Friday 19 December 2014

PELABURAN TABUNG HAJI TERMASUK BERNIAGA ARAK ???


Seolah-olah mereka yang terlibat secara langsung dalam pengurusan Lembaga Tabung Haji Malaysia itu adalah manusia-manusia yang sudah hilang akal dan langsung tidak punya ilmu agama.Rakus dan begitu mementingkan diri sehingga sanggup menggadaikan amanah serta tanggungjawab yang telah disandarkan ke bahu masing-masing untuk menjaga kepentingan Tabung Haji.

BEKAS JURULATIH PLKN MAHU SERTAI IS TAK SEMPAT KAHWIN KENA TAHAN POLIS


Bekas tenaga pengajar Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) yang ditahan polis kerana terbabit dalam kumpulan militan Negara Islam (IS) pagi kelmarin dikatakan tidak sempat untuk melangsungkan perkahwinan dengan seorang guru.

WARGA KL TUNTUT HAK STATUS TANAH RIZAB MELAYU

majlis perundingan melayu malaysia, MPM, Pas, dap, pkr, umno, Parti Keadilan Rakyat, Anwar Liwat, Anwar Ibrahim, Najib Razak, Tan Sri Abdul Aziz Abdul Rahman, Akta hasutan, mansuh akta hasutan, sokong akta hasutan

KUALA LUMPUR  19 Dis - Pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Melayu yang bergabung di bawah Majlis Perundingan Melayu (MPM) dan Pertubuhan Pemikir Agenda Watan Malaysia (Pemikir) mahu kerajaan menukar status kesemua tanah milik kerajaan di ibu kota yang belum dibangunkan kepada status 'tanah rizab Melayu'.

KOMEN CHEF WAN MENGENAI 'BUDAK SEKOLAH' KAHWIN : 'SILAP HARI KENCING TU BERSELERAK LAGI' !!!


Perkahwinan paling viral di media sosial sekarang ini bukanlah wedding of the year pasangan artis popular ataupun perkahwinan DiRaja... melainkan perkahwinan budak masih bersekolah menengah iaitu Muhd Muaz, 15 dan pasangannya, Amiera Nurezati, 17. Baca sebelumnya ... DI SINI

FERI DUMAI EXPRESS TERLANGGAR TEBING PASIR, CEMASKAN PENUMPANG


KUALA LUMPUR : Sebanyak 175 penumpang dan 10 kru sebuah feri mengalami detik cemas apabila feri mereka terlanggar tebing pasir dan terkandas di perairan Dumai, Indonesia petang Khamis. 

TUN DR. SITI HASMAH TOKOH SRIKANDI NEGARA


KUALA LUMPUR 19 Dis - Isteri mantan Perdana Menteri, Tun Dr. Siti Hasmah telah menerima Anugerah Khas Tokoh Srikandi Negara setelah beliau banyak menyumbangkan jasa dalam bidang pendidikan hingga tertubuhnya banyak institusi pendidikan yang menyumbang kepada kelangsungan penyampaian ilmu pengetahuan kepada masyarakat.