Monday 23 March 2015

KERETA TURUN HARGA SELEPAS GST DILAKSANAKAN


Ramai rakyat di negara ini tertanya-tanya, adakah benar selepas pelaksanaan Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST) diperkenalkan 1 April ini akan membuatkan harga kereta lebih mahal berbanding sebelum pelaksanaannya.

BERTUAH ORANG TUA NI DAPAT 'PUCUK MUDA' !!!


Kisahnya...... Guru 'tua' bertemu jodoh dengan anak muridnya sendiri.  Seorang gadis cantik yang membuat keputusan berkahwin dengan jejaka yang agak berusia telah mendapat perhatian netizen apabila gambar perkahwinan mereka dikongsi menerusi Facebook.

KALAU TAK NAK DIKECAM... JAGA MULUT TU AISYAH 'HUDUD' !!!


Agak-agak korang laa... jika seorang Wanita atau Puteri UMNO yang melakukan perbuatan seperti Aisyah tu, apa agaknya tindakan pembangkang terutamanya PAS ??? 

Terbaru, Aisyah Tajuddin gadis yang melakonkan watak mengkritik hudud tampil memberi kenyataan selepas menerima kecaman hebat.

RAFIZI PUJI 9 NEGARA ASING UNTUK BALUN TANAHAIR SENDIRI


1. Pendidikan percuma seperti di Norway - tetapi Norway mempunyai 25% GST.

2. Tidak ada GST seperti di Hong Kong - tetapi Hong Kong adalah antara negara yang mempunyai ketidaksamarataan pendapatan yang paling tinggi di dunia dengan bacaan indeks Gini 0.537 berbanding dengan bacaan indeks Gini Malaysia iaitu 0.431 pada tahun 2012 (merosot daripada 0.441 pada tahun 2009).