Wednesday 1 October 2014

SIAPA PENYANYI ROCK TERKENAL TUKAR KERJAYA JADI PEROMPAK ???


MUAR : Seorang penyanyi kumpulan rock popular era 90-an antara tujuh individu yang ditahan dalam serbuan sebuah rumah di Jalan Lama Muar di sini, Isnin lalu.

HARGA MINYAK RON95 NAIK LAGI.... RAKYAT NAIK MINYAK !!!


Kenaikan mengejut sebanyak RM 0.20 (dua puluh sen) untuk petrol RON 95 tidak dapat dielakkan lagi menjelang Bajet 2015 bagi membolehkan kerajaan mengurangkan bebanan subsidi bahan bakar yang mencecah RM 24 bilion pada tahun lalu.

IBUKOTA KUALA LUMPUR DILANDA BANJIR

Kenderaan ditenggelami banjir kilat di Jalan Kia Peng. Gambar ihsan pembaca mStar Online

PETALING JAYA : Ibu negara dilandar banjir kilat lagi berikutan hujan lebat beberapa jam lalu hingga mengakibatkan ribuan kenderaan terperangkap dalam kesesakan di beberapa jalan raya utama di sekitar Kuala Lumpur.

MAJLIS PEGUAM SENJATA UTAMA HANCURKAN KERAJAAN ???!!!

SERING kali kita mendengar kisah Majlis Peguam (Bar Council) yang lagaknya melebihi orang politik. Lebih malang lagi tindakan mereka itu lebih cenderung kepada menyebelahi pihak pembangkang, sesuatu yang membuktikan bagaimana mereka ini tidak profesional dan berat sebelah.

'MELATI' JAMILA RAHIM BANGGA 'MENGORBANKAN PURDAHNYA UNTUK DIJADIKAN BENDERA' DAP !!!


Tindakan seorang gadis Melayu berpurdah yang menganggotai DAP seperti dilaporkan baru-baru ini dikecam hebat oleh seorang penulis online yang menganggap lebih mulia menjadi pelacur daripada membabitkan diri dengan parti majoriti Cina itu.

SENARAI ATM YANG TELAH BERJAYA DIGODAM

Inilah wajah penggodam mesin ATM dipercayai warganegara asing yang melesapkan wang ratusan ribu ringgit

KUALA LUMPUR - Berikut senarai 17 kes Mesin Teler Automatik (ATM) yang digodam dipercayai sindiket Amerika Latin melibatkan bank di cawangan Kuala Lumpur, Selangor, Melaka dan Johor Baharu pada minggu lepas, yang dikeluarkan oleh Jabatan Siasatan Jenayah Komersial, Kuala Lumpur.

RASUAH RM300 JUTA : SPRM TAHAN KETUA UMNO BAHAGIAN PENSIANGAN


Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengesahkan penahanan seorang ahli politik dari Sabah berhubung dakwaan rasuah melibatkan bayaran pampasan terhadap pemilik tanah di negeri tersebut.