Tuesday, 24 November 2015

PORSCHE MILIK ANAK ORANG KENAMAAN LANGGAR LARI PENUNGGANG MOTOSIKAL MAUT DI TEMPAT KEJADIAN


SIBU : Seorang lelaki pertengahan umur maut selepas motosikal yang ditunggangnya dirempuh sebuah kereta mewah milik seorang anak orang kenamaan di Jalan Tun Abang Haji Openg di sini, petang semalam.

Mangsa yang dikenali sebagai Ting Yew Kui, 50, sedang menunggang motosikal jenis Yamaha dikatakan terpelanting ke arah kawasan perkuburan sebuah gereja berdekatan.

Kedua-dua kenderaan difahamkan menuju ke arah pusat bandar.

Difahamkan pemandu kereta jenis Porsche itu dipercayai melarikan diri kemungkinan ketakutan selepas insiden tersebut yang berlaku sekitar jam 6 petang.

Mangsa mengalami kecederaan parah di bahagian kepala disahkan meninggal dunia di tempat kejadian.

Menurut pihak polis trafik yang menjalankan siasatan di lokasi kejadian, mangsa mengalami pendarahan di kepala sudah tidak bernyawa lagi semasa mereka tiba di lokasi kejadian.

Mengikut kad pengenalan yang dijumpai di tempat kejadian, mangsa tinggal di Jalan Brooke Drive dekat sini.

Kemalangan tersebut telah menarik perhatian ramai menyebabkan lalu lintas agak perlahan di tempat kejadian.

Akibat perlanggaran tersebut, motosikal yang ditunggang mangsa rosak teruk selepas terbabas ke kawasan gereja manakala kereta mewah berkenaan kemek di bahagian depan selepas melanggar tembok pagar gereja.

Mayat mangsa telah dihantar ke Hospital Sibu untuk bedah siasat.

Sehingga berita ini ditulis, pemandu kereta terbabit belum lagi menyerah diri kepada pihak polis.

Timbalan Ketua Polis Daerah Sibu Superintenden Martin Koo ketika dihubungi mengesahkan bahawa kemalangan tersebut masih dalam siasatan pihaknya. - UB

No comments: