Tuesday 21 October 2014

PELAMIIN ANGANKU MUSNAH....... !!!

Gambar Risna memeluk Rais yang juga bekas kekasihnya di hari perkahwinan lelaki itu tersebar dan menjadi viral serta hangat diperkatakan di Indonesia – 21/10/14

Kisah berlaku di daerah Sulawesi Selatan, Indonesia pada satu majlis perkahwinan yang dilangsungkan pada 17 Oktober lepas.

DATUK LEE CHONG WEI GAGAL UJIAN DOPING ???


ARENA badminton tanah air akhirnya dipalit detik hitam selepas Persatuan Badminton
Malaysia ( BAM ) mengesahkan salah seorang pemain utama negara gagal dalam ujian doping yang dilakukan secara rawak di Kejohanan Dunia Copenhagen, Ogos lalu.

PANDAMARAN DILANDA PUTING BELIUNG ???


PELABUHAN KLANG 21 Okt - Kira-kira 30 rumah di Pandamaran, di sini, dilapor mengalami kerosakan selepas dilanda ribut dan angin kencang, petang tadi.
 
Kejadian kira-kira jam 2 petang itu membabitkan dua blok pangsapuri Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) di Pandamaran Jaya.

ORANG PKR SAMAN ORANG PKR


SAMAN RM2 JUTA DARI KETUA AMK NEGERI SEMBILAN UNTUK CHEKGU BARD

SEREMBAN - Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Negeri Sembilan, Mohd Nazree Mohd Yunus memfailkan saman sebanyak RM2 juta ke atas bekas Ketua Cabang PKR Rembau, Badrul Hisham Shaharin kerana memfitnahnya di laman sosial pada 22 Mac lalu.

RAKAN FACEBOOK AKUI GAMBAR TERLAMPAU ZAIRIL DAN DYANA SOFYA ADALAH TULIN


Salah seorang rakan Facebook kepada Ahli Parlimen Bukit Bendera, Zairil Khir Johari yang perasan dirinya berbangsa melayu itu, mengakui bahawa beberapa keping gambar panas yang tersebar di laman Facebook itu adalah asli dan tulen. 

TANAH RUNTUH ANCAM PENDUDUK APARTMEN TERATAI BUKIT BERUNTUNG


Kira-kira 1,500 penduduk Apartmen Teratai, Taman Bukit Raya dekat Bukit Beruntung dipindahkan ke pusat pemindahan sementara di Sekolah Kebangsaan Bunga Raya ekoran kejadian tanah runtuh.

APA KATA USTAZ KAZIM ELIAS 'I WANT TO TOUCH A DOG' ???


Kempen sentuh anjing yang kononnya untuk membuang stigma dan mengatasi persepsi negatif orang Islam dan Melayu terhadap haiwan itu sebenarnya adalah ‘jarum halus’ bagi menyuburkan fahaman liberal dan pluralisme di negara.

GERAKAN GANTUNG KEAHLIAN TAN LAI SOON


SHAH ALAM : Gerakan hari ini menggantung keahlian seorang anggotanya daripada Johor Tan Lai Soon ekoran kenyataannya yang mengelar Melayu juga “pendatang” di negara ini.

INILAH DIA.. 'BABI JANTAN' PENGANJUR 'I WANT TO TOUCH A DOG'....!!!


RESPON JAKIM 'I WANT TO TOUCH A DOG'


KENYATAAN MEDIA
KETUA PENGARAH
JABATAN KEMAJUAN ISLAM MALAYSIA
BERKENAAN PENGANJURAN KEMPEN “I WANT TO TOUCH A DOG”.

Pertama sekali Jakim ingin membuat teguran kepada pihak penganjur yang telah mengadakan kempen memegang anjing secara sengaja dan terbuka kepada umum termasuk mereka yang beragama Islam tanpa sebarang sebab yang munasabah.

KEJUJURAN ZUL ARIFFIN...... PELUK SIAPA ???


KEBIASAANNYA ..... boleh dikatakan semua selebriti tidak akan mengaku gambar bersosial yang tersebar di media maya adalah gambar ‘original‘. Mereka akan tampil dengan alasan ‘super impose’ laa.... pelanduk 2 serupa laaa.... gambar 3 abad yang lalu laaa... dan bermacam-macam lagi.