Friday, 28 February 2014

GEMPAR ! GAMBAR WANITA BERTUDUNG MELUTUT DAN 'SEMBAHYANG' DALAM GEREJA TERSEBAR !!!


KUANTAN – Lewat malam semalam, sekeping gambar yang memaparkan aksi seorang wanita memakai tudung seperti kebanyakkan orang Melayu di Malaysia mula tersebar dilaman media sosial.

Gambar tersebut juga turut dikirimkan melalui khidmat pesanan whatsapp yang mendapat perhatian rakyat Malaysia terutama yang beragama Islam.
Namun, dari tinjauan yang dibuat, tidak dapat dipastikan dimana gambar tersebut diambil. Cuma persoalan yang dibangkitkan dalam ruangan komentar mempertikaikan mengenai tindakan wanita tersebut.
Persoalan yang dibangkitkan menjurus kepada perspektif umat Islam dimasa akan datang. Sanggupkah kita melihat anak cucu kita berada dalam keadaan sedemikian?
Hal itu memberi gambaran bahawa betapa lemahnya iman kita kepada Allah S.W.T sehingga sanggup menerima keadaan tersebut biarpun ianya berlaku didepan mata kita sendiri.
Hakikatnya, inilah diantara agenda sulit yang sedang diperjuangkan oleh sesetengah pihak seperti COMANGO yang turut mendapat sokongan penuh dari kalangan pemimpin Pembangkang.

2 comments:

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Ganmbar ramai orang kerajaan kat bawah tu gamabr kat Istac - International Islamic Thought Center. Yang dua atas tu bukan di Malaysia.