Tuesday, 24 November 2015

BEKAS EXCO PERAK DILUCUTKAN KEAHLIAN UMNO


Salah seorang pemimpin dan ahli UMNO yang seringkali dilihat rapat dengan kumpulan yang menentang Presiden UMNO, selain merupakan antara karektor utama dalam peralihan Kerajaan Negeri Perak pada Januari 2009 dari Kerajaan Pakatan Rakyat kepada Kerajaan UMNO-BN, Datuk Hamidah Osman, telah dilucutkan keahliannya dari UMNO.


Panas lagilah suhu politik UMNO Malaysia, khususnya dari kalangan Pro-Tun yang mana Hamidah Osman adalah salah seorang tenaga penggeraknya.

Berita berkenaan telah disahkan sendiri oleh Hamidah Osman menerusi WhatsApp.Difahamkan, Majlis Tertinggi UMNO telah dipecat kerana melanggar disiplin parti. Mesyuarat MT juga dibuat di bangunan Parlimen atas alasan bimbang sekiranya ada pengundian berlaku dalam sidang Parlimen.

Selain itu, MT juga membuat keputsan bahawa tiada perasmian serentak Sayap-Sayap parti, sebaliknya perasmian akan dibuat oleh Ketua-Ketua Sayap masing-masing pada persidangan mereka.


Dato Hamidah Osman, ketika ini adalah Ketua Wanita UMNO Bahagian Gopeng.  Bekas Ketua Penerangan Wanita Umno Malaysia dan bekas Pengerusi Tabung Ekonomi Kumpulan Usaha Niaga (Tekun Nasional). Beliau juga merupakan bekas ADUN kawasan Sungai RapatIpoh, Perak. 

No comments: