Monday 9 January 2012

SEBENARNYA.... NAJIB YANG MENANG!!!!JIKA saya berada di dalam Kerajaan yang memerintah dan berhadapan dengan pilihanraya umum yang akan datang, keputusan membebaskan Anwar Ibrahim daripada tuduhan meliwat pembantu peribadinya adalah satu keputusan yang amat baik sekali.

Apalagi jika diambil kira bahawa ini adalah kali kedua Anwar dituduh meliwat. Kali pertama dia didakwa atas tuduhan meliwat, Anwar dibebaskan setelah rayuannya diterima walaupun dia telah merengkok 6 tahun dipenjara di atas kesalahan lain.

Bagaimanapun, untuk pentadbiran Najib Razak mengakui ini adalah keputusan yang diharapkan daripada hakim Mohd Zabidin Mohd Diah adalah sesuatu yang salah. Ia akan menggambarkan seolah-olah ada berupa tekanan terhadap hakim untuk membebaskan Anwar.

Mangsa sebenarnya selama 3 tahun perbicaraan kes ini ialah Najib Razak sendiri. Pertuduhan dibuat sewaktu Abdullah Ahmad Badawi masih memerintah Malaysia. Pendakwaan dibuat sewaktu Abdullah Ahmad Badawi dan anak menantunya masih mempunyai pengaruh besar dalam pengurusan negara tetapi yang terkena sumpahnya ialah Najib Razak.

Sudah tentu Najib Razak merasa paling lega kes ini selesai juga akhirnya.

Tolak cakap-cakap politik ke tepi. Dari awal lagi kes pertuduhan terhadap Anwar merupakan sesuatu yang sukar dibuktikan dan berpegang hanya kepada Saiful Bukhari yang membuat dakwaan diliwat. Menyedari kesukaran ini dan tekanan sekeliling dalam menerima hakikat itu telah mendorong Saiful bersumpah laknat.

Bebasnya Anwar tidak membuktikan Saiful membuat dakwaan palsu dan tidak juga membuktikan perbuatan yang didakwa itu tidak berlaku. Tetapi bebasnya Anwar kerana hakim mendapati tiada bukti-bukti lain yang tidak meragukannya boleh diterima untuk mendakwa yang tertuduh.

Akibatnya untuk hakim mendapati Anwar bersalah, hakim terpaksa hanya bergantung kepada pernyataan Saiful sahaja.

Bagi kita orang awam, masalah kredibiliti Saiful terganggu bukan kerana tuduhan yang dibuat oleh Saiful tetapi beberapa tindakan-tindakan yang dilakukan olehnya sebelum membuat laporan polis dan antara yang paling merisaukan ialah pertemuannya dengan Najib Razak dan isteri. 

Jika Saiful mendapat khidmat guaman dari awal, sudah tentu dia dinasihatkan terus untuk membuat laporan polis dan pemeriksaan perubatan serta jauhkan diri daripada menemui individu-individu yang boleh mengakibatkan beban yang tidak perlu kepada kesnya.

Ini telah menimbulkan keraguan paling awal dalam kes ini dan menjadikan pertuduhan seolah ada bau berunsur konspirasi di peringkat tertinggi.

Hari ini mahkamah telah membuat keputusannya. Adalah penting kita memahami keputusan mahkamah hari ini iaitu hakim telah membebaskan Anwar Ibrahim dari pertuduhan meliwat Saiful Bukhari kerana pihak pendakwaan telah gagal mengemukakan bukti-bukti yang tidak menimbulkan sebarang keraguan bagi menyokong testimoni Saiful Bukhari. Dalam hal ini, bukti yang sepatutnya menyokong dakwaan Saiful bahawa berlaku perbuatan liwat ialah DNA Anwar Ibrahim dan status sample DNA itu menimbulkan ada menimbulkan keraguan.

Oleh itu tepatlah keputusan hakim hari ini.

Sekiranya Saiful Bukhari mendapat nasihat guaman sebaik sahaja dia diliwat, hari ini mungkin melakar sejarah yang berbeza.

Kepada Saiful Bukhari, didoakan beliau tabah dan sabar dengan ketetapan hari ini.

“Bukankah Allah adalah sebaik-baik hakim….”.kickdefella.wordpress.comNAMA HASSAN ALI JADI LAUNGAN DEMO 901....!!!

PANASS!! Laungan Anti Hasan Ali Bergema di perkarangan Mahkamah!!

Puak Pro Anwar bertindak Aggressif..

Semalam Pas memecat Hasan Ali kerana dipercayai tidak lagi sehaluan dengan parti dan pakatan Haram. Keputusan itu tentunya, bukan hanya dibuat oleh Pas. Tetapi campur tangan Anwar dan Dap.

Hari ini, peserta demo 901, sering melaungkan anti Hasan Ali dengan mengutuk dan mengeji beliau.

Mungkin disebabkan beliau sering mengkritik kepimpinan Pas pusat dan juga kepimpinan tertinggi Pakatan Haram, ramai penyokong tegar Anwar dendam dan berang dengan beliau.


Tambahan pula baru-baru ini Hasan Ali tidak menyokong demo 901 yang menuntut kebebasan Anwar. Membuatkan ramai Ahli PKR berang dan menyerang Hasan Ali secara terbuka, termasuklah skandal Anwar, Azmin Ali.

Disebabkan itu, hari ni terdapat beberapa kelompok ahli PKR yang mengejek puak Pas dengan perkataan "Jangan Jadi Macam Hasan Ali!!"

Pekikan itu bergema diselangi dengan jeritan Reformasi dan Lawan Tetap Lawan.

Nampaknya pemecatan Hasan Ali menjadi kegembiraan yang nyata kepada puak PKR, kerana Hasan Ali berani menentang Anwar.

Itulah resam di dalam Pakatan Haram.. pejuang Islam di pinggir, pejuang seks bebas, kebebasan beragama, kesamarataan beragama dan juga kesamarataan hak rakyat di perjuangkan.

Apakah kita mahu puak-puak sebegini mengambil alih tampuk pemerintahan negara?

SUMBER :  DI SINI

SAIFUL REDHA.....


 Pengadu dalam kes liwat membabitkan Datuk Seri Anwar Ibrahim, Mohd Saiful Bukhari Azlan reda dengan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini yang mendapati Ketua Pembangkang itu tidak bersalah terhadap dakwaan tersebut.


Mohd Saiful, 26, dalam akaun Twitter miliknya, berkata, beliau akan terus tenang, berdoa dan sabar menerima keputusan yang dibuat oleh Hakim Datuk Mohamad Zabidin Mohd Diah.


"Tidak di dunia, namun di Masyar pasti. Reda dgn ketentuan-Nya. Akan terus tenang, doa, istiqamah dan sabar. Illahi Antal Maksudi Wa Ridhoka Mathlubi,” demikian entri akaun Twitternya.


Mohd Saiful tidak hadir semasa mahkamah membuat keputusan itu.


Semasa melepas dan membebaskan Anwar daripada pertuduhan itu, Mohamad Zabidin berkata, tiada bukti yang menyokong keterangan Mohd Saiful, dan mahkamah tidak boleh bergantung semata-mata kepada keterangan tersebut bagi menyabitkan Anwar. – BERNAMAKES LIWAT.... ANWAR BEBAS....

Mahkamah Putuskan Anwar Tidak Bersalah

AIDCNews – 09/01/12 – Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini memutuskan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak bersalah daripada tuduhan meliwat bekas pembantu peribadi beliau, Mohd Saiful Bukhari Azlan.
Hakim Mahkamah Tinggi, Datuk Mohd Zabidin Mohd Diah dalam keputusannya pagi ini menegaskan bahawa mahkamah tidak dapat memastikan 100 peratus bahawa integriti sampel DNA tidak terusik.
“Saya mendapati adalah tidak selamat untuk bergantung kepada bukti DNA. Justeru, mahkamah hanya ada keterangan Saiful.
“Oleh kerana ini adalah jenayah seksual, mahkamah keberatan untuk menyabitkan berdasarkan keterangan Saiful. Tertuduh oleh itu dibebas dan dilepaskan,” katanya ketika membacakan penghakiman.
Walau bagaimana pun hakim tidak membaca penghakiman penuh kecuali kesimpulannya bahawa kedua-dua bukti iaitu DNA dan keterangan lisan Saiful tidak boleh mensabit kesalahan.
Dalam keputusan hakim itu bermakna hakim bukan tidak percaya kejadian liwat itu berlaku, namun tidak cukup bukti untuk mensabitkannya.
Keputusan mahkamah hari ini hampir sama dengan keputusan Mahkamah Persekutuan yang membebaskan Anwar pada 2 September 2004 yang merumuskan kesemua hakim percaya aktiviti liwat di Tivoli Villa berlaku, tetapi tidak cukup bukti untuk mensabitkannya, apatah lagi terdapat elemen yang meragukan iaitu suka sama suka.
Suka Sama Suka
Karpal Singh dalam hujah penggulungan 25 April merumuskan Anwar perlu dilepaskan kerana kes ini sama dengan kes liwat I.
“Mahkamah mesti meneliti kredibiliti setiap saksi pendakwa,” kata Karpal. “Ia mestilah membuktikan setiap bukti boleh dipercayai, unsur-unsur kesalahan ditentukan dan mahkamah mesti memberi penilaian maksimum terhadap semua itu,” katanya lagi.
Keterangan Karpal itu merujuk kepada kontradiksi di antara keterangan Mohd Saiful yang menyatakan tidak bersetuju diliwat dengan pertuduhan Seksyen 377B, bermakna bersetuju.
SETERUSNYA.... DI SINI

TERKINI....'BEBASANWAR901'

DARI MAHKAMAH JALAN DUTA SEHINGGA JAM 8.00 PAGI INI....


Hebat Cina ni sebab berjaya bodohkan ramai budak Melayu.Elok sangat, Cina ni bos, budak AMK kuli.
Parking dah penuh, yang lambat tu nasib la. Ingat perjanjian 10 perkara dengan PDRM.
Apa kejadah dia ni bawak kayu?

TQ < MyMassa>TAHUKAH ANDA ASAL USUL BENDERA PKR..???

MYMASSA mendedahkan.................
Kalau kita tanya penchacai PKR, apa pasal bendera parti mereka lain macam sahaja, mereka akan jawab bendera itulah yang menjadi lambang kekejaman Kerajaan BN terhadap Anu Ghairah Tuhan mereka. Ini semua kes pasal kena panggil Hanjing lah ini.

Tetapi betulkah bendera PKR melambangkan sebelah mata Anu Ghairah Tuhan yang ditumbuk polis? Dan kenapa beliau memilih nama Parti Keadilan Rakyat yang membawa kepada akronim PKR?
Ya, betul! Anwar sebenarnya telah "Meliwat" pemikiran penyokongnya yang ta'asub semenjak daripada awal lagi apabila beliau menggunakan objek yang paling beliau gemari sebagai logo keramat parti tanpa disedari mereka, hatta para ularmak dan ostad serta barisan muslimah sekalian.

Dan bagi melengkapkan hasil seni logo beliau, akronim PKR pula dipilih agar sesuai dengan kemahiran ulung yang dimiliki iaitu, PAKAR KOREK REKTUM!

* Sebab itulah Anwar masih lagi mampu bertahan menjadi satu-satunya pemimpin politik di dunia yang masih berkuasa  walaupun video seks beliau tersebar. Ini adalah kerana para penyokong beliau kesemuanya telah hanyut dalam kenikmatan diliwat pemikiran.

APA KATA PAKAR MENGENAI 'BEBASANWAR901'.....

Pakar yang bukan dari PDRM tetapi arif dari sudut kepolisian.

Jom dengar penerangan dari En. Kamal Affendi.
FIKIR-FIKIRKAN..... RENUNG-RENUNGKAN....


TQ - MyMassaAPA KATA DR. HASSAN ALI....

DI PECAT KERANA KRITIK ANWAR IBRAHIM.....

hasanalirumah


Di depan kira-kira 200 orang, terdiri dari sahabat, saudara mara, jiran, pelajar-pelajar Institut Tahfiz Al Quran yang diasaskannya bersama rakan taulan, juga  wakil media bekas Naib Presiden PAS Datuk Dr Hasan Ali mendedahkan, pemecatan beliau tidak lain kerana individu bernama Datuk Seri Anwar Ibrahim.
Di perkarangan banglo putih yang betul-betul mengadap tangga Masjid Al Gufran Taman Tun Dr Ismail, Dr Hasan Ali menceritakan perkara tersebut dalam satu majlis penjelasan yang katanya dirancang secara mengejut "atas permintaan teman-teman saya,".
Berbaju Melayu warna kuning cair, beliau didampingi isterinya, anak-anak dan sebahagian besar ahli kariah masjid tersebut yang juga merupakan jirannya selama belasan tahun tinggal di pinggir Taman Tun Dr Ismail itu.
"Saya dipecat kerana Anwar Ibrahim," kata Pengerusi Jawatankuasa Tetap Hal Ehwal Islam, Adat-Adat Melayu, Infrastrukur dan Kemudahan Awam Selangor itu tanpa berselindung lagi.
Beliau pada petang Ahad dipecat serta-merta oleh PAS Pusat atas tuduhan melakukan perkara yang merugikan PAS tanpa dipanggil membela diri.
Menceritakan perkara di sebalik pemecatannya, beliau berkata, jika ada isu-isu yang berbangkit sebelum ini, semuanya sudah selesai apabila beliau bertemu dengan Muryidul Am PAS Datuk Nik Aziz Nik Mat di Kota Bharu sebelum tahun baru lalu.
"Tok Guru Nik Aziz sudah kata selesai, dia hendak buat kenduri lagi, di JKR 10 (rumah rasmi Nik Aziz) hendak kenduri dan minta ahli-ahli PAS bagi sumbangan untuk kenduri besar-besaran kerana menyambut kemenangan selesainya masalan ini. Habis dah. Tapi di mana timbul saya dipecat, kerana ANWAR IBRAHIM," katanya dengan penuh bersemangat.
Jelas Dr Hasan, segala komen yang dibuatnya membabitkan isu peribadi ketua pembangkang itu kerana tidak mahu rakyat terjebak dalam permainan politik Anwar.
"Saya tidak mahu beliau (Anwar) mengheret rakyat menjunjung perjuangannya yang saya rasa KOTOR BETUL, ini yang saya perjuangkan.
"Saya dah ikut dari tahun 1997, satu persatu, saya adalah orang yang belajar sampai PHD, saya tahu sistem reseach, saya tahu data, saya tahu memecahkan data, saya tengok data boleh dipercayai atau tidak, saya terdidik dengan itu, jadi saya hendak gunakan ilmu itu untuk melihat apa yang berlaku kepada Anwar Ibrahim...
"Saya tak sanggup saudara-saudara, tak sanggup, betul-betul tak sanggup..."
"Saya tidak sanggup hadir 901, saya antara orang PAS yang tidak sanggup keluar bersama Anwar Ibrahum untuk memberikan  justifikasi mengapa Anwar mesti terus dilonjakkan jadi Perdana Menteri," katanya.
Sebelumnya, turut berucap sama adalah beberapa orang kuat PAS Selangor, antaranya bekas Setiausaha PAS negeri itu, Norman Taha, bekas Ketua Penerangan PAS Selangor Ustaz Hasan Basri, Presiden ISMA Ustaz Abdullah Zaik, Presiden PERKASA Datuk Ibrahim Ali dan paling menarik adalah kehadiran Ahli Parlimen PAS Bahcok, Ustaz Nasaruddin Mat Isa.
nasharudin400
Sebagai bekas Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasaruddin berkata kehadiran beliau bersama keluarganya adalah sebagai menyatakan sokongan peribadi kepada Hasan, yang sentiasa komited memperjuangkan syiar Islam walaupun berdepan pelbagai cabaran dan dugaan.
“Tindakan pimpinan PAS Pusat memecat Dr Hasan merupakan satu tindakan drastik tanpa memberi peluang kepada beliau untuk memberi penjelasan.
“Saya sebagai anggota Majlis Syura Ulama PAS ingin menyatakan ruang masih ada untuk beliau berkhidmat kepada parti dengan mengemukakan rayuan pemecatan beliau dalam tempoh 30 hari kepada majlis ini,” katanya.
Nasharudin juga berharap tidak timbul polemik di kalangan anggota PAS yang menganggap orang yang menyatakan pendapat dalam media proUmno ingin menjadi anggota UMNO.
“Saya harap politik kita lebih matang daripada itu, mesej perjuangan kita harus dikukuhkan agar Islam sentiasa berada di hati kita,” katanya.
Laungan takbir berselang seli dengan tepukan, di antara ucapan, ini mudah difahami, kerana PAS di kawasan Taman Tun Dr Ismail dan Bukit Damansara adalah PAS profesional yang pro ulama seperti Dr Hasan Ali sendiri.
Boleh dikatakan PAS di kawasan tersebut adalah PAS 'kem Hasan Ali' yang terdiri dari golongan profesional yang bukan jenis pak turut danindependent.
Mereka tidak takut menyatakan sokongan kepada siapa yang mereka fikir benar dan wajar.
Presiden PERKASA, Datuk Ibrahim Ali dalam ucapannya, mengatakan beliau menyedari PAS terpesong dari landasannya sejurus selepas menang besar Pakatan Rakyat (PR)  dalam PRU ke 12.
"Saya bertanding atas tiket PAS, tapi lepas saja PRU, saya lihat PAS berkompromi dengan tiga perkara yang saya fikir turut diperjuangankan oleh Dr Hasan hingga dia dipecat, iaitu Islam, Bangsa Melayu dan Institusi diraja," katanya yang kini merupakan Ahli Parlimen Bebas Pasir Mas.
Beliau tidak segan silu mengajak Dr Hasan menyertai PERKASA,yang katanya, "saya sanggup bagi jawatan, ambilah Presiden pun tidak mengata, Dr Hasan ada PHD, saya tidak ada," katanya berselorah disambut gelak ketawa hadirin.
Ibrahim Ali barangkali bergurau tentang jawatan, tapi dia memang serius tentang semangat 'soladiriti' dengan Dr Hasan Ali, menurutnya, "Sebulan dua lagi, saya hendak bawa Dr Hasan 'pusing' Malaysia, dia jadi hero baru kita,".
Dr Hasan yang berucap terakhir sekali, berselorah menjawab Ibrahim yang katanya "Presiden seumur hidup PERKASA, saya tak boleh ganti beliau," menjadi isyarat jelas tentang masa depan politiknya.
Bagi Dr Hasan, penjelasan malam Ahad itu hanya untuk "teman-teman saya" tentang masa depan politiknya, "ke mana saya dalam PRU akan datang, saya akan terangkan dengan lebih teliti dalam sidang media yang akan diadakan beberapa hari akan datang,"
"15 tahun saya dalam PAS, saya berterima kasih kepada ramai guru-guru yang mengajar saya tentang politik Islam, termasuk yang bawa saya ke dalam dunia politik Allahyarham Datuk Fadzil Noor, Tok Guru Nik Aziz sendiri, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Ustaz Taib Azamuddin, juga Datuk Dr Harun Din," katanya.
"Mereka banyak menyedarkan saya untuk terlibat aktif dalam politik Islam," katanya yang secara tidak langsung membayangkan bahawa NGO bukan pilihan beliau jika terus berpatah arang berkerat rotan dengan PAS.
wartawanhasanali400Hasan dalam ucapan lebih 15 minit itu, berterus-terang tentang Anwar Ibrahim, yang menurut beliau tidak layak menjadi Perdana Menteri kerana mempunyai latar belakang ‘meragukan’ dan berpendapat Abdul Hadi Awang atau Nik Aziz lebih layak memegang jawatan itu.
"Saya orang PAS yang mencadangkan Nik Aziz atau jika faktor usia Nik Aziz tidak mampu, Haji Hadi...
"Ustaz Hadi bersama kita (PAS) sejak lebih 30 tahun dulu, dari saya kecil, pasal dia rekod bagus, moral bagus, DIA TAK SAPU ANAK ORANG, DIA TAK SAPU BINI ORANG....
"Tapi saudara-saudara orang ini, orang ini (Anwar) dia kata dalam penjara pun dia hendak jadi Perdana Menteri... saya tidak mahu komen lebih, dia sahabat saya, satu pengajian dengan saya, tapi... saya dipecat atas dasar itu.
“Dan saya paling tidak seronok bila ada desakan daripada Timbalan Presiden PKR Azmin Ali untuk pecat saya. Macam mana orang PAS boleh ditunjuk sedemikian rupa.
“Apa hak Azmin mahu campuri rumahtangga PAS. Apapun terjadi, saya dipecat, digugur atau apa sekalipun, Demi Allah... saya akan berjuang demi Islam, institusi Raja dan demi bangsa Melayu di negara ini,” katanya disambut laungan takbir oleh hadirin.
Apakah reaksi keluarga Dr Hasan Ali di atas pemecatannya, ceritanya jujur, "Isteri saya ada gementar sikit, saya yakinkan beliau, saya bangga dengan isteri saya, saya bangga dengan anak-anak saya, anak saya dari Jeddah telefon tadi, tanyakan khabar saya, saya yakinkan mereka semua, isteri, anak-anak teman-teman saya, seluruh hidup saya, saya didikasikan untuk perjuangan Islam, perjuangan bangsa kita dan perjuangan untuk menegakkan institusi raja di bumi Malaysia ini... Insyallah..." katanya mengakhiri ucapan dengan laungan takbir yang lebih gemuruh.
Jika 15 tahun dulu, Dr Hasan pernah diusung PAS untuk 'memaku' semangat ahli-ahlinya, kita tunggu selepas ini, apakah kesan pemecatan Dr Hasan ini akan mengugat semangat ahli-ahli PAS di akar umbi. Sebagai 'tukang paku' , sekurang-kurangnya, Dr Hasan tahu, paku mana yang hendak cabut dulu. Terutamanya bagi yang waras, terutamanya yang berfikir 'PAS beyond Anwar"-9/1/2012
hasanalidanisteri400hasandanibrahimali400


SUMBER :  DI SINI