwa ulama berkata ia dibolehkan". 

IMBAS KEMBALI...... 14 TUNTUTAN IFC YANG DIKETUAI OLEH AMBIGA....


DI SINI


LIHAT TUNTUTAN KE - 2


2.   Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan orang Islam. Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam(murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.

FIKIR2KAN.....................

INILAH JADINYA BILA KESAMARATAAN AGAMA DIPERJUANGKAN!!!!


INI BARU DI SELANGOR.....
BAGAIMANA JIKA PUAK2 NI DAPAT MEMERINTAH MALAYSIA..?????
INI BUKAN CAKAP BODOH HANYA UNTUK MENAKUT2KAN ORANG2 MELAYU MENJELANG PRU 13.....
TETAPI....
KENYATAAN DAH TERBENTANG DI DEPAN MATA....
LIHAT DGN MATA HATI.... DAN...
FIKIR2KANLAH... SIAPA YG PATUT ANDA PILIH DI DALAM PRU 13 NANTI......

Sumber gambar :  mymassa

HOT!! SAHAM JUTAAN RINGGIT MILIK SHAMSIDAR DIDEDAHKAN!!


Dokumen pembelian saham kepunyaan Shamsidar dalam tiga syarikat sekitar 1992 hingga 1998.
Tindakan Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali meminta angka yang tepat mengenai pemilikan saham jutaan ringgit yang dikatakan milik beliau dan isteri, Shamsidar Taharin membuktikan dakwaan tersebut adalah benar.

Bekas Setiausaha Sulit Datuk Seri Anwar Ibrahim, Anuar Shaari berkata, Azmin mungkin 'terlupa' mengenai angka yang tepat berhubung jumlah saham beliau dan Shamsidar kerana mereka sudah memiliki kekayaan bernilai jutaan ringgit tetapi rakyat tidak lupa.

Beliau sentiasa bersedia untuk menghilangkan tabiat 'pelupa' Timbalan Presiden PKR itu melalui bukti-bukti sahih transaksi pembelian saham bernilai RM2 juta dan pemilikan akaun RM8 juta atas nama Azmin, Shamsidar serta proksi mereka.-utusan

APABILA SENJATA API BOLEH DIMILIKI SEMUDAH MEMBELI GULA-GULA DI KEDAI RUNCIT..!!!


AMUK : 7 MAUT DI KOLEJ AGAMATujuh terbunuh dan tiga cedera apabila seorang lelaki bersenjata melepaskan tembakan rambang di sebuah kolej keagamaan swasta berhampiran San Francisco, semalam.

Suspek, seorang penduduk tempatan warga Korea menyerah diri sejurus selepas serangan itu.

Menurut saksi, lelaki terbabit berdiri dalam sebuah kelas di Universiti Oikos di Oakland Timur sebelum menembak dada seorang mangsa dari jarak dekat.

Katanya, penyerang terbabit kemudian melepaskan tembakan rambang pula di kelas berkenaan.

Digambarkan sebagai “gila,” suspek terbabit kemudian menembak lagi di sekitar kolej berkenaan.

“Mangsa ditemui di beberapa lokasi apabila pihak berkuasa tiba sejurus selepas dimaklumkan melalui banyak panggilan telefon kecemasan 911,” katanya.

Sementara itu, polis belum mendedahkan jenis senjata api yang digunakan, atau berapa banyak senjata ada pada suspek.

Kira-kira 35 orang berada di dalam atau berhampiran bangunan kolej itu ketika kejadian.

Sumber berkata, 10 orang terkena tembakan dan lima daripadanya mati di tempat kejadian, manakala dua lagi di hospital. Orang ramai pula terpaksa berlindung dalam kelas atau pejabat.

Ketua Polis Oakland, Howard Jordan, berkata suspek melarikan diri menggunakan sebuah kereta selepas insiden itu, tetapi berjaya ditahan berhampiran pasar raya Safeway di kawasan Alameda.

“Suspek yang dipercayai penduduk Oakland menyerah diri kepada polis,” katanya.

Menurut Jordan, suspek dikatakan pernah belajar di kolej berkenaan dan tidak memiliki sebarang rekod jenayah. “Dia dikenali sebagai One Goh dan berusia 43 tahun,” katanya.

Agensi berita Korea Selatan, Yonhap, melaporkan lelaki terbabit bernama Ko Won-Il dan memiliki kerakyatan AS. Laman sesawang Universiti Oikos mendakwa, mereka menawarkan pendidikan mengikut standard tertinggi dengan nilai Kristian.

“Universiti Oikos mempunyai matlamat dan misi khusus untuk menawarkan program dalam bidang kajian keagamaan, muzik dan kejururawatan,” katanya. Saksi, Lisa Resler, berkata dia sedang meninggalkan Safeway apabila melihat seorang lelaki Asia memakai topi ditahan anggota keselamatan pasar raya itu.

“Dia kelihatan keliru ketika digari,” katanya. Angie Johnson, 52, berkata seorang gadis meninggalkan bangunan itu dengan kesan darah di tangannya sambil menjerit mendakwa ditembak.

- AFP

UAE DAN MESIR BERTINDAK ATAS PENDEDAHAN DATUK ZIN..???

Masih ingat lagi pendedahan yang telah dilakukan oleh Setiausaha Perhubungan UMNO Selangor, Datuk Ir Zin Mohamad terhadap Konrad Adenauer Foundation dan National Democratic Initiative beberapa minggu lepas yang dimuatkan dalam Sel13.com, rupa-rupanya telah mendapat perhatian negara asing.

Berikut adalah sebahagian dari petikan pendedahan tersebut :Konrad Adenaeur Foundation (KAF) dan National Democratic Institute (NDI)
Dalam sidang akhbar tengahhari tadi, Dato Zin telah mendedahkan penglibatan terus dua agensi asing Konrad Adenaeur Foundation (KAF) dan National Democratic Institute for International Affair (NDI) dalam proses pilihanraya Negara.
KAF merupakan think tank (badan pemikir) terbesar kepada parti pemerintah Jerman iaitu parti Christian Democratic Union of Germany (CDU).
Ia ditubuhkan di Jerman pada tahun 1955 dengan nama asal, ‘Society for Christian Democratic Education Work’, kemudiannya ditukar nama kepada Konrad Adenaeur Foundation pada tahun 1963 sempena nama Chancellor Pertama Jerman selepas era perang dunia kedua.
CDU turut bergabung dengan parti-parti politik Konservatif & Demokratik Kristian di peringkat antarabangsa melalui International Democrat Union (IDU). IDU, yang merupakan sebahagian dari rangkaian global KAF, beribu pejabat di London, United Kingdom dan mempunyai keanggotaan 45 parti konservatif yang diketuai oleh John Howard (bekas PM Australia)
KAF juga mempunyai sejarah membantu golongan neo-konservatif Yahudi Zionis melalui American Jewish Committee (AJC). Hubungan KAF & AJC bermula seawall tahun 1950-an di antara Konrad Adenauer (Chancellor Jerman), David Ben Gurion (Perdana Menteri Israel) dan Nahum Goldman (Pengerusi Jewish Claims Conference) pada tahun 1952 yang menghasilkan “Perjanjian Luxembourg”.
Antara lainnya, Jerman telah menyatakan persetujuannya untuk membayar pampas an kepada mangsa “Holocaust” (orang-orang Yahudi yang dibunuh secara beramai-ramai semasa pemerintahan Nazi di Jerman).
Sejak itu, hubungan KAF-AJC semakin intim hingga kehari ini. Malah, menurut laman rasmi AJC di http://www.ajc.org, KAF merupakan salah satu badan terbesar yang mendapat tajaannya.
BACA SETERUSNYA.... DI SINI  
Bagaimana tidak, Rocky Bru.... BACA DI SINI  dan Apanama.... BACA DI SINI  memberikan perhatian kepada laporan dari CNN terhadap penutupan pejabat KAF dan NDI di Mesir dan Abu Dhabi.


LAPORAN PENUH ...... BACA DI SINI           

Pihak berkuasa di Malaysia... bila akan bertindak seberani seperti UAE dan Mesir itu...??? 
Sumber: The Unspinners