Saturday 23 November 2013

AL-FATIHAH - BEKAS SUAMI DRAMATIS WAN NUR AZLIN KEMBALI KE RAHMATULLAH

Post image for EKSLUSIF! BEKAS SUAMI WAN NORAZLIN MENINGGAL DUNIA

Menerusi forum Cari, dilaporkan bekas suami pelakon Wan Nor Azlin, Mohd Yazli Yaacob telah kembali ke rahmatullah semalam (22 November 2013) akibat serangan jantung semasa mendapatkan rawatan di IJN.

SENARAI PENUH KEPUTUSAN PEMILIHAN PAS PUSAT 2013-2015


SHAH ALAM - Berikut adalah senarai penuh keputusan pemilihan ahli jawatankuasa PAS Pusat bagi sesi 2013-2015 yang diumumkan petang tadi. 

KEMENTERIAN TUBUH PASUKAN KHAS SIASAT SOALAN SPM 2013 BOCOR


KOTA KINABALU 23 Nov. - Kementerian Pendidikan akan menubuhkan pasukan petugas khas bagi menyiasat dakwaan berlaku kebocoran soalan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) membabitkan kertas Matematik dan Matematik Tambahan.

GURU TUISYEN DALANG SOALAN MATEMATIK & MATEMATIK TAMBAHAN SPM 2013 BOCOR ???

Guru didakwa dalang soalan SPM bocor
Mohd Husaine (dua, kanan) menunjukkan laporan polis serta bukti berhubung dakwaan kebocoran maklumat soalan SPM bagi subjek Matematik dan Matematik Tambahan.

KUALA LUMPUR - Seorang guru yang juga tenaga pengajar di sebuah pusat tuisyen di ibu kota didakwa bertanggungjawab ke atas kebocoran soalan bagi subjek Matematik dan Matematik Tambahan untuk Sijil Peperiksaan Malaysia (SPM) 2013.

KETUA PENYAMUN 'GENG 08 VINOD' BERJAYA DIBERKAS POLIS

VINOD Mohan diberkas oleh polis di
Tasik Titiwangsa,
Kuala Lumpur, kelmarin.

SEPANDAI-PANDAI TUPAI MELOMPAT AKHIRNYA JATUH KE TANAH JUA....

KUALA LUMPUR - Hampir empat bulan diburu pihak berkuasa, ketua kumpulan 'Geng 08 Vinod' yang terkenal dengan jenayah samun bersenjata di sekitar Rawang dan Gombak, Selangor, akhirnya tumpas selepas diberkas polis di Jalan Kuantan, Tasik Titiwangsa, pagi kelmarin.

Suspek dikenali sebagai Vinod Mohan, 21, diberkas di sebuah rumah kosong pukul 9.30 pagi, selepas melarikan diri lebih 30 kilometer dengan memandu kereta sejurus terserempak sepasukan polis di kawasan Genting Sempah, Pahang.

Turut bersama suspek yang menaiki kenderaan pelbagai guna jenis Toyota Wish itu ialah seorang gadis berusia 23 tahun. Semasa melarikan diri, suspek dikatakan turut melepaskan tembakan.

PEMUDA PAS TOLAK USUL PERTAHANKAN KEPIMPINAN ULAMA'


SHAH ALAM – Dewan Pemuda Pas menolak usul mempertahankan kepimpinan ulama dalam muktamar sayap parti itu semalam kerana perkara tersebut berkaitan soal teknikal dan bertentangan Perlembagaan parti.

BAYI LELAKI TIBA-TIBA MENANGIS KETIKA MAHU 'DILUPUSKAN'.....


Beijing : Seorang bayi lelaki yang diisytiharkan meninggal dunia terselamat daripada dibakar hidup-hidup apabila dia mula menangis ketika menunggu masa ‘dilupuskan’ di rumah mayat, lapor media semalam.

12 FINALIS ANUGERAH JUARA LAGU 28 (2013)

Shah Alam : 12 finalis berjaya terpilih ke Anugerah Juara Lagu 28 (AJL 28) yang akan berlangsung pada 26 Januari 2014.

PULAU PINANG DAN SEBERANG PRAI HAK MILIK KESULTANAN KEDAH ???


Sudah berapa lama Semenanjung Tanah Melayu ini merdeka dari penjajahan British Kolonial?

Masuk 2013 ni dah 56 tahun!

Namun Kesultanan Kedah Darul Aman terus diam membisu membiarkan Pulau Pinang dan Seberang Perai tanpa menuntut kembali hak kedaulatan Kesultanan Kedah ke atas Pulau Pinang dan Daerah Seberang Perai seperti sepatutnya!

Penjajah British sudah lama meninggalkan Semenanjung Tanah Melayu ini tetapi seolah Kesultanan Melayu Kedah masih terjajah. Tidak berani menuntut hak ke atas tanah Seberang Perai dan Pulau Pinang yang kini sedang di jajah pula oleh bekas rakan2 seperjuangan Lee Kuan Yew yang sedang bermaharajalela di Singapura yag dahulunya milik Kesultanan Melayu Johor Darul Takzim!

SURAT TAWARAN DARI PENGANUT SYIAH UNTUK NIKAH GADIS ATAU JANDA, TERSEBAR LUAS DI FACEBOOK

Kecoh surat tawaran nikah gadis, janda di Facebook
  • Surat yang kononnya menawarkan gadis dan janda sebagai isteri untuk ahli Pertubuhan Syiah Taqiyah Malaysia yang disebarkan di Facebook.

ALOR SETAR - Sepucuk surat yang dikatakan dari Pertubuhan Syiah Taqiyah Malaysia berpusat di Pendang, dekat sini dikesan menawarkan gadis dan janda untuk menjadi isteri kepada ahlinya.

( FOTO ) : ALHAMDULILLAH, TUN M SEMAKIN SIHAT...


Ini adalah gambar terbaru yang dikeluarkan oleh photo UMNO Kedah sebentar tadi, menunjukkan negarawan Tun M semakin sihat disamping isteri tersayang Tun Dr Siti Hasmah.