Tuesday 2 April 2013

IMBAS KEMBALI : SEJARAH PAJAKAN SABAH


Tentera Jamalul Kiram III

Apabila raja Sulu,  Sultan Muhammad Jamalul Alam memajakkan sebahagian Sabah kepada Syarikat Borneo Utara British pada tahun 1878 tidak pernah dia tahu bahawa dia telah menandatangani warisan bersejarah - yang ianya akan menghantui waris dan kedua-dua negara. 135 tahun kemudian, warisnya masih melihat kesilapan dalam surat pajakan tersebut, mereka menyalahkan Filipina dan Malaysia untuk tidak membetulkan kesilapan, untuk kepuasan mereka (waris).

GEMPAR !!! PENYANYI DAN KOMPOSER KANTOI DENGAN SKMM


Penyanyi lagu Reformasi, Yasin Sulaiman dipanggil ke Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) berikutan temu bualnya bersama Radio Free Malaysia (RFM).

PANASZZ !! MAMAT PKR KEDAH MELANCAP DEPAN PC PUN MENGAKU ANWAR MELIWAT....!!!

mat webcam pkr kedah pun ngaku anwar meliwat.. anwar taknak saman ke? kikikiki

Tabiat MELIWAT Anwar Ibrahim diakui oleh mamat yang MELETOP di alam cyber gara-gara aksi terlampaunya depan pc....!!!

Bukankah itu bermakna... AJK akar umbi PKR sememangnya tahu mengenai perilaku pemimpin mereka....TETAPI....apa nak diherankan, bagi mereka itu semua adalah hal peribadi sendiri dan tiada sebab untuk mereka angkat mereka yang berperangai begitu jadi PERDANA MENTERI..!!!

Anwar idak ke nak saman mamat tu....hikhikhikhik..!!!

MUFTI KEDAH KATA PAS KAFIR.... SAMAN LER?


Baru-baru ni Mufti Kedah, Tuan Syeikh Hj Mohamad Baderuddin berucap di majlis Istighazah Al-Kubra. Mufti ni dah keluarkan kenyataan yang agak kontroversi dan pedih untuk puak-puak PAS bedengungggggg...!!!

CALON PAS PARIT...WANITA BERMULUT LONGKANG.....???


Semua warga Parit tahu siapa Nizar Zakaria... Pernah berjumpa beberapa kali secara personal, diringkaskan cakap...beliau seorang yang sangat low-profile tetapi berkredibiliti dan prihatin dengan masalah rakyatnya...

Dan teman yakin....beliau memang sentiasa menjaga lidahnya seperti doanya di atas.

Berlainan dengan 'lawan' beliau..... Calon hamPAS yang juga merupakan calon kitar semula kawasan PARIT yang perangai cukup buruk. Terpekik terlolong dalam ceramah bagai pontianak. Membuat fitnah dan memaki hamun. Walhal beliau seorang wanita....!!! Begitukah PAS mengajar para wanitanya .... maki-hamun memfitnah halal belaka asalkan bertudung labuh...????!!!!!


Dr. Najihah.... si mulut longkang!!!

ZUL NORDIN MOHON MAAF......KINI DAH INSAF..!!!


Anggota Parlimen Kulim/Bandar Baharu Datuk Zulkifli Nordin hari ini mengakui pernah membuat membuat ucapan yang dikaitkan dengan penghinaan terhadap agama Hindu tetapi menjelaskan ucapan itu dibuat 10 tahun lalu ketika beliau berada dalam parti PAS.

Beliau yang mengakui kesilapannya itu dan memohon maaf kepada masyarakat Hindu di negara ini mengenai ucapannya itu yang dibuat pada satu ceramah di markas PAS.

ARTIS MALAYSIA TERIMA BAYARAN LUMAYAN, BERBOGEL DI PLAYBOY...???

Tidak boleh dinafikan dia adalah bintang paling berprofil tinggi dan kontroversi untuk bersetuju menjadi hiasan muka depan majalah Playboy.

Namun, rancangan Lindsay Lohan untuk membuat pengumuman besar-besaran mengenai gambar bogelnya di muka depan majalah itu terjejas apabila muka depan edisi terbaru majalah itu tersebar di Internet.

KES SAMAN : KHALID CUMA ADA BUKTI PALSU TERHADAP YB MIDAH


Perbicaraan kes saman Khalid Samad terhadap blog yang dikatakan dipunyai oleh YB Dato Hamidah Osman yang kononnya telah memfitnah beliau dengan mempamerkan imej beliau berbaju seperti seorang paderi.

Menurut peguam Defendan, Dato Hafarizam setelah diselidik melalui carian alamat internet yang sama seperti yang dikemukakan oleh Plantif mendapati image yang dikatakan gambar Khalid Samad berpakaian seperti paderi tidak kelihatan.