Saturday, 2 November 2013

'KAKI USTAZ' BAHAN KEMPEN TERLAMPAU MENJELANG HARI MENGUNDI #PRKSgLimau


YAN: Barisan Nasional (BN) membuat laporan polis berhubung patung-patung provokasi yang diletakkan berhampiran beberapa pusat gerak kerja parti itu pada Sabtu.Menteri di Jabatan Perdana Menteri yang juga Ketua Umno bahagian Jerai, DatukSeri Jamil Khir Baharom berkata, pihaknya menerima laporan terdapat patung kakiberhampiran khemah BN di tiga kawasan tengah hari Sabtu.

"Saya berasa amat kesal dengan perbuatan provokasi oleh pihak yang tidak bertanggungjawab. Ini satu perkara yang tidak wajar berlaku," kata anggota Parlimen Jerai itu dalam sidang media khas di Bilik Gerakan BN di Sungai Limau Dalam dekat sini, Sabtu.

Beliau berkata, menurut sumber parti patung-patung kaki itu digantung berhampiran khemah BN di Bukit Besar, Titi Batu dan Simpang Tiga, Sungai Limau Luar dekat sini.

Difahamkan patung dari paras pinggang ke bawah dengan sebelah kaki dipotong serta tertera perkataan 'kaki ustaz', seolah-olah menggambarkan keadaan bekas wakil rakyat Sungai Limau Allahyarham Tan Sri Azizan Abdul Razak yang sebelum ini menjalani pembedahan memotong kaki akibat penyakit kencing manis.


Jamil Khir berkata, BN menyerahkan kepada pihak berkuasa untuk menyiasat dalang di sebalik perkara itu, selain menolak dakwaan yang perkara itu merupakan perbuatan sabotaj kalangan anggota parti itu sendiri.

Beliau dalam pada itu merayu masyarakat Dewan Undangan Negeri Sungai Limau termasuk anggota jentera BN berwaspada akan sebarang strategi berbentuk serangan atau provokasi menjelang waktu-waktu terakhir kempen Pilihan Raya Kecil kawasan itu yang akan diadakan Isnin ini.

Calon BN Dr Ahmad Sohaimi Lazim mencabar calon PAS Mohd Azam Abdul Samat untuk kerusi DUN Sungai Limau yang kosong ekoran kematian Azizan pada 26 September lepas. - BERNAMA 


Yang pasti....bukan kerja BN.....No comments: