Thursday 5 December 2013

SANGGUP BUNUH ANAK KANDUNG KERANA KEKASIH

https://www.facebook.com/pistoldanakal

Paris: Seorang wanita menghadapi hukuman penjara selepas mengaku melemaskan anaknya yang baru berusia 15 bulan di Selat Inggeris hanya kerana budak itu ‘mengganggu’ hubungan cintanya.

LELAKI INI BERUSIA 160 TAHUN ???


Seorang lelaki dari Kampung Gelugur, Bukit Panau di sini, mendakwa berusia lebih 160 tahun dan dilahirkan pada tahun sama dengan pejuang Tok Janggut atau Mat Hassan Panglima Munas, iaitu pada 1850.

BOB LOKMAN ADA DI HOSPITAL TAIPINGDari blog ini teman dapat perkhabaran, bekas artis dan pelakon yang kini bergiat aktif dalam parti Politik, Bob Lokman dimasukkan ke wad kecemasan Hospital Taiping pagi tadi selepas mengadu sesak nafas.

Sebelum ini, Si Bob Lokman ni pun pernah masuk Hospital jugak atas sebab yang sama. Maknanya, ini kali kedua dia dimasukkan ke hospital akibat sesak nafas.

BEKALAN ELEKTRIK DI NEGERI DILANDA BANJIR PULIH SECARA BERPERINGKAT


KELMARIN, Tenaga Nasional Berhad (TNB) telah bertindak menghentikan bekalan elektrik di pantai Timur Semenanjung terutama Pahang berikutan 1,072 pencawang elektrik di ditenggelami air, menyebabkan hampir 63,000 pengguna terpaksa bergelap.

KERTAS SOALAN MATEMATIK DAN MATEMATIK TAMBAHAN SPM 2013 TIDAK BOCOR


Kuala Lumpur : Siasatan polis mendapati tidak berlaku kebocoran kertas soalan subjek Matematik dan Matematik Tambahan peringkat Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) seperti yang didakwa berlaku dalam satu seminar di Setiawangsa di sini, bulan lalu. 

BANJIR OH! BANJIR


GAMBAR di atas tu, admin copy dari Terengganu Today . 

Kan dah tau keadaan sedang banjir sekarang, pakailah pakaian yang sesuai. Tidak dinafikan, baju kurung memang sesuai di pakai dalam apa majlis sekalipun. Kalau dah tau banjir dan nak juga pakai baju kurung rasanya lebih sesuai jika di pemakai tu pakai seluar panjang di dalamnya. Nak selak sampai atas pun tak apa.

REMAJA CURI DUIT TABUNG MASJID DIBELASAH PENDUDUK HINGGA MAUT


Seorang remaja lelaki maut akibat dipukul empat lelaki yang berjaya mencekupnya ketika sedang mencuri wang tabung di sebuah masjid di Pandan Indah awal pagi semalam.

BERJALAN DENGAN PISAU TERTUSUK DI LEHER SEBELUM MAUT

Bintulu : Seorang pembantu gerai menjual pakaian dipercayai sempat berjalan 20 meter untuk meminta tolong dengan sebilah pisau pemotong sayur masih tercacak di lehernya sebelum dia rebah dan meninggal dunia di tapak Pesta Makanan 1Malaysia di Dataran Espalanade di sini, semalam.

MAT SAID TINGGALKAN PAU2013 KERANA BANJIR

Pada ketika ini, ramailah kaum pengampu, yang bercakap pandai dan hebat berteori sedang bermukim dan bermakam di PWTC. Yang dapat giliran bercakap, berharap sangat namanya akan naik dan dia akan dilihat mulia kerana dapat bercakap walaupun semua orang tahu, cakap-cakap mereka sebenarnya kosong belaka kerana ia dipenuhi dengan retorik yang tidak akan disusuli dengan amaliah.


ERMA FATIMA BAYAR TUNTUTAN REBECCA NUR ISLAM DENGAN SYILING 5 SEN DAN SENASKHAH AL-QURAN

ERMA300

PETALING JAYA : Tindakan pelakon Rabecca Nur Al-Islam, 23, yang mahu memulangkan semula wang syiling 5 sen berjumlah RM11,500 kepada Erma Fatima membuatkan pengarah itu menyindir pelakon tersebut di laman Instagram miliknya pada awal pagi Rabu.

UKE TOLAK PERLANTIKAN JAWATAN AHLI MAJLIS TERTINGGI UMNO

alt

SUNGAI PETANI 4 Dis. - Penceramah bebas, Mohammad Kazim Elias atau lebih dikenali sebagai Ustaz Kazim mengumumkan menolak pelantikan beliau sebagai Ahli Majlis Tertinggi UMNO.